Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Majaca nadzieje mnie to chyba jakies styki neuronowe w mozgu nie dzialaja, bo ja nie zajarzylam ze Ty to sama zrobilas. Dopiero gdy przeczytalam posty w ktorych Cie dziewczyny chwala to mnie olsnilo. Rzeczywiscie jestes niesamowita! I pomyslec ze ja jestem z siebie dumna jak mi sie uda ladnie przyszyc guzik. Ech...

Witam w ten nieciekawy sobotni dzionek! Nieciekawy bo pogoda trochę pod psem i zimno.Nosa z domu nie wysadzam.Jak zwykle pospałam do 11 no bo jakże by inaczej :) Nachodzi mnie już momentami strach przed porodem.Czasami mam tak że wogle się go nie boję a czasami wpadam w lekką panikę że termin z USG to już 27 wrzesień i że może wcześniej jednak się zacznie.Chciała bym żeby było to wtedy kiedy mężuś już będzie na urlopie,żebym nie musiała go z pracy ściągać bo na samą taxi wybulił by ładnie ponad 150zł no i ja na taksi z 60 bo mam bliżej. Jeśli chodzi o aktualizację tabelki to zgadzam się żeby zostawić tylko te dziewczyny które aktywnie uczestniczą w życiu naszego forum.Wkońcu to my je tworzymy.Ktoś kto zajrzał raz czy dwa nie sądzę aby się jeszcze pokazał więc nie ma co trzymać wpisów z samymi znakami zapytania. Mająca nadzieję-jeśli mogę prosić to prześlij mi na e-maila to cudo które tak chwalą dziewczyny (ewa20ewcia@wp.pl) bo też chciał bym zobaczyć. Flowers24-trzymam kciuki żeby twoja dzidzia wysiedziała jeszcze jak najdłużej ( a przynajmniej ten tydzień o którym mówisz) Ona*23-jeśli chodzi o butelki i smoczki to ja kupiłam dwie Aventu bo akurat były tak w promocji że pakowane po dwie i jedna 10zł aniej wychodziłą z tym że są one takie troche mniejsze ale dość szerokie z silkonowymi smoczkami antykolkowymi.Jedną Canpola dostaliśmy od teściowej-ta jest już większa bo ma 250ml i też silikonowy smoczek.Ma też taki śmieszny kształt i jest poręczna do trzymania.Tak więc w sumie mam już trzy.Myślę że napewno spokojnie tyle sie przyda jak nie więcej bo nawet jak butelki sie myje to i tak po jakimś czasie robi się taki brzydki nalot na dnie i wypada wtedy wymienić.Podobno jeszcze będe miała czwartą bo teściowa wczoraj dzwoniła że kupiła kolejną bo nie mogła sie powstrzymać i jeszcze kolejną paczke pieluch! Niedługo będe miala zapas na pół roku! kochan jest ta moja teśiowa. Aguś7-mój mąż też ubzdurał sobie że to będzie nasze jedyne dziecko.Też dałam sobie spokój z wbijaniem mu do głowy że marzy mi sie dwojka a najlepiej parka bo szkoda teraz nerwów sobie psuć jak i tak to dopiero kwestia kilku lat (przynajmniej ze 3). Co do nożyczek to nie słuchaj pań w sklepie.Kup poprostu zwykłe ale dobrze tnące nożyczki z takim cienkim (no i wtedy ostrym) zakończeniem.Te tzw.bezpieczne nie są wcale sobre bo mają gruby ten koniec a głównie tym się przecież takiemu maluszkowi obcina paznokcie. Obcinałam siostrzenicy,jej mama tez takich tylko używała i ani razu nie zacięłyśmy maluszka.Poprostu kwestia uważania i wprawy.Tymi z Canpolu bezpiecznymi to nawet mi samej cięzko jest obciąć paznokcie a co dopiero takie ledwo co wystające i maluśkie. Wracając do butelek to oczywiście kupiliśmy je tak tylko asekuracyjnie jakbym nie mogła karmic piersią.Jeśli wszystko będzie dobrze to postoją sobie troszkę bezużytecznie. Narazie chyba tyle moich mądrości :) Zajrzę wieczorkiem.Ogromne buziaczki dla wszystkich!

hej !!! yalu- a te nożyczki z Chicco były dobre ? ewunia21- dzieki za radę w sprawie nożyczek , może masz rację że lepiej kupic zwykłe. a i tak cała praca z obcinaniem spadnie na męża bo ja sobie z tym nie radzę, ale to tez się okaże pozdr idę gotowac obiadek

