Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Thefly to wspólczuje . Tez mieliscie przeżycia. Ja bym nie wiedziała co zrobić. Kiedys jak Kamlek był mały to się czesto krztusil. Nawet jak nie jadł to się potrafił podczas snu zakrztusic bo mu sie ulało. Nawet w srodku nocy. Raz się zdarzyło tak na spacerze, myślałam ze się udusi. Biegiem go z wózka usiłowałam wyciagnac a była zima i musiałam się przebić przez tyle warstw: ochraniacz na wózkek, w srodku nosidełko zapięte na suwak, kocyk... Myslałam ze go nie zdaże wyciagnać. Wyjęłam go na to zimno , trzymałam pionowo a on się krztusił, dla mnie trwało to wieki. W takich sytauacjach chyba kazdy wpada w panikę.

Dziewczyny wspolczuje Wam tych przezyc,ja na szczescie nie mialam takiej sytuacji z malym,chyba bym niezle spanikowala! eli o tym zanowszeniu sie co piszesz to tez na szczescie maly mi tak nie robi,ale z tego jak opisalas to mozna si tez niezle strachu nabawic. tygrysicaa napisz pozniej co ci lekarz powiedzial.

❤️………………………………. 🌻……………………………… …..❤️ •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ..🌻..2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA.🌻.3050..56cm 10M 7350.68cm..4z •Ania30.... 29.09 NATALKA..🌻..3200..53 cm 10M 7300...69cm..3z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO.🌻..3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK..🌻..2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..1z •Laura7 ....03.10 NADIA..🌻..3800..53cm 10M 8900...76cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK..🌻..3850..56 cm 11M 9520..73cm...8z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK.🌻.3480.56 cm 9M 7790.68,5cm.6z •Emelle..... 10.10 KAROL..🌻..3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ..🌻..3340..52 cm 11M 1050..72cm..4z •Jokas.......10.10 Oliver..🌻..3000..50cm 10M 9385..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek.🌻..3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA..🌻..3300..53 cm 11M 8000..75cm..6z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK..🌻..3300.52 cm 8M 8000 65cm..5z •Waga 77.. 16.10 FRANEK..🌻..3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA 🌻 .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA..🌻..4100...63 cm 9,5M 11400..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK..🌻..3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK..🌻.. 3360..35 cm 10,5M 1030..2z •Ona24..... 24.10 LAURA..🌻..3080...50 cm 10,5..7500...70 cm..5z •Celebre23..24.10 LAURA..🌻..4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ..🌻..4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK..🌻..3480...60 cm 8M 7900..73cm.6z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA..🌻..3000...57 cm 8,5M 8500..6 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA..🌻..3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z ❤️………………………………. 🌻…………………………………….❤️

Kobitki nie mam czasu się rozpisywać bo lece na zebranie do starszego. Byliśmy w szpitalu na badaniach. Prawdopodobnie jest wszystko w porządku, ale jest jedno ale. Napisze Wam wieczorem co i jak.Pozdrawiam

Gość ania30x
Tygrysica bardzo mi przykro z tego powodu ze miałas ze STefankiem takie przezycie oby nigdy to się nie powtórzyło,najdziwniejsze jest to ze stało się to tak własciwie bez większej przyczny,tzn. tak jak piszesz dopiero zaczął płakać. Thefly ja tez stosowałam teraz przy katarze nasivin i rzeczywiscie powoduje on flegmę tez to zauważyłam,katar jest taki gęsty i zatyka jakby gardło. Wszystkim maluchom które robią swoje pierwsze kroczki składam gratu;lacje a dumnym mamusiom trochę zazdroszczę. Dużo dużo zdrówka na początek jesieni dla wszystkich.

