Gość et-te Napisano Marzec 18, 2008 Do Izka27: Ok, rozumiem. Jadę do Gliwic tydzień po świętach, zobaczymy czego sie dowiem. Na razie czekam, mam nadzieje, że mój lokator nie okaże się złośliwcem i będzie go można wykończyć pigułami. Dam znać jak było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 18, 2008 do mmk czy ty wiesz zeby osoby z gruczolakiem byly otyle ja mam dziesiec kilo nadwagi ale prawie sie tym nie przejmuje wiem ze kiedys nadejdzie taki piekny sloneczny dzien i sie obudze bez tego wielkiego brzycha i bez wielkiego tylka narazie jestem na bardzo scislej diecie prawie nic nie jem moze niedlugo cos bedzie widac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hania_ Napisano Marzec 18, 2008 tu_kasia Tak jezeli chodzi o Warszawe to szpital Bielański. MMKK dzieki za optymizm:) kasik 69 tez dziekuje za szczegółówe infomacje :) tak jak pisałąm wolałąbym to miec za sobą -zreszta nie tylko ja ...ale tez mysle ze i tak lipiec szybko juz bedzie a nerwy na pewno nie sa wskazane wczesniej - zreszta z innych powodów pewnie tez ich nie bedzie brakowało...:) zartuje w domu ze nie dosc ze juz nie za bardzo panna młoda (30-tka:) to jeszcze nadajaca sie do szpitala...:( ale wierze ze bedzie dobrze , a ze troche inaczej niz bym tego chciała... pozdrawiam wszystkich!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 18, 2008 jak dojsc czy dojechac z dworca do tej przychodni gdzie przyjmuje doktor zielinski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MMKK 0 Napisano Marzec 18, 2008 Do Emilki Z reguły gruczolak powoduje tycie i to nawet spore( chos to zależy od przypadku) - ja przytyłam sporo - ok 20 kg. Zawsze byłam chuda, jadłam sporo, a potem nagle tyłam. Mowiłam o tym, ze tyję ginekologowi, jak mi zapisywał Milvane, a on, ze od tego się nie tyje ( tylko, ze nie wiedział, że mam goscia w głowie.....a branie anty wówczas - to jak gwóźdź do trumny....bo gruczolak rosnie po nich jak na drożdżach - tak powiedziała mi endo...jak już stwierdzono guza w głowie. Powiedziała też, ze to przez milvane był taki duży. Po operacji chudnę, bez diety. Wiele osob, na tym forum narzeka, że przytyły, więc zbytnio sie nie przejmuj...i raczej nie stosuj drakonskiej diety, bo to niewiele ci pomoże. Powodem tycia jest rozregulowana przysadka, a dokładnie gospodarka hormonalna - za którą ona odpowiada. Pozdrawiam, Magda !!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasik 69 Napisano Marzec 19, 2008 Ewa, moj numer gg 468936, jezeli masz taka diete na obnizenie cisnienia to chetnie z niej skorzystam Haniu, no co Ty kobieto nam tu opowiadasz, ze 30 latka to nie jest mloda, to jest najpiekniejszy czas dla kobiety !!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AB88 Napisano Marzec 19, 2008 Witajcie moje Drogie Gruczolmanki!:-D Jakiś czas temu (str. 101) opisałam swoją sytuację i po tamtym czasie zamilkłam, chciałam zapomnieć o swojej chorobie i nawet czytanie forum mnie drażniło i przypominało o smutnej rzeczywistości... Wzięłam sobie jednak do serca słowa MMKK: "Warto pojechac do Warszawy, wiem, ze to daleko, ale ja jestem z Wielkopolski, też 400 km, ale tylko dr Zieliński podejmie najtrafniejsza decyzję" oraz kasik 69 :"kobieto zbieraj sie i jedz do dr Zielinskiego do Wawy i wyrzuc sobie z glowy tego drania co ci psuje dobry humor, zrob sobie takie porownanie co wolisz: dalej meczyc sie z guzem czy kilka dni w szpitalu i operacja i polepszenie sobie zycia." Tydzień temu byłam u mojej endo i postawiłam sprawę jasno - chcę konsultacji u dr Zielińskiego. Dziś dowiedziałam się, że mam jechać do W-wy już w czwartek, a że jest już po połnocy, to własciwie będzie to już jutro... Tak swoją drogą, to złota kobitka z tej mojej endo!! Niektórzy muszą dzwonić, umawiać się i sporo czekać... Moja endo załatwiła wszystko zam mnie:-) Nastawiłam się już na operację i zjednej strony chciałabym się wreszcie pozbyć niechcianego