Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlupka

Chodzi o tabletki diane35

Polecane posty

Gość chlupka

miałam brac luteine az nie dostane okresu i w ten dzien kiedy dostałabym okres miałam wziąść diane , wiec po miesiącu brania luteiny " niby sie coś ruszyło " myślałam ze to okres - plamiło troche i myslałam z ejuz sie zaczyna więc wziełam diane i co sie okazało na drugi dzien? z enie ma okresu fałszywy alarm ale jedną tabletke diane juz wziełam, i nie wiem co mam robić diane miałam brac 21 dni i odstawić na siedem dni ( w tych 7 dniach miał pojawić sie okres ) i po 7 dniach przerwy znowu miałam brac 21 tabletek z nowej paczki i tak w kółko, a teraz ja nie wiem co mam robić zostało mi tylko 20 tabl. jezuuuu pomocy

Gość _X_
Wydaje mi się, że oba rozwiązania są tak samo dobre: 1. bierzesz do końca opakowania, a po skończeniu dostajesz okres (dostaniesz, nie martw się) 2. odstawiasz po tej 1 pigułce wziętej, czekasz na okres, potem bierzesz 20 tabletek pozostałych (nie ma znaczenia czy 21 czy 20 o ile są to jednoskładnikowe, a Diane są takie). Tylko pamiętaj przerwa ma być nie dłuższa niż 7 dni, ósmego nowe opakowanie zaczynasz!!! Przez pierwsze opakowanie zabezpieczaj się dodatkowo (zwłaszcza jeśli wybierzesz opcję 2). Może jeszcze ktoś Ci doradzi coś sensownego.

Gość _X_
Wydaje mi się, że oba rozwiązania są tak samo dobre: 1. bierzesz do końca opakowania, a po skończeniu dostajesz okres (dostaniesz, nie martw się) 2. odstawiasz po tej 1 pigułce wziętej, czekasz na okres, potem bierzesz 20 tabletek pozostałych (nie ma znaczenia czy 21 czy 20 o ile są to jednoskładnikowe, a Diane są takie). Tylko pamiętaj przerwa ma być nie dłuższa niż 7 dni, ósmego nowe opakowanie zaczynasz!!! Przez pierwsze opakowanie zabezpieczaj się dodatkowo (zwłaszcza jeśli wybierzesz opcję 2). Może jeszcze ktoś Ci doradzi coś sensownego.