Tygrysicaaa mam nadzieję że z maluszkiem będzie wszystko ok. Ja niedokladnie czytam i bez sensu piszę o chodzeniu a tu taki problem. Paweł też w maju miał niedotlenienie mózgu mamnadzieję że to na nic nie wpłynie u Was i u nas. Bo zobaczymy to dopiero za jakiś czas. Trzymaj się i ucałuj Sebusia. Pa Jeszcze raz przepraszam

Gość celebre 23
Eli dziekuje za wpis do tabelki. moja mała sie raczej nie krztusi ale jak karmilam piersia to sie zdarzało ale nie tak strasznie, a w nocy jak karmilam piersia to nawet niekiedy nie podnosilam jest specjalnie zeby jej sie odbilo.ale za mnie to panikara i niewiem co bym zrobila jakby.....straszne

Jestem już strasznie zmeczona ale obiecałam że do Was skrobnę.Byliśmy w szpitalu, bo pani doktor powiedziała że tam zrobią od ręki wszystkie badania i bedzie szybciej. Pojechałam z małym, zrobili mu rtg klatki piersiowej i usg brzuszka (wyszło dobrze).Później mieliśmy konsultację lekarską. Okazało się że był to bezdech afektywny. Powiedziała że jesli powtórzy się taka sytuacja jak wczoraj to żeby z nim przyjechać i będzie na oddziale. Mamy się wybrać na konsultację neurologiczną i kardiologiczną.Jutro od rana bede wydzwaniać aby przełożyć wizyty na jak najszybciej.Póki co jest wszystko ok, ale jeszcze musi nas koniecznie obejrzeć ten neurolog, bo ja się boje że tam w główce mogło mu się coś stać. Ide spać, bo mam już dość dzisiejszego dnia. Papa.

tygrysicaa mam nadzieję że neurolog rozwieje ostatecznie wszelkie obawy a ja milczę bo jak zwykle gram o tej porze :D a my dostaliśmy paczkę od Nutricii - poradnik zywienia starszego dziecka wraz z małą kaszką mleczkiem i deserkiem. Bardzo nam miło z tego powodu :D agus daj znać czy zdjęcia ode mnie doszły

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,310 tak z ciekawosci szukalam o bezdechu afektywnym okazuje sie,ze to jest to o czym pisala eli. tygrysica oby wiecej sie Wam to nie powtorzylo. A u nas jest problem znowu z oczkiem,czesto malemu lzawi lewe oczko no i jak cherbatka nie pomoze to musimy sie wybrac do okulisty:( tak prawde mowiac to od urodzenia ma problem ciagle z tym jednym oczkiem,moze przez to,ze u nas ciagle wieje na osiedlu i moze go czesto zawiewa,niewiem....ale mam nadzieje,ze cherbatka pomoze.

Ja już kończę pierwszy rok I już za mną pierwszy krok Więc by uczcić to wraz z Wami Proszę Was wraz z rodzicami O przybycie października dziesiątego Na godzinę 18 do domku naszego. Mama ukroi kawał torciku Dziadek pobawi się z nami w kąciku Tata pomoże zdmuchnąć mi świeczkę Babcia opowie nową bajeczkę O tym jak piesek poszedł w las Więc nie może zabraknąć Was. I jak może być taki tekścik? To moje słowotwórstwo na zaproszenie. Trochę kiczowate ale na szczęście już przynajmniej mam jakiś zarys. A i od razu mi się moja szuflada w głowie ta od pisania wierszy otworzyła na nowo. Hm stare czasy ....