lokatora, z drugiej zaś ciągle słyszę możliwych powikłaniach, a nawet BEZPŁODNOŚCI! Wracając do dr Zielińskiego, to zastanawia mnie jedna recz - czy Doktor przyjmuje wyłącznie prywatnie? Jutro dowiem się szczegółów mojej wizyty w W-wie, ale póki co nie wiem czy ze skierowaniem będę przyjęta na fundusz czy też to nie zmienia postaci rzeczy i mimo to wizyta jest normalnie płatna? Cóż, wydadek rzędu 600zł miesięcznie na Dostinex poważnie naciąga mój budżet, dlatego też pyatm o tę kwestię... Pozdrawiam wszystkich i życzę duuużo siły! Dla mnie siłą jesteście WY, bo kto tak naprawdę nas zrozumie jak nie duga osoba, której doskwiera to samo...:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadka 0 Napisano Marzec 19, 2008 Ja tez przytylam okolo 15 kilo ;/czuje sie bardzo bardzo zle........ Jutro ide do neurologa....obejrzy zdjcia te stare i moze powie mi cos sensownego :) A co myslicie o endokrynologach z Katowic miala ktoras z Was z nimi doczynienia??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izka27 Napisano Marzec 19, 2008 do et-te: będe czekać na wieści co tam w Gliwicach - i powodzonka życze ;-) ja również przytyłam ok 12kg, jak byłam w Gliwicach to pani endokrynolog powidziała mi że to wcale nie od gruczolaka??!!?? nawet tego nie komentowałam..... no cóż.... pozdrawiam - i pamiętajmy "kochanego ciałka nigdy za wiele" ;-) buźka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jak przysadka Napisano Marzec 19, 2008 Jest rozregulowana to moze ma to jakis wpływ na tarczyce? Przeciez ona też jest sterowana przez przysadke. Poziom TSH też ulega wahaniom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tu_kasia Napisano Marzec 19, 2008 Witam wszystkich:) Haniu_ Przede wszystkim nie pogratulowałam Ci ślubu, więc szybko to nadrabiam:) A o Bielański pytam bo również jestem pod ich opieką, rewelacyjną zresztą. Jeżeli chodzi o wiek to my 30-tki całkiem młode babki jesteśmy:) MMKK Dziwna sprawa z tymi anty. Mi mój endokrynolog sam przepisał tabletki. Stwierdził, że lepiej by było żebym podczas leczenia nie zaszła w ciążę. Może to zależy też od tego jakie hormony wariują:) AB88 Super że udało Ci sie tak szybko dostać do dr Zileińskiego. Jeżeli masz się zgłosić w czwartek to pewnie do kliniki na Szaserów a nie do gabinetu na Mokotowską. W klinice dr przyjmuje ze skierowaniem i na fundusz, czyli bezpłatnie. Pamiętaj żeby zabrać ze sobą kliszę z rezonansu. Życzę udanej wizyty:) POZDRAWIAM WSZYSTKICH PAPA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 19, 2008 CZY KTOS MI MOZE POWIEDZIEC JAK MAM DOJSC CZY DOJECHAC Z DWORCA DO TEJ PORADNI GDZIE ORZYJMUJE DOKTOR ZIELINSKI JESTEM Z MALOPOLSKI NIE ZNAM WARSZAWY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa2007 Napisano Marzec 19, 2008 Emilka A gdzie ty masz iść na Mokotowską? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 19, 2008 DO MMK DZIEKI ZA ODPIS JAKOS GDY MI ODPISUJESZ LEPIEJ SIE CZUJE GLODZE SIE A I TAK TO NIC NIE DAJE CZYLI LEPIEJ JESC NORMALNE POSILKI I SIE NIE GLODZIC A SCHUDNE JAK MI TO USUNA Z GLOWY MAM NADZIEJE ZE NIE DLUGO NIE WIEM CZY TO DZISIEJSZA POGODA A CHYBA NIE MOZLIWE BY TO BYLO ZE OD GRUCZOLAKA SIE TAK DZIEJE BO PRZECIEZ JEST MALY ALE BARDZO CZESTO I BARDZO MOCNO BOLI MNIE GLOWA DZIS BARDZO MOCNO Z BOLU AZ WYMIOTOWALAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 19, 2008 DO EWY NIE WIEM DO TEJ PORADNI GDZIE MAM PLACIC ZA WIZYTE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa2007 Napisano Marzec 19, 2008 Już wiem idziesz na Mokotowską bo środa. Jak wysiądziesz na Dw. Centralnym ptaj się o ROTUNDĘ idź w jej kierunku. Na przeciwko ROTUNDY masz przystanek tramwajowy na niego musisz wejść z przejścia podziemnego. Wsiadasz w tramwaj jedziesz 4 przystanki (każdy tramwaj pasuje) bilet kupisz w kiosku ewentualnie u motorniczego ale jest parę groszy droższy. 