Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość Ona 24
cd Dziewczyny takie placki to silna reakcja alergiczna. Ja mialam taka tylko raz w zyciu, bo zastosowaniu pewnego sprayu.Te placki swedza i trzeba je okladac czyms mokrym, bo mozna zwariowac :/ Laura zlapala gdzies katar / wiem dokladnei nawet od kogo.. trudno, przezyje /i nie spala mi w nocy trzy godziny od 24 do 3 nad ranem, potem powozilam ja ciut w spacerowce i usnela..Straszny ten katar, ciagel latam z gruszka i wciaz pelny nos..Do lekarza nie chce mi sie juz isc, bo bylismy tam w pn na kontroli, a goraczki nie ma.Troche dzis jestem zmeczona.. Teraz robie pranie, a potem idziemy kupic pieluchy.Laurze sie spodoba , bo bardzo lubi byc na dworze :) I mamy trzymajmy sie dzielnie roczek juz za nami, a mowie, ze najgorsze tez :D

W imieniu Pawełka bardzo dziękuję za życzenia oczywiście również życzę wszystkim maluszkom wszystkiego dobrego. U nas roczek był huczny, piękny tort przestrzenny (tak się nazywa) w kształcie czerwonego autka, masa gości jedzenia i oczywiście prezentów. Dobrze że mamy duży dom bo wszystkie są wielko gabarytowe. Dostał kilka dużych samochodów (może do nich wchodzić i jeździć) rowerek, kilka zabawek \"chałasujących\" ciuszki, zestaw dużej sygnalizacji i masę innych mniejszych. Pawełek wskazał paluszkiem na książeczkę ,ale wybrał 4 razy kieliszek, a dlatego 4 razy że ciągle miałam nadzieję że weżmie coś innego. :) . Tort rozpoczął sam paluszkiem a skończył zajadając całą rączką. Nadal nie śpi w nocy, budzi się co 1,5 godziny, biega po domu i broi, je wszystko, tylko nie chce pić mleka. Rośnie jak na drożdzach więc mam radochę i buszujępo sklepach. U nas nadal ciągle coś dlatego nie mam czasu do Was pisać, ale wysyłam Wam kilka zdjęć z roczku. I zdjęcia młodego do paszportu. Agus szkoda że tak późno odczytałam Twój post bo na pewno znalazłybyśmy chwilkę żeby sie spotkać, bardzo żałuję i pozdrawiam. Życzę Miłego dnia Wszystkim maluszkom i ich mamom, bo u mnie za oknem rewelacyjna pogoda. Muszę kończyć bo przez remont Głogowskiej (największy obecnie w Poznaniu) nie mam wody (do 8.11) i jadę z całym majdanem do mamy prać :( . Pa

eli bo moj odkad dostal sztuczne mleko tylko takie kupy robi,na poczatku mnie to zaciekawilo wiec poczytalam troche i wszedzie wypisywali ze na sztucznym mleku takie kupy to norma,czasem po marchewce zrobi bardziej pomaranczowe,ale przewaznie ma zbite ciemnozielone.

Ania u nas z tym kompem to jest tak że jak ja siedze a mały nie śpi to mi wyłancza lub resetuje.On ma przy tym doskonały ubaw bo świecą się kontrolki. Thefly życzę udanej zabawy.Napisz nam po powrocie jak wrażenia z wesela. Flowers mam nadzieję że synek szybko wyzdrowieje. Idziemy z dzieciakami i mężem na spacer więc odezwę się później. Miłego dnia.

Ona 24 jak mi się taka plamka pojawi to nie swędzi. Nie mam przy tym zadnych innych objawów alergicznych dlatego zastanawia mnie dlaczego to jest silna reakcja.

Gość Ona 24
Pisalam o takich plamach na calym ciele, cos jakby babelki powietrza sa pod skora. Napisalam, ze to silna rekacja, bo w najgorszym razie prowadzi do agonii przez tzw. wstrzas/ szok alergiczny.

Gość Ona 24
A takie szorstkie placki powoduje naruszenie kwasowosci skory i bariera, ktora nas chroni ulega zniszczeniu. Ja mam od czasu do czasu takie cos, ale nawilzam to i znika. Moj maz smaruje sie czesto jakims kremem robionym w aptece i tez mu pomaga.

A ja nie mówię o bąbelkach tylko o plamkach suchej , skóry. Na wszelki wypadek przypominam wam, że dzisiejszej nocy przestawiamy segarki i spimy o godiznkę dłużej :)

To pewnie takie własnie miewam. :) U mnie intensywne nawilazanie tez pomaga. Ale mój synek tez kiedys takie miał...

ona - ale miałyście przeżycia, mam nadzieję że już jest wszystko w porządku i niedługo o tym zapomnicie ! megi - fajny ten tort, i Pawełek fajnie ubrany !!! Może z tym spotkaniem kiedyś znowu będzie okazja, a jak nie to przecież zamierzamy spotkać się wszystkie w przyszłym roku.

❤️ •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ..🌻..2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA.🌻.3050..56cm 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA..🌻..3200..53 cm 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO.🌻..3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK..🌻..2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA..🌻..3800..53cm 12M 9700...79cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK..🌻..3850..56 cm 12M 10000..75cm...9z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK.🌻.3480.56 cm 11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL..🌻..3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ..🌻..3340..52 cm 11M 1050..72cm..5z •Jokas.......10.10 Oliver..🌻..3000..50cm 12M 10125..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek.🌻..3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA..🌻..3300..53 cm 11M 8000..75cm..6z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK..🌻..3300.52 cm 8M 8000 65cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK..🌻..3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA 🌻 .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA..🌻..4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK..🌻..3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK..🌻.. 3360..35 cm 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA..🌻..3080...50 cm 12M..8000...73 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA..🌻..4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ..🌻..4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK..🌻..3480...60 cm 11,5M 9500..77-78cm.9z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA..🌻..3000...57 cm 11M 8800..10 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA..🌻..3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z ❤️

Ona faktycznie, pisalas o sepsie! Mojej koleżanki synek tez miał sepsę. To bardzo niebezpieczne. Dobrze, że u was juz wszytsko dobrze. ( Sepsa (posocznica) cięzkie zakażenie krwi czesto śmiertelne)

nasze nowe dane ważymy 9400 , mierzymy 73 cm a zębów mamy 6 widocznych

Gość Ona 24
Takie przesuszenia to skutek dzialania SLS - substancji pieniacej.

ona24 wspolczuj prezycia, bo sie napewno zamartwialiscie i bardzo to przezyliscie. U nas troche lepiej, zanika katarek, ale kaszel nadal jest. Idziemy we wtorek do lekarza, wiec okarze sie czy moze oliver byc zaszczepiony. tez nam sie troche apetyt zepsul przez to chorobsko, chce tylko mleko pic i koniec, a pozostale jedzenie musze za nim ganiac po pokoju, zeby cos zjadl. A ja jestem kolejny raz zawiedziona bo pojawilo mi sie wczoraj plamienie i chyba nasze starania wyszly w tym miesiacu na nic. Znowu urodzi sie nam kolejne jesienne dziecko. Dosc ze ja z mezem, we wrzesniu tydzien po tygodniu mamy urodziny to nam jeszcze kolejny maluszek dolaczy. tak tylko sobie zartuje:) to tyle u nas milej niedzieli

Gość Ona 24
Ktora planuje kolejna ciaze? Ty jokas ? Myslimy z mezem za pol roku zaczac sie starac.. :)

tak ona 24 my planujemy kolejne malenstwo, ale jak tak dalej pjdzie to wyjdzie nam to rowniez za pol roku ha ha:)

Gość Ona 24
moze spotkamy sie na kolejnym topiku ? :P

No wlasnie kobitki nigdzie macie nie uciekac:) Niedostalam zadnych fotek:( U nas juz lepiej po antybiotyku,niema goraczki,maly caly czas ma duzo energii zupelnie nie powiedzialabym,ze ma lub mial angine,za pierwszym razem byl marudny,blady nie chcial sie bawic,zwracal mleko a teraz zywy chlopak,no ale ja nie lekarz.. Wczoraj wsiedlismy w samochod i bylismy na tym roczku,maly nie mial goraczki byl w pelnej formie i okazalo sie,ze byl zadowolony,caly czas bawil sie z dziecmi,pokrzykiwal,no i naokraglo wrzeszczal tata tatatata :) Fajnie bylo,torcik byl pycha czekoladowy wlasnej roboty mniammm i wrocilismy o 19tej,maly sie skimnol w samochodzie i wieczorem juz nie chcial spac,poszedl o 22giej i spal do8 nowego czasu:) Ona24 wspolczuje przejscia takiej paskudnej choroby,pewnie niezly stres,ale najwazniejsze,ze macie to za soba. eli biedulko czy ty tak musisz co sobotke pracowac?? jokas oczywiscie czekamy na dobre nowinki,napewno Wam sie szybko uda. Moja siostra tez stara sie o kolejne dziecko i niestety tak jak przy pierwszym ma problem z zajsciem,no ale jest pod kontrola lekarza i maja nadzieje,ze szybko uda sie jej zajsc. A jutro mamy kolejna jubilatke Julke :)

Flowers dziś tez pracowałam. a teraz pracuje mój mąz. I w wigilię, wielkanoc i swięta, sylwestra... zawsze.

Agus pracuje mi się raczej dobrze. Wprawdzie mam roboty po dziurki w nosie i cały czas biegam, czasem nie mam czasu zjesc i do tego sa sytuacje stresujące ale mając porownanie z moją porzednią pracą to jest o niebo lepiej! Jestem zadowolona. Idę do pracy na luzaku i sypiam po nocach wiec uważam , że jest dobrze ;)

Ale wam zazdroszczę tych starań do nastepnego bobaska !!1 Mam tylko nadzieję że nie zostawicie mnie tu samej, lepiej piszcie o kolejnych ciążach i dzieciach !!! eli - niestety z tą pracą tak już jest, fajnie że się ma , ale czasami... Nic się nie martw bo my zmieniamy lokalizację i raczej na pewno sylwka spędzimy w pracy. Ale to może i lepiej przynajmniej nie będę myśleć że spędzam go sama, A odkąd Sebek skończył roczek , zostaje godzinę dłużej w pracy. (bo cały czas wychodziłam godzinę wcześniej ze względu na karmienie - hihihih)

Gość ania30x
Juleczko najlepsze życzenia z okazji twoich pierwszych urodzinek:duzo zdrówka,samych radosnych dni,udanej imprezki,wielkiego torciku,kolorowych prezentów i wszystkiego czego tylko mama Ewcia sobie dla ciebie życzy. Ona zaglądaj do nas częściej,jaki właściwie był powód sepsy? Maggie 7000 a ty to nic a nic nie piszesz jak tam twoja Natalcia sie miewa? Wyjezdźacie dziewczyny w środe na cmentarze z maluchami bo podobno ma być zimno i deszczowo. Eli pisałas ze pracujesz w laboratorium myślałam ze w niedzielę tam sie nie pracuje,a jesli coś przegapiłam to zignoruj moje pytanie. Pozdrawiamy i uciekamy.