Thefly sama to napisałas? Swietne! Ja tez kiedys bawiałm sie w pisanie wierszy ale taka dobra to ja nie byłam ;)

Dzięki Eli samiuteńka choć pochwalić to wolałabym się innymi nie rymowanymi ale nie będę :D

thefly wierszyk super!!!!!!! Zapomnialam Was wczesniej spytac,zdarzylo sie Wam,ze w nocy mali Wam wstawali???Bo nam maly dzisiaj dal popalic w nocy,tak na pol spiacy sobie wstawal i siedzial bezsensu lub calkiem wstawal na nogi!myslalam,ze zwariuje w tej nocy,zamiast spac to o 23 do 24 z nim walczylismy,jak przekladalam go do wozika to tez chcial siadac,powstrzymywalam go wiec niby spal,ale jak przekladalam do lozeczka do chwile polezal i cyrk na nowo,a jak go chcialam polozyc to wpadal w szal,prezyl sie i skrzeczal! Moja siostra miala kiedys tez z malym takie cyrki to lekarz podobno powiedzial jej,ze dzieci po calym dniu maja taki odruch miesni i w nocy tego nie kontroluja.Dziwne troche nie??po czesci chcialo mi sie smiac z niego bo to smiesznie wygladalo,ale troche mnie to wkurzalo bo chcialam spac:)

Flowers mój mały jak się w nocy zbudiz to zawsze siada a przy braku reakcji wstaje. Co noc. czasem się zbudze a on stoi i się na nas patrzy :) Norma ;) Ale ja mu daję pic i mówię \" idziemy spa\" a on się rzuca na łóżko, przytula do podusi i zasypia, a jak nie chce isc spac to biore go do siebie do łóżka , przytula sie do mamusi, zasypia a ja go przenoszę albo nie :)

taaa ja też to znam dziś tak mieliśmy o 3 już miał wylądować u nas w łóżku ale spróbowaliśmy starego sposobu na Adula - włączonej suszarki po 10 minutach dzidzia spała jak suseł. Och tylko te nieszczęsne rachunki za prąd :(

Z pół godziny temu przezyłam chwilę grozy. Maż ładował komórkę w przedpokoju- leżała na podłodze bo tam jest kontakt. Mąz Spieszył się do pracy wiec wyjął szybko z gniazdka ładowarkę, zabrał komórkę i wyszedł. Normalnie mamy zabezpieczenia na kontakty ale tym razem nie został zablokowany. Ja w tym czasie poszłam na chwilkę do kuchni zrobić małemu herbatkę. On sobie w przedpokoju raczkował. Dobrze, ze wyjżałam na przedpokój za chwilkę zobaczyc co robi bo w tym momencie metalowa końcówka ładowarki ( która wkłąda się do komórki) była juz wetknięta w gniazdko przez mojego usmiechnietego syna! Boże! Mało zawału nie dostałam! Biegiem do niego doleciałam. Cud , że się nic nie stało. Miałam się zawsze za odpowiedzialną osobę a tu takie numery. Aż wstyd bo przeciez jest pod moja opieką. Nie spuszczajcie maluchów na sekunde z oka.

Gość Sylwia30
thelfy zdolna z Ciebie bestia, ja to za grosz nie mam talenu do pisania wierszyków, czy innych tresci poetyckich :) no i do malowania i do spiewania tez zero talentu. No cóż i takie beztalencia po ziemi chodzą :( tygrysicaaa z uwagą czytałam Twoje posty i musze przyznac, ze mieliscie przezycie... zycze aby nic nigdy Wam sie juz takiego nie przytrafilo. No wczoraj moja mamcja byla w przychodni zwazyc Kalinke iiiiiii waga pokazala 12200 no coz moge powiedziec .... moje dziecko jest spore...i mam apetyt, oczywiscie nie zawsze go zaspakajamy bo pewnie wzylaby 15 kg. Flowers nasza niunia tez czasami tak miewa, ze w nocy siada w lozeczku ale na szczescie zdaza sie to bardzo rzadko :)

