Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara..

skutki uboczne brania tabletek

Polecane posty

Gość sara..

hej mam pytanko jakie są skutki uboczne brania tabletek antykoncepcyjnych??? prosze bodzielcie sie doświadczeniami. z góry dzieki!!

Ja mam pytanie- od kilku ok.3 lat boli mnie ciągle pęcherz i mam zapalenie ciagle nawracające. Od tego samego czasu biore tabsy. Czy mozliwe jest ze jest to ich skutk uboczny???

Gość Bealatka
myslę że te zapalenia nie są skutkiem ubocznym tabletek, raczej cos innego to u Ciebie powoduje . ale nie jestem lekarzem :) a co do innych skutków ubocznych to ja miałam huśtawki nastrojów często, ciągle rozdrażniona chodziłam jak przed okresem. poza tym nie mialam zadnych skutkow ubocznych, brałam przez rok, ale nie potem stwierdzilam ze nie chce wiecej zatruwać organizmu i przestalam. a, i jeszcze na początku w pierwszych tyg brania mialam lekkie bóle brzucha ale szybko mi mineło. skutki uboczne są różne u różnych kobiet, zależy od organizmu, wiec kafeteria za wiele nie pomoże:)

Gość nowa na forummmmm
tabletki antykoncepcyjne biore 6 lat czy to mozliwe abym dostala dostala jakiejs zakrzepicy????????? pytam bo od paru dni czuje uciski w nodze i tak jakby byla zimnawa od drugiej:( nie wiem co robic:( an razie biore magnez,ale nie wiem chyba nie pomaga.... wizyta u ginekologa za pare dni. Jakei badania powinnam wykonac aby sie dwoiedziec czy to przez tabletki antykoncpecyjne??????????????? co mam jeszcze uczycnic z domowych sposobow????

Gość tak tik tak
tyje sie w tempie błyskawicznym,ja czułam się spuchnięta(chyba zatrzymują wodę w organiżmie),było mi niedobrze.No i nie wolno!!! palić!!! Nie polecamLepsza wkładka

Gość tak szczerze
i njawzznijesze-przyrost wagi!

Gość Megan22
W ulotce od tabsow wszystko jest napisane...

oto kilka obajawów: * wymioty i zawroty głowy po każdej pierwszej tabletce nowego listka * oslabienie * mdłości * pomimo tego, że biegam codziennie, ćwicze i jem mało kalorii czuję sie jak beczkowóz i wcale nie chudnę :O jeszcze 4,5 miesiąca i wracam do gumek

Gość nowa na forummmmm
heh ja odnowilam temat:) i tylko pyatlam jak to jest z tworzeniem sie zakrzepow czy ktos zna jakisprzypadek ze komus cos sie przez to stalo??? czy to wogole od tabletek te problemy z noga sie zrobily??

Gość tik tak tik
do nowej... jesli palisz to całkiem możliwe że to od tego połąćzenia,zależy ile je bierzesz.No i ile masz lat? jeśli powyżej 35 lat to albo rzuć palenie albo tabletki.Bo będzie żle

Gość zu______
tabletki tzw. III generacji: puchnięcie, zatrzymywanie wody, zwiekszony apetyt, tycie, bóle głowy, depresje... tabletki IV generacji: brak! u niektórych kobiet wystepuje niewielka utrata wagi spowodowana odprowadzeniem nadmiaru wody. III gebneracja to wiekszosc tabl. dostepnych u nas na rynku. IV to yasmin i yasminelle

Ja biorę tabletki od stycznia tego roku i jedynym skutkiem ubocznym, jaki odczuwam to okropne bóle głowy po skończeniu każdego opakowania (pierwsze dni 7-dniowej przerwy)

Gość nowa na forummmmm
mam 24 lata i czasem popalam ale to rzadko... praktycznie wcale

Gość nowa na forummmmm

Gość alona19
Jedynym skutkiem ubocznym jaki u mnie się pojawił były plamienia jak zaczynałam brac tabletki. SKończyły sie szybko - w połowie pierwszego opakowania, a tak to żadnych skutków ubocznych.

Gość Dziubka 00000000
ja przytylam 10 kilo w ciagu roku SZOK ale juz nie biore !!! Happy

biore tabletki, teraz juz koncze nowe opakowanie bo ginekolog mi miesiac temu zmienil no i wogole nie dosc ze mam mega apetyt to teraz moj brzuch jest duzy czuje jakbym miala peknac to tez od tabletek??? a moze dlatego ze zmienilam na inne to mam taki efekt no i okres za pare dni wiec to moze przed okresem tak????????? macie takie uczucie mega pelnosci w brzuchu i was mdli przed okresem podczas brania tabsow???

Gość poijicia
jedyny skutek uboczny to wypadające włosy

Gość nowa na forummmmm

Gość jkflkdufodjnmv.cvjglidufglnmx
po jakim czasie samopoczucie wraca do stanu normalnego po odstawieniu tablet??????

Gość tatianka1
Różnie. Nie ma na to reguły. Organizm dochodzi do siebie od kilku tyg do nawet kilku miesięcy.

Gość jkflkdufodjnmv.cvjglidufglnmx
to ja zaczne brac juz przy nastepnej miesiaczce bo mam dosc dola:(

Gość jallelka
ja przeżywam koszmar, mój organizm spuchł, trzymam dietę, ćwiczę i waga nie spada.Czuję się paskudna i nie mam ochoty na sex.Wypadają mi włosy,twarz mam smętną, jestem znerwicowana, konfliktowa i mam depresję.Nie chce mi się żyć. Rezygnuję z tego goowna, wybieram prezerwatywy, trudno.Wolę nie brać tych hormonów i normalnie żyć, mieć okres itp Nigdy więcej !!!! Nigdy więcej !!!! potrzebuję teraz dużo czasu żeby naprawić swój wygląd.

Gość nowa na forummmmm
up

Gość odginekologaaaaaaa
do jallelka no przykro mi ze taki skutek wywarly na cibie hormony,ale moze dlatego ze zostaly zle dobrane????????????????????? moze pogadaj z ginem niech ci zmieni....no albo rzuc w cholere i polegaj na gumach:)

Gość kafeteriaaaaaaa
czy wy tez mialyscie mdlosci i bol brzucha po tabletakch????????/ ja jestem przy drugim opakowaniu ale mam dosc:(

Gość nigdy wiecej jasminu i jasmine
bralam IV generacji i czulam sie fatalnie - depresja i zerowe libido nigdy wiecej hormonow

Każda kobieta INACZEJ reaguje na ten sam preparat! Zanim zaczniecie brac hormony, zróbcie sobie badania hormonalne, które określi wasz profil hormonalny i stwierdzi w ogóle czy jest sens brac pigułki (=czy w ogóle jestescie płodne). dla informacji: http://www.we-dwoje.pl/zabojcza;antykoncepcja,artykul,16040.html http://www.insomnia.pl/Yasminelle%2FYasmin%2FYaz__skutki_uboczne__zab%C3%B3jcza_antykoncepcja-t628047.html