Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 75D

piersi po karmieniu

Polecane posty

Gość 75D

Mam duze piersi, 75 D. W tej chwili jestem w ciazy. Bardzo chce karmic piersia, ale wszyscy strasza mnie, ze potem piersi zamieniaja sie we flaki. Wiem, ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze i nie chce z tego rezygnowac... Chcialabym jednak jakos zapobiec, jesli sie da, katastrofalnej przemianie piersi. Przy tak duzym biuscie, ktory na razie jest jedrny, domyslam sie, ze moze to byc dramatyczna przemiana. Czy jest jakis sposob? Czy ktoras z Was ten ma takie duze piersi i nimi karmila? Czy teraz wygladaja naprawde strasznie i wstydzicie sie pokazac mezowi bez stanika? Podobno zadne balsamy nic nie daja, tak wyczytalam na tym forum... ale mam nadzieje, ze to nieprawda!!!

Gość maga281
ja miałam przed porodem jadne 78b karmię do dzisiaj 2,5 roku i pracuję obecnie nad oduczeniem małego , karmienie to duża wygoda , niestety moje piersi na oczątku powiększyły sie o 2 numery a potem zmiejszyły w tych wszystkich obowiązkach pierś była super w nocy i wdzień diś mam kupę rozstępów i na brzuchu i na piersiach i nie pomagają ani ćwiczenia ani kremy stosowane przed i po jedna pierś naciągnęła mi się więcej, i zaczynam mieć powazne kompleksy ale jak patrzę na moje uśmiechające się do mnie dzieciąto to przestaje to być warzne , choc chciała bym aby było jak dawniej

Gość maga281
ja miałam przed porodem jadne 78b karmię do dzisiaj 2,5 roku i pracuję obecnie nad oduczeniem małego , karmienie to duża wygoda , niestety moje piersi na oczątku powiększyły sie o 2 numery a potem zmiejszyły w tych wszystkich obowiązkach pierś była super w nocy i wdzień diś mam kupę rozstępów i na brzuchu i na piersiach i nie pomagają ani ćwiczenia ani kremy stosowane przed i po jedna pierś naciągnęła mi się więcej, i zaczynam mieć powazne kompleksy ale jak patrzę na moje uśmiechające się do mnie dzieciąto to przestaje to być warzne , choc chciała bym aby było jak dawniej

Gość maga281

Gość viiki
przed karmieniem miałam 75C po musiałam wsadzić implanty bo tak obwisły.. duży biust jest gorzej naprawić (jeżeli ktoś oczywiście jest zdecydowany na operację) gdybym drugo raz miała wybór t o nie karmiła bym

Gość Znowu mama
Nic takiego mi się nie przytrafiło. Karmiłam piersią i nie miałam czegoś takiego jak zwiotczałe piersi nawet po zakończeniu karmienia. Mój rozmiar 85D .Teraz jestem znowu w ciąży i zamierzam karmić. Tu nie ma nic do rzeczy czy się karmi czy nie,osobiście znam kilka mam które wogóle nie karmiły i to raczej one mają flaki , powiedziałabym ,że to raczej kwestia tego czy się o piersi odpowiednio dbało-ćwiczenia,kremy itd. Przy dużym biuście należy pamiętać o noszeniu stanika.

Gość ania250218
moje piersi po karmieniu tez sa obwisle.przed karmieniem mialam 75c teraz 75D.w trakcie ciazy bardzo o nie dbalam,.spalam w biustonoszu w czsie ciazy i karmienia.smarowalam mustela.masowalam.i nic.zkoda na nie patrzec.

Gość myszeczka23
dziewczyny ja mam mały biuscik i boje sie ze zrobi sie obwisły i dotego jeszce mniejszy i niewim czy wtedy bende mogła nazwc je piersiami!!!myslałm ze duze piersi po karmieniu wygladaj lepiej niz małe ,c mozna zrobic zeby choc troszke zapobiec temu wszystkiemu?

Chyba niewiele się da zrobić, bo znam przypadki obsesyjnego pielęgnowania piersi które nic nie dały. A ja z kolei nie robiłam nic i biust mam niewiele gorszy niż przed ciążami i karmieniem. To jest sprawa indywidualna. Możesz spróbować naprzemienne zimne i ciepłe prysznice, dobry krem, dobry stanik. No i pamiętaj że tak naprawdę to jak biust ma się \"zepsuć\" to największy wpływ ma na to powiększenie się piersi w ciązy i tuż po porodzie, karmienie nie ma aż takiego wielkiego wpływu jak sie ogólnie wydaje. A jeżeli już karmisz to pilnuj by piersi się nie przepełniały.

Gość bo ja nie wiem
dziewczyny nie ma na to sposobu Kazda z nas jest inna i biust kazdej bedzie wygladal inaczej po karmieniu Moja mama ma 42 lata wykarmila 3 dzieci i a biustu moze jej pozazdroscic nie jedna mloda kobieta ktora nie karmila Mam nadzieje ze moj tez nic nie straci Narazie mam wylegarnie rozsepow ale pracuje nad nimi;-)i ladnie schodza

Gość mama dwulatka
Ja mialam przed ciaza 80 B. Dzis moj syn ma dwa lata i wlasnie odzwyczaja sie od piersi. Nie stosowalam zadnych kremow ani gimnastyki jedynie ...zimny prysznic po kazdej kapieli przez okolo minute. W czasie tych dwoch lat moje piersi najpierw urosly do rozmiaru D, potem wrocily do rozmiaru sprzed ciazy, ale ich ksztalt i naprezenie skory wcale sie nie zmienily! Wrocilam do wagi sprzed ciazy (a nawet ponizej niej), nie mam tez rozstepow na piersiach ani nigdzie indziej. Nawet ginekolog badajac mnie powiedziala ostatnio, ze ciezko uwierzyc, ze wciaz karmie. Wierze w zimna wode i ...geny.

Musisz je odpowiednio nawilżyć i Twoje piersi będą jędrne. Najważniejsze jest żebyś stosowała go regularnie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.