Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kielczanie

Kielce - czy jest ktoś z Kielc?

Polecane posty

Gość dla Was Kie...........
kielczanie 🌻

Gość empik
Kielce tesknie za Wami. Lorelai 🌻 tak slicznie opisalas Wasz urlop, ze jestem gotowa wskoczyc w samolot tak jak siedze - w pizamie. :D Balladyna 🌻 jak z mieszkaniem? Napisz cos wiecej. Ja uwielbiam ogladac domy, mieszkania i dekorowac. Lorelai, dawno nie widzialm Helki - zajeta ma meza :D:D:D Mam nadzieje, ze wszystko ulozy sie Jej dobrze. Ja natomiast mam 3 wolne dni od pracy HURRA, to jak wakacje. Moze poprzestawiam meble, moze szafy i odwiedze wszystkie kolezanki. Dzien nawet sloneczny ale chlodny. Dodaje to (tak mysle) ochoty do pracy. Panie zycze Wam wspanialego dnia. 😘

Gość Vincenty Pippa
Sluchajcie Kielczanki co z biletami na Psłterz Wrzesniowy, czy to prawda ze beda tylko zaproszenia dla VIP ów? Czy cos wiecie na ten temat. Bede wdzieczny za odpowiedz

Gość balladynka32
nic mi o biletach nie wiadomo. przez caly wrzesień nie bedzie mnie w kielcach. mieszkanko kupione, pierwsza rata wplacona, umowa u notariusza podpisana. teraz sie buduje w tempie ślimaczym :( jeżdze na rowerku zerknąc i jak oni chcą sie wyrobic , nie mam pojecia. ja juz oczyma wyobraźni wyposażam lazienke, przedpokoj i kuchnie. jeszcze nie mam koncepcji co do pokojow. w garderobe wepchne wszystkie pudla i co bedzie zawadzac :) wlasnie odebralam fotki z Koszyc i Beszeniowej - jedna wyszla szczegolnie uroczo - ja na rowerku na tamie - ale zamiast mnie, tylko moja pupa w kącie- a tak ładnie pozowalam - juz nie bede mowic, kto te fotke cykał, bo i tak wszyscy wiedzą ;) :D pozdrawiam serdecznie wasza Balladynka

do Empiczki, Droga krajanko wyniesiona nad Ocean Indyjski- :) To wspaniale, że te 3 wolne dni tak Cię rajcują, nie ma to jak cieszyć się drobnymi sprawami, a mnie wyobraź sobie smuci już fakt, że za 10 dni idę znowu do pracy - po 2 m-cach wakacji - hehe, jak mówią niektórzy iż jedni widzą szklankę do połowy pełną, a inni do połowy pustą. . .:) Życze więc udanej reszty wekendu 🌼 Co do opisu naszego wyjazdu , to musze przyznać, że emocje trudno jest opisać, w każdym bądź razie musiałabym sie tego jeszcze nauczyć( a jestem teraz na etapie uczenia sie czegoś innego- a minowicie ucze się szybkiego czytania z e-booka)- obiecują , że za 8 tygodni bedę czytać 2000 słów na minutę( teraz tylko czytam 180 słów :( ) No i Balladyna- obsmarowała mnie, ze nie umiem cykac fotek, no tak. . . Zrobiłam jej tą fotkę na tamie , ale jaką! była na rowerku- prawie toplez( w staniczku) i jechała tak przez okoliczne wsie, bo było jej gorąco, a panowie tylko cmokali na jej widok- hehe :) aż bałam sie , że to może sie źle dla nas skończyć! Na szczęście wyprawa rowerowa, na której zrobiłysmy około 20 kilometrów była bardzo piękna, bo pomiędzy jeziorami i górami i choć zmęczone potwornie przyjechałyśmy do celu bardzo z siebie zadowolone :) Chciałabym przy sobie miec taka fajną kolezankę jak Ty, która potrafi cieszyć się z wszystkiego. . potrafi dostrzec różne aspekty życia, docenić. Optymizm życiowy jest bardzo wazną cechą, pozwalającą przeżyć trudy życia codziennego. Ja cały czas sie uczę. . . Nawet dziś wpadło mi czasopismo-\"wróżka\" i artykuł pt.\"Codzienność jest wszystkim co mamy\" w którym główną sentencją nasuwajaca się na usta starozytnym i współczewsnym mędrcom jest to, żeby żyć teraźniejszoscią. Teraźniejszość jest kluczem do wymiaru duchowego, do dobrego, szczęśliwego, pełnego życia. Żyjemy wśród wspomnień i oczekiwań. Jesteśmy pochłonięci przeszłością i przyszłością zupełnie jakby teraźniejszość nie istniała. -Autorzy mówia, sugeruja iż wszelkie problemy, jakie człowieka spotykają wynikają albo z zycia przeszłością, albo zbyt wielkie , nieziszczalne nadzieje co do przyszlości( a co zatym idzie frustracje) Samo zycie pokazuje, ze kazdy z nas musi dojść do momentu krytycznego, zeby jasno zobaczyc , jak trzymanie się przyszłości i przeszłości czyni go niewolnikiem zdarzen i ludzi. Mozna by podyskutowac na ten temat. ja jestem typem wiejskiego filozofa, wiec chetnie wdam sie w debatę- hehe. co o tym sadzisz Ty? co o tym sądzą inni forumowicze- foremki? to narazie tyle - pozdrowioneczka ciepłe ze szkieletczyzny -Lorelai :)

