Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Almercia30

Co nalezy jesc na poczatku ciazy???

Polecane posty

Gość Almercia30

Jestem na samiutkim poczatku ciazy i nie wiem coa nalezy jesc a czego nie, moze ktos podpowie?

Gość Patri
Witam! Jedz wszystko na co masz ochote; przy czym staraj sie wlaczac do swego jadlospisu wiecej witaminek,tj. warzywka, owocki. Pij duzo wody niegazowanej, soczki, zupy. Lykaj koniecznie kwas foliowy. Mozesz tez zapytac gin. o dodatkowe witaminki. Ja biore Feminatal. Poza tym staraj sie nie dopuszczac do uczucia glodu. Jedz mniejsze porcje, ale czesciej :) Pozdrawiam cieplutko

Mam tu info z poradnika: unikaj wszelkich wyrobów garmażeryjnych ,zwłaszcza tych z puszek i torebek.Jeśli musisz z nich skorzystać starannie przeczytaj etykietę i wybieraj tylko takie które nie mają sztucznych składników lub wymienione są na samym końcu spisu. Oczywiście unikać należy potraw pieczonych w sklepie ponieważ mogą zawierać bakterie,które przeniesione do krwi dziecka mogą zaszkodzić jego życiu.Sery dojrzewające ,jak na przykład Brie,zrobione z mleka pasteryzowanego,jak i nie pasteryzowanego oraz wszelkie przetwory z nie pasteryzowanego mleka mogą być szkodliwe i dlatego lepiej ich nie jeść. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Gość Almercia30
Wieeeeeeeeeelkie dzieki dziewczyny. Nie wiem czy to moja samoistna sugestia czy cos innego ale chce mi sie caly czas miesa gotowanego i nie lubie owocow wiem ze to dziwne i kazdy mi je kaze jesc ale nie lubie.

Gość majaja
Ciemne pieczywo, płatki, brokuły, pomarańcze - zawieraja kwas foliowy i dużo nabiału, jak dziecko nie będzie maiło dość wapnia to ci zabierze. Jak nie lubisz owoców to nie jedź, spróbuj soki, lub jedź jeszcze wiecej warzyw - obowiązkowo codziennie surówka. Polecam moje uluibione sniadanko - jogurt naturalny zmiksowany z bananem. Moze owoce robione z czymś będą ci smakowały.

podajcie jakies menu dla kobiet w ciazy

Gość jackpot
A mi lekarz kazał na samym początku ciąży jeść dużo białego sera a zabronił alkoholu i szczypiorku.