Witam Kobietki :) Nawalił mi net przedwczoraj, a wczoraj w ogóle nie miałam czasu nawet kompa odpalić. Ale się poprawiam :) Tutaj trzeba na bieżąco juz zaglądać, bo tylko się mignie i dzieciaczki sie posypią:):) Już odpisuje :) Ewunia - moje dziecko miewa czkawkę kilkakrotnie w ciągu dnia, po czym czasem przez 3 dni nie ma ani razu> mój siostrzeniec męczeył siostre kilkanascie razy dziennie. Ona sie śmiała, że zawsze wiedziała, jak ciotka belfer się zbliżała z wizytą, bo mały się uspokajał i tak zresztą zostało do dzisiaj, że przy mnie jest duzo grzeczniejszy hihi. Czkawki zostały mu również po porodzie miewał je często. Sylwia 26- ponoć przechodzą po porodzie. Teraz możesz jedynie uzywać kremu o nazwie Cicalfate z Avene, ale ja na Twoim miejscu poprosiłabym o próbke w aptece. Ja to stosowałam (też tylko z próbki) w bardzo małych ilościach na początku ciąży, bo mi została paskudna plama po uczuleniu. I zeszła wreszcie. Thefly - to pokolenie starsze od nas dziwne rzeczy chce kupować :):) Ja też na to weselicho do remizy idę. Wyobraźcie sobie, że jedyna kreacja jaką udało mi sie znaleźć jest moja czarna studniówkowa kiecka z indyjskiego sklepu. Oczywiście brzuszek podkreslony na maksa, za dwa tygodnie bym w nią w ogóle nie wlazła. A mężuś stwierdził, że wyglądam w niej lepiej niż te prawie 10 lat temu :) Kochany jest :) No to idę na czarno, na szczęście szal na ramiona mam bordowy. Poza tym zimno się zrobiło i problem co zarzucić na to, bo szal szyfonowy :( Ale cóż jakoś się tam w czymkolwiek dokulam. Ja sobie balejaż w 6 miesiącu robiłam i wyszedł ładnie, tylko kolor miedziany zrobił się miodowy, ale blondy ok. Agus spoko co się odwlecze, to nie uciecze. W ogóle wpadłam na genialny - chwilowo - pomysł, że na wiosnę możemy zrobic mały zlocik z berbeciami. Dla mieszkających bliżej mnie żaden problem . Mam duzy ogródek i to w połowie drogi między Krakowem a Katowicami. Gorzej z Wami, które mieszkacie daleko, bo na nocleg to juz nie ma się gdzie u mnie zatrzymać niestety. Flowers - trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię, wytrzymajcie jeszcze chociaż tydzień:) Karenka - a jak się tego malucha masuje?? Masz jakąś książkę na ten temat? No widzisz gdybyś mieszkała bliżej to na bigosik do mnie :) Chodzi za mna i pewnie coś upichcę w najbliższym czasie. Yalu - ponoć na te opuchlizny dobre są tabletki z pietruszki, ale pewnie ich tam nie dostaniesz, ale może da się kupić natkę pietruszki? ja ososbiście nie lubię, ale własnie w niej coś siedzi, co zmniejsza opuchliznę. No i ograniczenie soli i konserwantów na pewno pomaga. A vco do mojego mężą to on ma świra na punkcie stóp. Zwłaszcza malutkich. Ostatnio wymyslił, że bedzie naszej dzidzi co chwilkę przebierał. Niestety jakoś nie udało nam się jeszcze kupić jakichś fajnych. Tak więc mając tyle co ty Thefly byłby chwilowo bardzo szczęśliwy hihi. majaca nadzieje jestes niesamowita!!! rewelacyjny ten pajac :):) Miałas jakies specjalne wzory? A i z rad moich kolezanek, które pamietaja przyjscie an swiat swojego młodszego rodzeństwa. Powiedcie swoim starszakom, że ta dzidzia będzie maleńka, nie umie chodzic i wiekszośc dnia będzie przesypiać Moja kumpela jak zobaczyła własnego brata, który nie ma najmniejszego zamiaru bawić się z nią w chowanego, po prostu go stłukła i to ponoć nieźle. Bez sińców się obeszło, ale ryk i szok dla maleństwa, zanim matka zdążyła zareagować. Między niemi było 4 lata różnicy. tabelkę popieram, zawsze mogą się dopisac jak wrócą. Ona23 - ja chce kupić Aventa i podobnie jak Yalu od razu poić maleństwo jakąś herbatką. Może to nie do końca zgodne z zaleceniami karmienia piersia, ale jak mnioe spotka to samo co siostrę, której mały nie dojadał, bo miała za mało pokarmu po tyogniu od porodu, to ja dziekuję. lekarz kazał dziecko dokarmiać butelką sztucznymi mieszankami, bo on bardzo szybko rósł. Mały się żadnego smoczka nie chwycił i darł sie po całych dniach i nocach, a potem jeszcze dostał kolki i nie sposób było mu podawać herbatki na kolkę. Krótko mówiąc - jeden wielki meksyk był. Agus - ja przez to, że tak napisałaś o tych nożyczkach to biegam i szukam tych z baby ono i nigdzie ich nie ma :(. Może faktycznie zwykłe jak radzi Ewunia?? hmm pomyślę. Teraz zmykam :) nastepnym razem uzupełnie tabelke, bo mi się przytyło. Powiem tylko, że znów usłyszałam o bardzo długich nóziach naszego potomstwa i o tym, że rewelacyjna ta moja ciążą. Ale jestem już coraz bardziej zmęczona :( L4 jeszcze mi nie chciał dac, ale od 1 października, to ja na pewno do pracy nie pojdę. ten tydzień przemęczę, a jak mi będzie juz bardzo źle, to polecę do internistki po zwolnienie. Pozdrawiam i lecę się na weselicho powoli szykować. papapa miłej sopboty, zaglądne jutro :)