4 przystanek to Plac Zbawiciela. Tam jest kościół wiec musisz podejść do niego i po prawej stronie tego kościoła jest Mokotowska. Idziesz lewą stroną Mokotowskiej i to jest budynek otynkowany na szaro z tokim niewielkim podniesionym wejściem - jest mała barierka. A przychodnia znajduje się na 5 piętrze. Jest inne wyjście taxi ale będzie Cię kosztowała to około 15 - 20 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa2007 Napisano Marzec 19, 2008 emilka Jak masz problem z dojechaniem to Ci może pomóc. Ja pracuję w centrum w Warszawie do 16.00 Mogę podjechać do Ciebie na dworzec i Ci pokażę tą drogę naprawdę nie ma prblemu. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 19, 2008 do ewy bardzo ci dziekuje jak bede jechac to sie zglosze do ciebie milo ze sa tak rzyczliwi ludzie jak ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MMKK 0 Napisano Marzec 20, 2008 Do AABB Z tego co wiem, to na Mokotowskiej jest przychodnia lekarzy wojskowych - tam własnie przyjmyuje dr Zieliński. Płacisz 210 zł, ale wcale nie jemu, tylko pani w rejestracji. Nie wiem, czy ze skierowaniem bedzie bezpłatnie, czy moze powinnaś skontaktowac się z doktorem na Szaserów w szpitalu. Możesz do niego zadzwonic na komorkę 603 122 822. Sporo osób wypowiedziała, ze tyje, lub że przytyło dużo- to niestety jest problemem większości z gruczolalami. Zaburzeniu ulega gospodarka hormolanla, czyli więc rownież może coś byc nie tak z tarczycą. Wiem, bo moja endo skierowała mnie na usg tarczycy i na badania hormonow tarczycy. U mnie jednak tarczyca była ok. Co do anty tabletek: są dobre dla zdrowych kobiet, a nie z guzami przysadki ( chyba , ze nie jest to guz typu prolactinoma, bo nadmiar prl niestety nie pozwala na zajście w ciążę) - czasem jednak cud też się może zdarzyc. ( poznałam niedawno osobę, która ma prl 40nl.l ( tylko 40) - a już to jest powodem, że nie moze zajśc w ciążę. Pozdrawiam wszystkich, Magda !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Marzec 20, 2008 Kochane Spokojnych, rodzinnych, ciepłych(pogoda:-) ) i wesołych Świąt Wielkanocnych. Odsuńmy problemy zdrowotne na za tydzień a na najbliższe dni nich problemem będzie to czy sernik wyjdzie i czy ktoś nas dostojnie ,,ośmingusuje\" Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izka27 Napisano Marzec 20, 2008 **___** **___**_________**** **___**_______**___**** **__**_______*___**___** **__*______*__**__***__** **__*____*__**_____**__* **_**__**_**________** **___**__** *___________* *_____________* *____0_____0____* *_______@_______* *_______________* _*_____v_____* _ **_____** ___*****_______ Kurczaczków Zielonych Baranków Czerwonych Bazi Różowych Pisanek Kolorowych Dyngusa Tęczowego I Wszystkiego Dobrego, życzy Izka :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa2007 Napisano Marzec 21, 2008 Z okazji SWIĄT WIELKIEJ NOCY życzę Wszystkim aby ZMARTWYCH WSTAŁY JEZUS dał wszystkim zdrowia, cierpliwości w chorobie, pogody ducha, miłości oraz wszystkigo co szczęściem się zwie. Radosnego ALLELUJA :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AB88 Napisano Marzec 21, 2008 Witajcie!:-D Jestem już PO wizycie u dr Zielińskiego! Doktor radził wstrzymać się z operacją, bo jak powiedział: "guz można usunąć, ale z niedoczynnością przysadki (często się zdarza) trzeba żyć do konca życia". Kolejna sprawa - możliwe nawroty nawet w ciągu kilku kolejnych lat po oeracji... W moim przypadku, dodatkowo gruczolak jest trudny technicznie do zoperowania. Tak więc, nie jest to tak do końca wesoło z operacją jak mogłoby się wydawać - wyciąć intruza po problemie... Aha, co do płatności, to nic nie płaciłam - byłam za skierowaniem w Wojskowym Instytucie Medycznym na Szaserów. Tak swoja drogą, nie rozumiem dlaczego niektórzy narzekali na chłodne traktowanie przez dr Zielińskiego. Po przeczytaniu kilku wypowiedzi, spodziewałam się siwiejącego gderliwego "doktorka" koło 50-tki;-) Byłam jednak baaardzo mile zaskoczona!:-D Dosyć już