do Vincentego Pippy -Jesli chodzi o najnowsza produkcję Piotra Rubika- \"psałterz Wrzesniowy\" to bardzo prawdopodobne , iz tylko dla vipów bedzie wstęp wolny. Mysle jednak, ze beda powtórki z tego zdarzenia równiez dla \"szaraczkow\' w przyszłosci dośc niedalekiej , więc głowa do góry :) A mnie tez zastanawia inna sprawa, bo we wrześniu ma ponoć na Kadzielni wystąpić światowej sławy zespół \"Skorpions\' a przy widowni zaledwie 3 tysiecznej nie wiem jak sie to wszystko zorganizuje i pomieści! Ba zespół ten ma tysiące fanów nie tylko w Polsce, ale i za granicą! Czemu Kadzielnia, a nie Stadion, lub lotnisko w Masłowie? -Pozdrowienia dla Vitka 👄

Jaką straszną wybrali Miss Polonię!- straszna maszkara! To Jury powinni wystrzelić w kosmossss!!!!!!!!

Jak takie wybierają, to kurcze blade w przyszłym roku staje w szranki! . . . no szkoda, ze jest limit wieku. .:( Pewnie, że miałabym szanse!!! Baba ma zeza, zębiszcza takie krzywe i wielka paszczę, że mogłaby szparagi w poprzek zjeść. . No nie ma co. ., w przyszłym roku startuje, no moze jeszcze gdziers organizuja wybory dla dojrzałych missek?

Gość balladynka32
hahaha, Lorelei, prawdziwa kobieta z Ciebie :D

nie wiem, czemu zagięłam taki parol na ta Magdalene Cieslik, nawet ujdzie w tłoku. . .ale operacje noska to bym jej poleciła, bo nawet nasz Adam Małysz nie miałby problemu na nim zjechac, gdyby wypił miksture Alicji z krainy czarów :)

Gość mój czas
Jestem rodowita kielczanką zakochaną w mieście i okolicach mojej młodości. Aktualnie mieszkam na północy kraju i niesamowicie tesknię. Przeglądając forum znalazłam WAS!!!! Brawo! Narazie nie napisze duzo bo jestem zbyt podekscytowana tym "znaleziskiem". Co prawda skończyłam 50 lat, ale gdy jestem w Kielcach to ubywa mi ich połowę. Będę pisać, a Wy opowiecie mi o zmianach które zaszły od czasu mojego wyjazdu. Jakoś nie mogę się przyzwyczić gdy mówi się na ul.Sienkiewicza ( tam mieszkałam 20 lat ) "sienkiewka", to jakoś obco brzmi. Dlaczego tak się mówi? A może coś innego wymyśleć? Pozdrawiam Serdecznie wszystkich wspaniałych kielczan. Kielce to najwspanialsze miejcse na świecie!!!