Gość yalu
Agus - my tych z Chicco używamy do dziś :) i tylko nimi obcinamy pazurki synkowi - mają zaokrąglone końce ale bardzo tępe nie są tzn. jakoś nie narzekam przy obcinaniu. Dziewczyny a co myślicie o obcinaczu do paznokci dla dzidzi? My tutaj nie trafiliśmy na nożyczki (nie wiem czemu) i tymczasowo kupiliśmy taki malutki obcinacz dla niemowląt bo coś musimy mieć ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza. Dota - dzięki za rady odnośnie pietruszki - zaraz idę wcinać ;) ... dobrze chociaż, że lubię ;) Myślę, że na weselisku będziesz wyglądać wystrzałowo :D wybaluj się ile możesz :D :D :D Poza tym mam takie pytanko - ile z grubsza kosztują takie butle Aventu w Polsce? Bo czytam i czytam, że drogie i aż mnie zaciekawiło .... Acha a myślałyście coś o forum po porodzie? Tzn. wiadomo, że czasu może być jak na lekarstwo ale mam nadzieję, że każda z nas da chociaż znać co i jak u niej .... a to już tak blisko .... pzdr. i uciekam bo mnie chłopcy pobiją o kompa ;)

Yalu-co do obcinacza to słyszałam że obcina się nim pazurki maluszkom powyżej drugiego roku życia.Też taki mam-był w komplecie z nożyczkami ale czy tak faktycznie jest to można tylko stwierdzić metodą prób czyli czekam do porodu i zobaczę czy rzeczywiście nie da rady takiemu malutkiemu dzidziusiowi obcinać. Jeżeli chodzi o butelki Aventu to ja za dwie dałam chyba jakoś ok 30zł ale to była promocja bo tak to chyba każda osobno kosztuje ponad 18zł. Mówię tu o tych mniejszych a szerszych. Jeśli chodzi o forum po porodzie to chyba w tej chwili cięzko jest cos powiedzieć bo to zależy od tego jakie te nasze dzieciaczki będą i czy dadzą nam odrobinke czasu żeby zajrzeć.Wiadomo jak to jest zresztą.Jak chwila wolnego to zawsze coś do zrobienia w domciu się znajdzie albo żeby coś załatwić i myślę że cięzko będzie często tu zaglądać.Ale fajnie by było gdyby się udało.Ja przynajmniej mam taką nadzieję.Pozdrawiam

A właśnie-przypomniało mi sie zapytać was o gruszki do nosa dla maluszków.Ja kupiłam tą tzw bezpieczną ale jak już ja w domu rozpakowałam to stwierdziłam że chyba zrobiłam straszna głupotę i poleciałam do sklepu po taka najzwyklejszą z dłuższym \"noskiem\" Oczywiście chodzi mi o takie gruszki do oczyszczania noska.To głównie pytanie do \"wieloródek\" które może miały już możliwość praktycznego sprawdzenia ale oczywiście czekam na inne opinie \"pierwiastek\" takich jak ja :) Tak rzuciłam temat bo jeszcze o tym nie gadałyśmy.Pozdrawiam

