Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MAG_i

5-cio latek u dentysty

Polecane posty

Witam W jaki sposób zachęcić 5-cio letka do pójścia do dentysty.Jak mój syn miał 3-lata byłam z nim już u stomatologa ale niestety nic z tego nie wyszło bo za nic nie chciał usiąść na fotelu -wpadł w panikę i wydzierał się w niebogłosy. Ale teraz to już jest konieczne bo ma bardzo zeute trzonowe ząbki. Ale bardzo chciała bym mu oszczędzić nerwów -jak to zrobić. A może ktoś zna jakiegoś dobrego( ludzkiego) stomatologa dziecięcego w Krakowie. pozdrawiam i z góry dziękuję za informację

No naprawde nikt nie chodzi z dziećmi do dentysty

No naprawde nikt nie chodzi z dziećmi do dentysty

Dzięki serdeczne za odzew. Swietny sposób z tym dentystąw przeczkolu- grupą zawsze raźniej

mój maluch właśnie skończył trzy latka, a mamy już za sobą cztery wizyty u dentysty. Na pierwszy raz poszłam z nim, a lekarz tylko przeczyścił mu ząbki szczoteczką do zębów, oczywiście miałam schowany prezent dla małego (niby od lekarza). Bardzo pomogło mi w przekonaniu synka do dentysty, kupiona dużo wcześniej szczoteczka do zebów elektryczna. Dzieci podobno ogromnie boją się właśnie tego dźwięku. Tłumaczyłam mu wszytsko po koleji co lekarz będzie robił i najbardziej podobał mu się pomysł z kolorową plombą w ząbkach. Mam nadzieję, że uda Ci się przekonać pociechę do wizyty, jakby nie było niezbyt przyjemnej...:)

Gość piniadora
Moja córeczka miała 4 latka kiedy pierwszy raz zabralam ją do dentysty. Przyglądała się tylko jak pan doktor borował mi zęba i zakladał plombę. Potem usiadla na fotelu i dentysta pokazał co jak działa (fotel, wiertła, lampa, lusterko "magiczne, w którym widać trole"). To spowodowało że następnym razem sama chciala mieć zrobiony przegląd mleczaków.Za którymś razem okazało się że trzeba borować w ząbku trzonowym bo ma ubyteki bez problemu dala sobie zaplombować ząbek ( wiedziala jak to jest). Doszło do tego że niedawno ( ma 6 lat) wytworzyla się zgorzel w trzonowej 5-cei i trzeba było borować bolący ząb. Dentysta wykazał dużo cierpliwości bo mała bardzo cierpiała, znieczulał zastrzykiem i leczyłprzez kolejny tydzień. MNie nie było łatwo, potrzeba było naprawdę perswazji i oczywiście nagroda za dzielność.Teraz już nie mamy problemów z wizytami kontrolnymi bo mała się oswoiła z dentystą i rozumie co się do niej mowi. POwodzenia

Może to nie za bardzo pedagogiczne ale powinnaś mu kupić jakiś upominek i powiedzieć mu, ze dostanie tylko wtedy gdy będzie grzeczny. Polecam zdalnie sterowane autko. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco każdej zatroskanej mamie.