❤️………………………………. … 🌻……………………………… …..❤️ •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ..🌻..2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA.🌻.3050..56cm 10M 7350.68cm..4z •Ania30.... 29.09 NATALKA..🌻..3200..53 cm 10M 7300...69cm..3z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO.🌻..3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK..🌻..2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..1z •Laura7 ....03.10 NADIA..🌻..3800..53cm 10M 8900...76cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK..🌻..3850..56 cm 11M 9520..73cm...8z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK.🌻.3480.56 cm 9M 7790.68,5cm.6z •Emelle..... 10.10 KAROL..🌻..3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ..🌻..3340..52 cm 11M 1050..72cm..4z •Jokas.......10.10 Oliver..🌻..3000..50cm 10M 9385..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek.🌻..3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA..🌻..3300..53 cm 11M 8000..75cm..6z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK..🌻..3300.52 cm 8M 8000 65cm..5z •Waga 77.. 16.10 FRANEK..🌻..3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA 🌻 .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA..🌻..4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK..🌻..3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK..🌻.. 3360..35 cm 10,5M 1030..2z •Ona24..... 24.10 LAURA..🌻..3080...50 cm 10,5..7500...70 cm..5z •Celebre23..24.10 LAURA..🌻..4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ..🌻..4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK..🌻..3480...60 cm 8M 7900..73cm.6z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA..🌻..3000...57 cm 8,5M 8500..6 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA..🌻..3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z ❤️……………………………………🌻…………………………………….❤️

Gość celebre 23
nasza mala jak sie obudzi odrazu na nogi,zastanawialam sie nad metoda zasnij wreszcie albo tracy ale to bezsesu bo mala wstaje jak nie spi i czeka jak ktos po nia przyjdzie. tygrysiacaaa maila przeslalam dalej gdzie tylko wlazlo. thefly no super wierszyk, wymysl mi taki jeszcze po niemiecku hahahaah

jokas - super decyzja z tym kolejnym dzidziem , podziwiam cię !!! tygrysica - wspołczuję przeżyć, zaraz mi się przypomniało jka my z Sebkiem wylądowaliśmy na pogotowiu az mnie coś zabolało. Mam nadzieję że wsystko jest ok !!! thefly - a ja dostałam paczuszkę z pampersa i fajny bo cześc przewodnika pascala z dzieckiem po polsce, Fajny zaraz się abrałam za czytanie, niestety dostałam część z terenami ode mnie bardzo doległymi, Więc chyba kupię sobie ten przewodnik cały. Flowers - mam nadzieję że to oczko wyzdrowieje szybko , ja na całe szczęście mam już spokój bo WYLECZYŁO SIĘ SAMO !!! bo zawsze zauważaliśmy przy słonecznej pogodzie poprawę, ale jak zaczeło się lato oczko wleczyło się na dobre. i mam nadzieję że to już nie wróci !!!

Thefly wierszyk rewelacja.Ja nigdy nie byłam dobra w te klocki. Eli coraz trudniej upilnować te nasze maluszki, co??Mój Szkrabik wział dziś sobie do buzi magnesik z dwoma śrubkami, bo mąż to zostawił na półce pod tv.Dobrze że w pore zorientowałam się że jest cos za cicho, bo myłam naczynia w kuchni, a ja mam połączoną razem z pokojem. Agus ja też dostałam ten przewodnik z pampersa. I wczoraj dostałam z bobowity książeczke, mleko modyfikowane w kartoniku i jakąś kaszkę mleczna z owocami. Kończe kobitki, bo jeszcze mam pranie do powieszenia, troche późno, ale tak wyszło. Dobrej nocki Wam życzę.