Gość yalu
Ewunia - dzięki za odp. no też się zastanawiam właśnie nad tym obcinaczem .... taki dzidziuś to ma bardzo cieniutkie paznokietki i delikatne - ja za pierwszym razem bałam się obcinać żeby paluszków nie poranić.... zdecydowanie dla mnie jest to wciąż wyzwanie ;) ja też mam takie szerokie ale małe butle Aventu no i faktycznie sporo u nas kosztują - ale za to słyszałam, że są rewelacyjne co do forum to chodziło mi bardziej o to żeby każda z nas dała po porodzie chociaż krótko znać co i jak bo z czasem to wiadomo jak będzie ;) ... no a poza tym trzeba dotrzymać towarzystwa tym z nas, które będą "kulały" do końca paźdz. albo i dłużej ;) ;) co do gruchy - ja poprzednio miałam taką najzwyklejszą ale powiem szczerze, że mi się nie przydała bo dziecko bało się okropaśnie tego zasysania a też grucha nie zawsze była skuteczna w wyciąganiu ... poszłam więc na b. nieprofesjonalną łatwiznę i skręcałam z waty takie krótkie wałeczki (trzeba tylko dobrze uchwycić żeby się nie zginały przy wkładaniu do noska) i nimi delikatnie wyciągałam wydzielinę jak była w nosku. Teraz gruchy nie kupowałam i nie wiem czy kupować ... pzdr.

Gość waga 77
Cześć Brzucholki!! Przyglądam się z zainteresowaniem waszym rozmowom na wszystkie tematy dotyczące zakupów dla naszych Maluszków bo ja nie mam żadnego w tym względzie doswiadczenia więc w dyskusję nie mogę się włączać:) Ja z zakupami dla Dzidzi jestem daleko w tyle i trochę mnie zmobilizowałyście bo właściwie do piątku to nie miałam prawie nic a teraz mam trochę wiecej niż nic ale nadal mało:) Pojechaliśmy z M do sklepów zrobić rozeznanie i rozpoznalismy teren co ile kosztuje i lekko sie podłamaliśmy....na razie pytaliśmy się o łóżeczko, materacyk, pościele, komodę, przewijak+wanienkę....no i lekko zdołowani pojechaliśmy potem zobaczyć do nas na budowę która aktualnie musi czekać z powodu braku funduszy i okazało się że moja przyszł sąsiadka nie potrzebuje łóżeczka i materacyka bo jej synuś śpi z nimi w łóżku i nie mogą go tego oduczyć i w związku z tym wróciliśmy z budowy z łóżeczkiem i materacykiem!!!! potem pojechaliśmy do teściów i teściowa powiedziała mi że to wszystko jest za drogie i ona nam uszyje wszystkie pościele tylko mamy jej dać kołderkę i wymiary łóżeczka!!!:) a na koniec stwierdziłam że w związku z tym że tak nam się udało z tym wszystkim to komody też nie kupujemy tylko zrobię remanent w szafach w naszym pokoju (bo mieszkamy z moimi rodzicami...)i znajdę jakieś miejsce dla rzeczy Maluszka.... no i właśnie dzisiaj jestem po całym dniu sprzątania pokoju, część rzeczy ścieśniłam, częśc wyrzuciałam a część pojedzie na przechowanie do moich teściów do byłego pokoju mojego M....no i miejsce się znalazło!!!!!.... Reasumując całą opowieść to po pierwsz udało nam się "jak ślepej kurze ziarno" a po drugie jak się chce to mozna włączyć "pomysłowego Dobromira" i też się coś wymyśli....no więc dzisiaj jestem mimo że zmęczona, ale przede wszystkim zadowolona.... A ze spraw zdrowotnych moja mam mówi mi ze już mi się brzuch opuśił i chyba faktycznie tak jest....Wy też tak macie? No i czasami boli mnie tak troszkę podbrzusze (tak jak na miesiączkę...).... jutro jesteśmy umówieni z położną która ma być przy porodzie więc dam wam znać jak było i jakie nastroje po spotakniu.... pozdrawiam was serdecznie:))

hejka! skurcze po poludniu przeszly,ale bierze mnie przeziebienie,wiec koncze dopijac cherbatke z miodkiem i cytrynka i wyrko:))pzdr.

Flowers-jak ci dobrze-tylko herbatka z miodkiem i cytrynką i wyrko.Ja z wyrkiem przywitam się pewnie już po północy czyli tak jak codziennie bo czekam na mężusia a teraz przed nim 6 dni pracy pod rząd :( Mogła bym sie położyć ale wiem że nie zasne jak jego nie będzie.Czekają mnie jeszcze prasowanie jego ciuszków i kanapki na jutro do pracy.Ale takie jest życie. Waga77-mi jakoś brzuch nie chce się opuścić a do terminu z USG mam tylko tydzień i 3 dni!!! (27.09) Właśnie dzisiaj sobie to uświadomiłam i normalnie strach mnie obleciał. Oglądacie może jakies programy o ciąży czy porodzie? Ja śledzę program \"Narodziny\" na TVN Style i czasami na Discovery \"Dzień narodzin\" Można zobaczyć cały poród,kobiety opowiadają o swoich ciążach i obawach,wychowaniu.Naprawde polecam :) Co do skurczów to praktycznie żadnych nie mam.Ewentualnie cos na chwileczkę mnie złapie ale moment i przechodzi.Raz tylko jeden jedyny miałam skurcze co około 2.5 minuty przez jakieś 15 minut i wtedy naprawde przestraszyłam się że to może poród bo takie częste te skurcze były. Uciekam bo jakiejś kolki dostałam po kolacji. Buziaczki.Cobraj nocki

Gość sylwia 26
Yalu To swietnie,ze wracasz,przynajmiej wrocisz z obywatelem,pamietam jak ja sie cieszylam kiedy z mezem mielismy juz kupione bilety,a o podroz sie nie martw,przezyjecie zleci szybko Dota 28 dzieki za rade,moja znajoma tez mi polecala ten krem z avene i musze sobie go kupic i zaczac stosowac,mam nadzieje,ze mi pomoze,bo naprawde wygladam strasznie,ale to chyba po porodzie zaczne stosowac A ja juz kupilam ten materac,kokosowo-grycz.i mam nadzieje,ze bedzie ok jakos z tych wszystkich wydal mi sie najlepszy,takze dziekuje wam za rady Wczoraj moj maz mi skrecil lozeczko, bo musialm sobie zobaczyc posciel czy pasuje i okazalo sie ,ze trzeba wszystko zmiejszac bo ta co mialam jest za duza,takze czekaja mnie jeszcze poprawki,ale wszystko mam schowane stoi tylko puste lozeczko.I mam robote od poniedzialku zabieram sie prucia i szycia,a maz sie ze mna tak spieral,ze napewno wszystko bedzie dobre a tu niestety nie. Dziewczyny ja jak narazie nie mam zadnych skurczy,albo ich nie czuje i mam pytanie czy to jakos boli,jak to jest z tymi skurczami,czasami mam taki bol ale slaby jak bym miala jakas kolke,no i te bole kosci lonowej i ogolnie nogi mnie bola ale nie puchna,wystarczy ze troche sie pokrece w ciagu dnia a czuje sie jakbym przeszla ze 20 kilkometrow,ogolnie jestem slaba,i przyznam sie szczeze,ze zaczynam sie bac porodu,jak nie mysle to nie ,ale jak mnie najdzie to bardzo sie jakos boje jak to bedzie czy sobie poradze,pewnie niektore z was tez sie boja.

Gość sylmag
A JA JUŻ MAM KUBUSIA URODZIŁ SIĘ 10. WRZEŚNIA I WAŻYŁ 2700 NIESTETY MIAŁAM CC DZIS WRÓCIŁAM ZE SZPITALA JUTRO NAPISZE WIĘCEJ POZDRAWIAM

Przede wszystkim gratulacje dla Sylmag !!! Cieszymy się razem z Tobą ;) A teraz Wam narobię smaku :) właśnie wróciłam z wesela. Nawpierniczałam się aż miło. Aż mam wyrzuty, że syniowi za dużo na głowę żarcia zwaliłam :) ale bigosu nie było :( wszyscy się ze mnie śmieli bo zagryzałam sałatki ciastem frytki owocami itp. itd. i tfu tfu nawet zgagi narazie nie mam ;) A ty Dota28 do której na weselichu wytrwałaś ? Waga77 - no i super, że tak sie udało wam zxorganizowac dużo rzeczy, my też mamy popożyczane albo poodawane przez znajomych część wyprawki i wcale nie uważam żeby maluszek przez to czuł się mniej kochany :) Ewunia21 - gruszkę też chciałam kupić tą szeroką bezpieczxną ale pani mgr z apteki poradziła zwykłą na podstawie opinii mam. Sylwia26 - ja z tymi bólami to też nie bardzo wiem o co chodzi. Mi aż się zimno czasami robi jak przy jakimś zatruciu żołądkowym a nie jak przy skurczach macicy, więc nie wiem czy to to czy nie to. Dobrej nocy ja pewnie bedę odsypiać do południa, pa

Gość Delphi 31
Witajcie:) Wow Sylmag, czyli jesteś Pierwsza na naszym forum, wieniec laurowy na główkę. Gratulacje!!! Wczoraj miałam urodzinystuknęło mi 31 ech i takich smutków i dołów nie miałam dawno.Z tego co pamiętam Synek Mającej Nadzieję też się urodził wczoraj, także dla niego Wszystkiego Najlepszego. Pewnie każda z was miała tezmiany nastrojów ale u mnie wczoraj to już totalne dno. Parę dni temu zrobiłam badanie moczu i znowu wyszły leukocyty i białko, oczywiście nie licząc stada bakterii.Bolał mnie brzuch bardzo, ale nie mogłam sobie pozwolić na leżenie bo fachowcy mieszkanie itp. Jest już to moje 3 lub 4 zapalenie dróg moczowych w tej ciąży, także objawy znam doskonale. Zapodałam sobie furagin, mój gin jest na zwolnbieniu a nie chciałam iśc i się szarpać do innego biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia. Myślałam że zejdę, brałam paracetamol i na trochę przechodził, dzisiaj skończyłam opakowanie i nie zapeszając jest o wiele lepiej. We wtorek ide do gina i zobaczymy co dalej. Mam już dość tych zapaleń, jeszcze miesiąc do porodu, nie wiem co zrobić by tego uniknąć , dbam o siebie ale podobno tak się dziecko układa że sprzyja to powstawaniu. Waga Ty miałaś podobne kłopoty , jak u ciebie? Poza tym śledzę Wasze porady i dobrze że jesteście:) Pozdrawiam Was cieplutko

Gość Sylwia30
sylmag GRATULACJE 🌼🌼🌼🌼 Delphi 31 Wszystkiego naj naj naj lepszego 🌼🌼🌼

Sylmag-OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!! Widze że jednak nie będe pierwsza z tym swoim terinem na 27 września! Koniecznie napisz coś więcej,jak się czujesz,j ak maleństwo itp. Delphi31-Wszystkiego NAJLEPSZEGO z okazji urodzin!!Młoda baba jeszcze z Ciebie więc prosze się tu nie dołować! :) Wczoraj jak kończyłam i pisałam o tej kolce to cholerstwo męczyło mnie do północy.Taki dziwny ból,kłucie,leżenie nie pomagało,rumianek działający przecież rozkurczowo też nie pomógł.Samo powolutku przeszło ale troche sie namęczyłam.W pewnym momencie myślałam nawe że to początek jakiś skurczy ale na szczęście nie :) Narazie wszystko.Odezwe się po południu!

hej !!! Muszę nadgonić bo widzę że wiele się tu zmieniło. dota28- zlocik z berbeciami super pomysł, byleby tylko znalazłyśmy na to czas. Jestem za !!!! yalu - co do obcinacza do podobno jest ok ! A w wielu poradnikach piszą że najlepiej jak matka obgryzie te malutkie pazurki !!! I to wcale nie sa książki i filmy sprzed wojny. Normalnie szok !!!! Ja jednak jestem przekonana do nożyczek !!! Co do pisania po porodzie to ja bardzo chętnie i mam nadzieję że moja dzidzia mi na to pozwoli. Choćby wpaść na chwilkę i dać znać.. A czy naprawdę używałyście tych gruszek do noska ? Bo dla mnie to jest straszne !!! I chyba ze strachu to jej nie użyję , nawet jeszcze nie kupiłam . ewunia21- a kiedy te programy lecą ? Chętnie bym popatrzyła !!! 🌻 sylmag - GRATULACJE !!!sTRASZNIE SIĘ CIESZĘ ŻE JUŻ MASZ PRZY SOBIE KUBUSIA !!! AŻ SIĘ NORMALNIE PORYCZAŁAM !!! ❤️ delphi- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek !!!!

Gość asia_20
Cześć dziewczynki i maluszki:) Na reszcie wzięłam się za pisanie bo ostatnio zaniedbuję to nasze forum :( Po pierwsze gratulacje dla Sylmag to nasza pierwsza mamusia i to z terminem na 13 więc ja z moim 17 muszę się mieć na baczności!!! Agus7 - Chodzi mi o pas ściągający nasze brzuchy po porodzie żeby w miarę wróciły do formy.Co do fotelików to fajne są na 3 maja koło skarbka w bramie jest taki sklep z wózkami i tam gość sprowadza jaki chcesz za 120-260zł.Pieprzyki też mi się pojawiły ale kuzynka powiedziała mi że to standard i te małe znikną. Yalu - Widzę że nie tylko mnie dotknęły huśtawki nastrojów po fenoterolu...a najgorsze jest to że skurcze nie ustąpiły są może mniej intensywne jedynie.Jeżeli chodzi o butelki to mam zamiar kupić Aventa też będe dawała maluchowi herbatkę albo rumianek bo nie wyobrażam sobie nie dać dziecku pić!!!!Dziecko tak samo jak dorosły mleka się nałyka a potem sushi:) Flowers - Rozmawiałam z moją mamą na temat oliwki i powiedziała żebym jakąś oliwkę profilaktycznie w domu miała ale że nie jest to produkt niezbędny.Ona ani mnie a ni mojego brata(ma 8 lat) nie smarowała oliwką(może czasem pupę).Stwierdziła że to zbędne, nic nam się z tego powodu nie stało, a przynajmniej się nie swieciliśmy jak lampki na choince:D Emelle - co do pieluch to ja zostaję przy pampersach,mama kupiła mi też 10 tetrowych i majteczki no ale to na wypadek gdyby pupa potrzebowała powietrza:) Thefly - Ja byłam u fryzjera 3 tyg temu i kolor wyszedł taki jak powinien co prawda była to farba specjalnie dla kobiet w ciązy bez amoniaku tzw. biokolor,nieszkodliwa dla bobasa.Szkodliwa za to dla mojego portfela 170 zł za farbowanie i ścięcie no ale sama taki drogi salon wybrałam więc nie mogę mieć pretensji o cenę. Karen ka dzięki za informacje o pasie już mówiłam męzowi jutro podskoczy do tych sklepów i zapyta. Mająca nadzieję - poproszę o fotkę pajaca:) Dota28 - dobry pomysł z tym zjazdem:)A co do długich nóżek to usłyszałam na usg to samo:)No ale nic dziwnego na mojego męża wołali kiedyś bocian hihih Delphi - wszystkiego najlepszego! No na reszcie nadrobiłam zaległości.Teraz zmykam na obiadek i czas na leżakowanie hihi.3majcie sie buziaki papa

zagladam do was codziennie ale nie zawsze mam wene zeby cos napisac ale ewunia21 mnie przestraszyła ze wypadne z tabelki, po prostu jak mam wrazenie ze nie mam nic ciekawego do napisania to nie pisze, w przeciwieństwie do tych z was które boja sie porodu, czekam na niego jak na zbawienie tak mi jest ciasno samej w sobie ze chcialabym miec jak najszybciej to za soba chocby i straszmnie bolalo, najwaznioejsze jest zdrowie dziecka. Zrobilam sobie w miedzy czasie zakupy do szpitala i przy okazji mojej dzidziuli kupilam rożek byl chyba dosc drogi bo 60 zl ale taki slodki ze sie nie moglam mu oprzec z usztywnieniem z trawy morskiej, kupilam spioszki i kilka kaftanikow no i skarpetusie takie male...chyba tez w tym tygodniu pujde jeszcze ze dwa dni do pracy i dam sobie spokój...no i kupilam sobie jeszcze takie majtki obciskajace na potem bo wiem ze w poprzednim pologu okazaly sie przydatne.. umówiłam sie tez z polazną ze jak tylko bedzie sie cos dziac mam do niej dzwonic i tak milo mi sie z nia rozmawialo ze czuje sie o wiele spokojniej niepokoja mnie tylko bo0lesne skurcze brzuszka w nocy i to ze teraz nie wieczorem ale juz okolo 14 zaczynaja mi puchnac nogi, jutro ide do gin. zobaczymy co powie

Gratulacje dla Sylmag ale ci juz fajnie,mozesz nosic swoje maleństwo juz na raczkach tulic i calowac ,zobaczylas jego buziunie... ja jestem starsznie ciekawa kto tam siedzi w tym moim brzucholu ale niestety razem z pozostalymi narazie nie na raczkach ale w brzuchach nosimy ... ucałuj tego małego od nas wszystkich i pozdrów od kolezanek i kolegów które jeszcze dojzewaja do tego swiata

aguś7-te programy to musisz sprawdzić w gazecie kiedy są dokładnie bo to różnie puszczają.Ja też nie zawsze mam gazete z programem tych stacji TV cyfrowych więc czasami jak mam szczęście to akurat trafię.Wiem że jakoś puszczali rano tak po 11.30,jakoś po 17.00 i po 20.00 na TVN Style ale to też różnie bywało. *Maja*-nie chciałam nikogo przestraszyć.Tak z dziewczynami gadałyśmy żeby te z samymi znakami zapytania usunąć bo sądziłyśmy że raczej marne szanse żeby się odezwały.Nawet jak czytasz nasze forum to napisz cos -nawet jak się czujesz.Im nas więcej tym lepiej bo zawsze któraś coś ciekawego podsunie. Pozdrawiam!

http://www.babycenter.com/plus/sneak_peek.jhtml?topic=1287352 Podobno bardzo ładny film z porodu.Niestety nie dane mi było go obejrzec bo coś nie tak z moim komputerem.Jak którejś uda sie obejrzeć to dajcie znać czy rzeczywiście taki ładny i warto zobaczyć to wtedy może pomęczę się z jego odtworzeniem.Mam ten link z jakiegos forum z Kafeterii.