Gość balladynka32
no to witamy serdecznie w naszym gronie :D

Gość balladynka32
obejrzalam na onecie zdjecia nowej miss - i w niej rzeczywiscie jest cos antypatycznego, wrecz wiedźmowatego :) dac takiej palec to ręke chapnie zębiskami ;) Lorelei to Marzena, nie Magda. pozdrowionka

do Rodowitej Kielczanki , witaj w naszym gronie, bardzo sie cieszę, ze nas odnalazłaś i liczę na to, ze znajdziesz czas, aby do nas zajrzec i powiedziec cos od siebie na naszym topiku. Nie wiem, czemu przyjęło sie skracać nazwy np. ulicy , na której mijeszkalas w Kielcach. Mąż mi mówił, ze jak studiował w Łodzi, to najdłuższa ulicę tamtejszę- Piotrkowską nazy6wali \"pietryna\", tak zeby języka nie łamać.poprostu tak sie przyjmuje, żeby nie zdrabniać. W tym miejscu przypomina mi sie kawał, jak to jeden ksiądz chcąc być nowoczesny i witając sie z młodzieżą na katachezie podnióśł rękę irzucił \"pochwa\" :) -Cieplutkie pozdriwenia- -Lorelai-

Dziękuje Kollorowej za link, który był skrótem parodii wystepu Mandaryny przez Kwartet MoCarta .- Swietne, miałam przyjemnośc ten spektakl ogladac na zywo, bo oni przyjechali do naszego KCK-U, chyba gdzies w maju. Zrywalismy boki na ni do upadłego. Jeszcze brakowało mi na końcu przytoczenia słów przez tą wulcówę cyt.\" jestescie zajebiści!!!\" Ale faceci z kabaretu sa bardziej od niej subtelni. :)

Dzisiaj są moje urodziny, przyznam sie Wam,że tak sie ciesze i smuce zarazem. Upływajacy czas działa na mnie przygnębiająco. . ale mówiąc szczerze chciałabym mieć o te przynajmniej 10 lat mniej, ale być mądrzejsza i przenieść z teraźniejszości doświadczenie życiowe wstecz. Gdzie jest ten zwariowany naukowiec z \"wehikułem czasu\" ? Pozdrowoinka dla Was moi mili :)

I co Amancie Wszecg Czasów- bedziesz dla nas łaskawszy? Będzie można od czasu do czasu rzucić mięchem? Pozdrowionka - kopio zapasowa Amanta - hehe

Ja mogę być łaskawy ale nie wiem jak reszta:O.No i już wcześniej był moderator ale tylko do działo o UE a ja jestem do 2 działów a jest wszystkich 5. 2 tam co prawda śpi a 1 nie chce się grzebać to pozostaje 2.Z tym że ten poza mną trochę przykręca śruby:P .Ale na pocieszenie stwierdzę że on tylko w dziale ogólnym ;) .A słyszałem że w Kielcach była trąbaśka:O.Tutaj są nawet obrazki: http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/?cat=9&id=33650 .A czy naprawdę wtedy było tak ciemno jak się wydaje na tych obrazkach:O?

Witam! Spóźnione życzenia urodzinowe Lorealai.:) 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Trąbaśka czy była, to nie wiem, bo nie widziałam, ale rzeczywiście zrobiło się nagle strasznie ciemno. Znowu nie zdałam egzaminu na prawko. Buuu... 😭 Egzaminator zachował się nieregulaminowo, nie miałam pachołków na łuku ustawionych tam, gdzie powinny być :( Kurdebalans, boję się odwoływać. Ponoć jeden już taki był, co się odwołał, to siedemnaście razy zdawał.:P Ech, co za los. Może dla poprawienia nastroju pojedziemy w góry w przyszły weekend. Wszystko zalezy od pogody. PS \"Miss-ka\" rzeczywiście wygląda jak wiedźma.;)

do Amanta- hej, nic o tym - czyli o trąbie powietrznej nie było mi wiadomo- bo dzielnica -Stok oddalona jest od Kadzielni o dobre 3 kilometry, ale skoro tak, to rzeczywiście należy sie bać i odmówić pare zdrowasiek, aby nas to ominęło! Do kollorowej!. - no to rzeczywiscie pech z tym prawkiem!, moja siostra 2 razy zdawała i się poddała, ja natomiast zdałam prawko za 2 -gim razem, róznie to rzeczywiscie bywa, wiele zależy od egzaminatora, ja tego ostatniego zabajerowałam, moze i tobie sie uda? Zycze szcześcia i trzymaj sie kochana 🌼 🌼 🌼 Ps. i dziekuje za piekne kwiaty i życzenia -Lorelai-

Gość Mój czas
Kochani Kielczanie i okoliczni mieszkańcy, witam Was najserdeczniej jak umiem! Ja obecnie mieszkam w dużym mieście, ale nawet w połowie nie dorasta do pięt Kielcom. macie wspaniały deptak i wierzę że będzie się tam działo dużo wspaniałych imprez, KCK, najnowocześniejszy stadion piłki nożnej w Polsce, kończy się budowa Hali Sportowej do piłki ręcznej, wyciągi narciarskie, czego nie ma w ponad dwukrotnie większym mieście moje zamieszkania. Macie niepowtarzalny dworzec autobusowy i słyszałam że będzie budowany nowy dworzec PKP. Ja nieczęsto jestem w Kielcach, ale widzę te zmiany i naprawdę macie z czego byc dumni. Podoba mi się to, że mimo zmiany obcji która rządzi miastem prace nad upiększaniem i rozwojem miasta trwają. Niesamowicie rozwinęła się oferta Targów Kieleckich, które są chyba drugie co do wielkości w Polsce po Poznaniu. Fantastycznie. Kochani lepiej widać zmiany, gdy patrzy się na nie z prespektywy kilkuset kilometrów. Zadne miasto nie ma takiego amfiteatru, a jak go wyremontują to będziecie mogli na świeżym powietrzu oglądać niejednego artystę światowego formatu. "Ach , kieleckie jakie cudne, gdzie jest taki drugi raj, tu przeżyłam chwile trudne, tu przeżyłam życia maj" - jak nie kochać takiej ziemi!!1

do mój czas, - tak, masz racje, troche sie dzieje ostatnimi czasy w Kielcach. Lubawski naciągnął Unie Europejską i znalazły się fundusze na to i owo. Problem jest tylko ze złym wyborem lokalizacji. Owszem wybudowany jest Stadion, wybudowana jest Hala sportowa, ale nie ma parkingów na auta. Jak są mecze, to kibice stawiaja auta na chodnikach, gdy chcemy sie przedostać gdzikolwiek wózkiem z małym dzieckiem, to nie jest to możliwe, bo totuary pozastawiane sa autami, jesteśmy zmuszeni wchodzić na jezdnie, niehybnie może sie to dla nas skończyć tragicznie!!!!!! Nie zawsze też nam odpowiada huk i odgłosy meczów , okrzyki pijanych kiboli chodzących pod naszymi oknami i rzucającymi inwektywami na przykład o 24.00 . Gdyby ten stadion i hala wybudowane zostały gdzieś poza miastem, lub na obżeżach, byłoby o niebo lepiej, tak musimy więc przeżywać horror związany z meczami .

Gość empik
Lorelai 🌻🌻🌻 🌻🌻🌻 🌻🌻🌻 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. nie pisze spoznione bo ja obchodze tygodniami, wiec Twoje tez :D Zycze Ci samych radosci zyciowych, zdrowia i mase pieniedzy na spelnienie marzen 🌻🌻🌻 Balladyna czy juz widzisz swoje nowe mieszkanie? Pozdrawiam. Kollorowa🖐️ powodzenia nastepnym razem z egzaminami. Moj czas 🖐️ duzo wiecej dowiedzialam sie co dzieje sie w Kielcach. Dzieki za to. Z przyjemnoscia tam wroce. Dla nas to pieknosc i radosc, dla mieszkancow udreka. Chyba te mecze nie sa tak czesto? Na szczescie. Panie u mnie zaczyna sie wiosna. Dzisiaj slliczny poranek 24 stp Najchetniej widze siebie na grzybach w kieleckich lasach. No wlasnie jak z grzybobraniem w tym roku? No i te moje bulki jagodowe na Sienkiewicza. Zjadlabym kilka.....nascie :D Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego tygodnia.

do Empik, -serdeczne dzieki za życzenia- oby sie sprawdziły, to byłabym naprawdę szczęśliwa! :D To wspaniale, ze masz juz u siebie wiosne, a u nas jest juz troche jesiennie. Rekordzista w zeszłym tygodniu znalazł na naszej szkieletczyxnie 450 kań, były o tym wzmianki w gazecie. Ja uwielbiam chodzić na grzyby, ale dobre pare latek nie byłam. Wierce dziure mężowi w brzuchu, aby zabrał mnie do lasu w grzybne rejony, zobaczymy, może uda sie w tym tygodniu? Dzisiaj dzwoniłam do pracy, juz zaczyna się wkońcu rok szkolny, fakt , ze nasz minister Giertych troche go opóźnił, bo zaczyna sie 4.09, ale rade pedagogiczna juz mamy 31.08. Wiec jeszcze 3 dni pełnych wakacji !!! Cieplutkie pozdrowienia z Polski przesyła -Lorelai- 🌼 👄 🌼 Ps. Nasza Balladynka jest u mamy teraz w Gdańsku, gdzie bedzie odpoczywac az do połowy wrzesnia, oczywiscie nie ma tam dostępu do neta. Mieszkanko jej rosnie- wybudowali jej pierwsze pieterko, ale ona zniecierpliwiona , bo czeka na swoje- na 3-cim.

Ale sie cieszę!- to dobra nowina, ,ze naukowcy znaleźli genowe antidotum na raka( czerniaka, watroby),płuc, odbytnicy). Wkoncu po tylu latach znaleziono odpowiednia terapię!- byle u nas w Polsce jak najszybciej ja wprowadzono i aby nie była tak kosztowna, i była osiagalna dla kazdego chorego! Poczytajcie: http://wiadomosci.onet.pl/1379340,16,item.html -Pozdrowionka - 🌼 🌼 🌼

hej mieszkam okolice kazimierzy wielkiej albo buska zdroju bo mam 27 km.!pozdrawim wszystkich mam 23 lata jestem studentka grma w tenisa stolwoego

cześć Agatko,witaj w naszym gronie! Ja też kiedyś grałam w tenisa stołowego, wspaniały sport ! A co studiujesz,. mozna wiedziec? Serdecznie Cie pozdrawiam!

to miło mi bardzo :) Pewnie informatykę masz z moim mężem, jeśli studiujesz na AŚ . -Tak więc świat jest mały - hehe :) - Słucham teraz sopockiego festiwalu, a mianowicie sir. Eltohna Johna, i jestem wzruszona. Jestem ciekawa, czy jego muzyka tez na Was podobnie działa? Natomiast wystep tej młodej Kate-, nie pomietam jak jej tam( koncert przed Eltonem), to wielkie nieporozumienie!!!!! - Owszem dziewucha ładna ale głos do d... Śpiewa na zacisniętym gardle i wogóle sie nie wysila, nic nie pokazała! Nie wiem jakim cudem udało sie jej wiecej płyt sprzedać, niż Madonnie i innym wielkim gwiazdom. Nie przepowiadam jej wiekszej kariery niż np. Tanicie Tikaram-gwiaździe jednego przeboju. - Nocnym markom papatki - -Lorelai-