Znalazłam stronkę z informacja o aktualnych promocjach słoiczków gerber . Może się przydac. http://www.gerber.pl/index.html Mój niuniek ostatnio jada juz duzo \"dorosłego jedzenia\" bo przestał uznawac papki za cos godnego jego poniebienia. (Chociaz to co ja robiłam wcale papkami nie było bo juz dawno przestałam miksowac i tylko rozdrabniałam na mniejsze kawałki krojąc w małą kosteczkę). Teraz uznaje tylko jedzenie które dostaje w kawałku i albo mu podaję do buzi albo on am bierze i sobie gryzie. wczesniej tez takie jadał ale teraz chce jadac tylko takie. Trochę to utrudniło mi gotowanie bo przeciez niewiele z pokarmów dla dzieci mu w ten sposób podam. Jemy więc teraz codziennie : placki z cukini, z jabłkami, naleśniki, pierogi... Zajada az mu się uszy trzęsą. Zupki nie chce wiec dostaje gotowane warzywa w kawałkach, owoce tez w kawałkach, kanapki... . A obiadek- kawałki mięska, duzy makaronik, kawałki warzyw wszystko podane ręką bo łyzeczka jest teraz \"pe\" ;) Czasem daję mu duzy plastikowy talerz i wszystko takie pokrojone na dużą kostkę a on wsuwa sam. Zrestza juz widziałyscie na zdjeciach jak jadł fasolkę szparagową. Ja nie dostałam zadnego poradnika zywieniowego ani innych promocyjnych rzeczy. Może jeszcze dojdą. Fajnie by było.

Gość ania30x
Thefly ale fajny ten wierszyk zaraz go sobie przepisałam i powiem ze to moja forumowa kolezanka napisała,tez nieraz coś rymowałam i wiem ze sprawia to wszystkim tym którzy to potem czytają dużo frajdy.Kiedy byliśmy na wczasach w 2004 r.wysłałam do rodziny kartki z moim wierszykiem: Słońce praży tu na plazy Wieczór chłodnym wiatrem wieje Już niedługo się spotkamy A narazie pozdrawiamy Agus czy ty dostałas poradnik Pascala taki jaki mozna wygrać w konkursie z Nestle?On jest chyba bardzo fajny,bo tam radzą gdzie najlepiej wypoczywać z dziećmi-czy to jest ten z takim niebieskim misiem na okładce? Moja Natuśka w nocy raczej nie siafda i nie wstaje,dziś spała do 9,nawet byłam zaskoczona ze tak długo.Na roczek chodziła nie będzie bo ma takie jeszcze słabiutkie nóżki,kupiłam jej fajną różową bluzię i dżinsową sukienkę na jej święto,po roczku wyslę wam kilka zdjęć to zobaczycie. Dzoieci nasze trzeba teraz bardzo pilnować,Nusia przewaznie lubi zjadać papiery i za nic w świecie nie chce ich oddać a czasem połknie na poczekaniu i otwiera buzię juz pustą. Uciekam robić kluski śląskie bo mój synek wraca wkrótce ze sprzatania świata ,poza tym recytował dzis wiersz na ocenę ciekawa jestem jak mu poszło,obstawiam 5.Za kilka lat zobaczycie dziewczyny jak żyje sie szkołą naszych dzieci,to pa pozdrowionka.

Mamy drugiego zebula :) mi tez nic nie przyslali,a szkoda bo fajnie jak przysylaja jakies pierdulki do naszych dzieci:) Bartka opetal dzisiaj jakis diabellllll ma takie chimerki,ze szkoda slow....

Ania 30 Jaki konkurs nestle? Czemu nic o nim nie napisałas?

wybieram fotki do albumu i tak przegladam tematy,no i niestety niemam zdjec z chrzcin,a tak mysle ten temat mama w ciazy musialby byc chyba jako pierwszy nie? hmm z wielkanocy tez chyba niemam ....

Kobitki nie mam koncepcji co dziś ugotować na obiad.Mały spi i czekam aż się obudzi to pójdziemy na spacerek. Moja babcia krawcowa przyjechała i idziemy szukać materiału na płaszczyk. Chciałabym taki przed kolanko ze stujka. Eli nie wiem jak Agus ale ja wypełniałam na sronie pampers taka ankietę (link podała któraś z dziewczyn na forum) i miałam dostać segregator z jakimiś broszurami, ale napisali że było duże zainteresowanie i się skończyły, więc przysłali przewodnik pascala. Do zobaczonka później.