A jednak sie udało :) niestety oglądałam bez głosu :( Ale łożysko wygląda okropnie-nigdy w życiu wczesniej go nie widziałam.

Gość yalu
ja dziś na króciutko ... Sylmag - ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że i z Tobą i z Kubusiem wszystko ok. Jak się czujesz po cc? Pewnie nie za dobrze ale to powinno szybko minąć - odpoczywaj dużo :) a z każdym dniem będzie lepiej Asia - to normalne, że skurcze jeszcze całkowicie Ci nie minęły - pełne działanie fenoterolu zaczyna się po kilku dniach kiedy lek osiągnie nasycenie w organizmie (tak mi powiedział lekarz). Trzymaj się - wiem jak się możesz czuć po tym cholerstwie i naprawdę współczuję .... pzdr. dla wszystkich i zmykam bo mam dzisiaj zajęty komp.

Gość ania 30
SYLMAG JEDNAK TO TY JESTEŚ NASZĄ PIERWSZĄ MAMUSIĄ GRATULUJEMY CI WSZYSTKIE I ŻYCZYMY NAJLEPSZEGO. Agus 7 gruszka do noska nieraz się w ogóle nie przydaje i najlepiej to do uszu ani noska nic nie wkładać.Delikatnie patyczkiem można usunąć wydzielinę która jest na wierzchu tzn.patyczkiem z wacikiem nożyczki mam po synku z BABY ONO były ok.Udało mi się kupić też takie gaziki nasączone spirytusem do pilęgnacji pępuszka firmy LEKO. Chciałam jeszcze poradzić się was w sprawie imienia ostatnio zamiast Ewelina spodobała mi się Natalia a mój mąż wymyślił Malwina tak ma na imię tegoroczna MISS POLONIA,które z tych trzech podoba wam się najbardziej oczywiście wiem,że decyzję podejmiemy sami ale chciałam poznać wasze zdanie.Fajnie miały dziewczyny weselniczki tylko pewnie cały czas były narażone na różne pytania typu ;kiedy ,co będzie albo ile przytyłaś. Cóż pozdrawiam was i wasze ukochane maluszki w brzuszkach.

Gość bibalo
Witam wszystkie dziewczyny i ich ogromne brzusie! :-) Mam termin na 12 pazdziernika,i chcialam sie dowiedziec czy sa tu moze przyszle mamusie z wroclawia?Bo interesowalo by mnie w jakich szpitalach bedziecie rodzic jaka metoda i wogóle.Goraco pozdrawiam

Gość bibalo
Witam wszystkie dziewczyny i ich ogromne brzusie! Mam termin na 12 pazdziernika,i chcialam sie dowiedziec czy sa tu moze przyszle mamusie z wroclawia?Bo interesowalo by mnie w jakich szpitalach bedziecie rodzic jaka metoda i wogóle.Goraco pozdrawiam

Gość Flowesr24
Sylmag super!!gratulacje!!!az ci zazdroszcze,pozostaje mi tylko zyczyc ci zdrowka i Kubusiowi:)) opilam sie cherbatki,siusialam co pol godziny:P ale wszystko przeszlo,znowu czuje sie zdrow jak rybka:)) witam nowa mamusie bibalo:) z piatku na sobote lezalam w szpitalu przez te skurcze,nie spalam cala noc,bo nad moja glowa byla porodowka i o 1 w nocy byl porod kobita tak sie darlam ze bylam cala zdenerwowana i odechcialo mi sie porodu,w sumie krzykla z 10 razy i potem slyszalam placz niemowlaczka,ale strach mnie ogarnoł na mysl o porodzie:)skurcze mi przeszly i puscili mnie do domku,ale ogolnie w szpitalu super atmosfera,jak w domu i pielegniary bardzo mile,wiec jak zdaze to bede rodzic w Lesznie:) ania30 mi sie podoba Natalia:)) ewunia21 moj mezus naszczescie odjal mi obowiazki w ciazy i zrobi sobie sam sniadanko i cos tam wyprasuje:))a ja moge w tym czasie poleniuszkowac,no i lekarz kazal mi tylko lezec,oczywiscie troche go nie posluchalam bo od lezenia 24na dobe chyba bym dostala odlezyn i na glowe od tego lenistwa:)) pzdr