tych smutasów... Teraz najważniejsze!! Życzę Wam Wszystkim zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy spędzonych w prawdziwie rodzinnej atmosferze oraz pogody... ale nie tylko tej za oknem, ale również tej w Waszych sercach! :-* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukiwana motywacja 0 Napisano Marzec 21, 2008 Witam;-) Ja mam pytanie o konkretnego endokrynologa z Warszawy, panią Małgorzatę Bińkowską. Słyszałam, że jest dobra i przyjmuje na Jana Pawła II. Cyz ma ktoś dokładniejszy namiar? Bo nigdzie nie moge znaleść. Byłabym wdzięczn aza numer telefonu:-) Mój problem polega na tym, ze moja ginekolog (ktora niby tez jest endokrynologiem), bez dokładniejszych badań stwierdziła u mnie torbiele endometrialne (5cm) i przepisala tabletki antykoncepcyjne, ktore mam brac przez 6 miesiecy. Ja co nieco poczytalam o tym w internecie i wyczytalam, ze leczenie powinno przebiegac inaczej. Myslicie, z eona moze mi pomoc? Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadka 0 Napisano Marzec 21, 2008 Niech zajączek szczodry będzie i z jajeczkiem do Was przybędzie, niech święconka smaczna będzie, a w dyngusa woda wszędzie. Bernadka Bylam wczoraj u lekarza ale nic kankretnego niewiem jeszcze-musze zrobic rezonans.......a najblizszy termin to 1 lipca :/ masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasik 69 Napisano Marzec 21, 2008 KOchani, wszystkiego najlepszego z okazji świąt Wielkanocnych, zdrówka, zdrówka i raz jeszcze zdrówka. Mnie od wczoraj dopadla wstrętna angina i leżę w łóżeczku z temp 38,5 i łykam już wszystko co mogę, żeby wyzdrowieć. Więc Wam życzę zdrówka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emilka25 Napisano Marzec 21, 2008 odebralam dzis wynik poziomu prolaktyny i jest dobry jezeli jest dobry to czemu nie moge zajsc w ciaze i dalej mam mlekotok jezeli mam wynik dobry to czy to znaczy ze nie mam juz gruczolaka nie wiem czy w takim razie jest sens jechac do doktora zielinskiego teraz nie wiem juz co mam robic prosze pomocie mi bo juz calkiem zglupialam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kortyzolek79 Napisano Marzec 21, 2008 czesc wszystkim, ja wlasnie w srode mialem wizyte u dr Zielinskiego, doktor mi powiedzial ze nie widzi powodu do operacji bo ta moja choroba cushinga jest po duzym znakiem zapytania bo wyniki badan nie sa jednoznaczne, mam jeszcze zrobic jakies testy stymulacyjne w szpitalu w kraku i dac znac doktorowi jak wyszly.Doktor ogladnal moje plytki z rezonansu ale z wrazenia ze sie dostalem do niego z marszu bo ledwo co weszlem do przychodni juz musialem wchodzic do niego i nie przygotowalem sobie pytan jakie chcialem zadac no i nie wiem co z ta moja przysadka, chyba zadzwonie do dr na komorke?? myslicie ze bedzie mnie kojarzyl jeszcze?? wczoraj probowalem dzwonic ale nikt nie odbieral tel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AB88 Napisano Marzec 21, 2008 Emilka 25 Moja endo mówi, że nawet jeśli prolaktyna wraca do właściwego pozimu, to i tak powrót do prawidłowego funkcjonowania organizmu trawa nawet kilka miesięcy...:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hania_ Napisano Marzec 21, 2008 emilka 25 ja po braniu przez 1,5 miesiaca bromergonu mam prolaktyne ok (a biore go juz ponad 2 lata- i wtym czasie nawet mi gruczolak urósł-wiec poziom prolaktyny to nie wszytsko) Ja proponuje wizyte u lekarza ( ja tez miałam kawał drogi do Warszawy) tu _kasik dzieki za gratulacje:) kasik 69 wracaj do zdrowia!!! w świeta nie wolno chorowac!!! a jezeli chodzi o moja 30 to nie narzekam!!!zle mnie zrozumiałyscie!!!! (narzekac tylko bede jak beda problemy z dzidziusiem....ale wierze ze ich nie bedzie):) Wszystkim życze Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego wiosennego nastoju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół oraz wesołego Alleluja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach