Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Ania z tym prezetem to przegiecie i jak juz pisalyscie nieodpowiedzialni i egoistyczni ludzie. Zawsze tak bylo ze dzieciom lekarzy, nauczycieli itd. mozna bylo wyszystko. Ja pamietam w podstwaowce tez sobie robilismy w klasie prezety moja mama sie postarala zrobila super prezen a ja dostalam paluszki, ciastka i pare cukierkow, co uwazam ze nie bylo sprawiedliwe. Bylam jak pisalam u lekarza w srode, jak narazie jest wszystko ok. Jestem dokladnie dzisiaj 5 tydzien i 3 dni. mam sie jeszcze u niej 18 grudnia pokazac bo chce sprawdzic czy sie wszystko dobrze rozwija i czy serduszko zaczelo bic. ja jak narazie dobrze sie czuje, tylko od czasu do czasu jestem bardzo zmeczona. innych dolegliwosci nie mama. Oli ostatnio nauczyl sie mowic \"gut\" i na wszystko tak mowi haha. Lubi bardzo ksiazki i zamecza mnie, zeby mu pokazywac i opowiadac:).

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 14M 10700..78cm...11z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 12,5M 9400 73cm..8z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 13M 8400..75cm..3z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 12M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 11M.. 11600 80 cm..14z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 12,5M 9800..77-78cm.14z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 8M 9300. 75cm..8z

tabelka uaktualniona :D u nas wysypka na plecach i brzuszku cały czas :( Mikołaj choć przyniósł zabaweczki Adulkowi to Adulek, że tak powiem miał to w nosie normalnie chyba już ma tego za dużo a podejrzewam, że pod choinkę dostanie znów następne uff. Teraz uwielbia stać na parapecie i obserwować okolice (mieszkamy na 4 pietrze) oczywiście przy mojej pomocy a i wszystkie małe dzieci no i obowiązkowo wywala teraz dokładnie wszystko ale to wszystko z szafek i szuflad. Jak będe miała chwilkę to wam prześlę parę aktualnych takich śmiesznych zdjęć. Waga77 a szczepionka następna po 16 mc-u Ania30 szkoda , że wychowawczyni nie przypilnowała tego albo sama na prędce nie zorganizowała czegokoliwek tymczasowo dla synka na pewno było mu bardzo przykro wrrr

dzięki za zdjęcia Agus i Eli ależ chłopaki ślicznoty małe co ja piszę wcale nie takie małe hi hi :)

ania- dzięki za głosiki !!! A mikołaj to właściwie jest organizowany dla dzieci z biednych rodzin które dostają od spółdzielni albo urzędu miasta paczki - w sumie to nie wiem skąd ? i po prostu można się dołączyć . Chociaż nie odczułam żeby to było mile widziane !

Dzieki dziewczyny za zdjecia. Sebek i Kamilek to juz takie duze chlopaki, trudno uwiezyc, ze jeszcze niedawno to takie malenstwa byly.

Fajny ten Kamilek !!! Super te zdjęcia z pianką !!! A Nadia śliczna !!! Bartuś super wygląda na tym zdjęciu jako Mikołajek !!! Ifajnie się bawili z Julką. Super Bartuś ma się z kim bawić . Karenka - z Olka to fajny , uśmiechnięty chłopczyk !!! A pisze dlatego że całkiem zapomniałam o mojej skrzynce,ale przynajmniej naooglądałam się dzisiaj zdjęć !!

Mi też się wszystkie dzieciaki podobają i uwialbiam oglądać ich zdjecia. Wybaczcie , ze za każdym razem nie chwalę każdego z osobna ale wierzcie, że bardzo lubie oglądac zdjecia które wysyłacie i dzieciaki są cudne. Wymiencie mi kilka firm produkujących zabawki dla dzieci... Poszukuje prezentów dla małego i robię przegląd :)

Gość mama szczesciara
Hej Eli podaje pare firm produkujacych zabawki: Brio Crayola Fisher Price Hasbro Little Tikes Mattel

Gość mama szczesciara
Jak znajdziesz cos fajnego daj znac

Mamo Szczęściaro dzięki. Parę rzeczy znalazłam i juz zamówilam :) Rodzinka daje pieniądze i każą zamawiac w necie wiec robię to z niekłamaną przyjemnością :D i się juz nie mogę doczekac świąt i choinki oraz reakcji małego na prezenty! Alez miałam dziś przeżycie! Podczas kąpieli mały wymusił płaczem abym mu dała mydło. Dałam. On oczywiście to mydło ugryzł. Niewiele ale jednak. Częśc wyciągnęłam ale jakies tam cząstki chyba polknął bo zrobił minę , że bleeee. Za jakąs minutę zaczął mi się jednak dławić! Wyjęłam go z wanny a on się dławi i nie może oddychać. Nie wiem co mam robić! Zostawiłam go gołego , mokrego w łazience i biegnę do kuchni po butelkę z piciem. On nie może pić bo się dławi i nie może złapać oddechu.Trwa to kilka sekund ... Intensywnie myślę. ( Potok myśli... kawałek był malenki wiec mu nie stoi w gardle tylko się pieni...dzwonić po męża... nie.. dzwonić na pogotowie? ..jeszcze nie... on jest goły... jesli pogotowie to ubierać! ale się dusi...) Wkładam mu palec do gardła. Ma odruch wymiotny, zaczyna normalnie oddychać! Widzę, że mu nadal niedobrze, marudzi, pluje.... Wkładam znów palec do buzi, ma odruch wymiotny ale nie wymiotuje. Daję mu duzo picia. Przez kilka minut marudzi poczym siarczyście beka i wszystko moja natychmiast! Znów zaczyna się bawić , śmiac i rorabiać. A ja mam wiecej siwych włosów ale co tam ;) Może skonczy się to jakas biegunką... ale znając go to nic mu nie będzie :)

Gość mama szczesciara
Eli a co fajnego zamówiłaś?

Eli współczuję przeżyć ale dla odmiany Adulek uwielbia mydło i jeżeli nie przypilnuję tego i daleko nie odłożę to wsadza go sobie namiętnie do buzi i się nim delektuje. Tfu tfu ja bym sobie na pewno po takim czym ...... zwymiotowała delikatnie mówiąc :P

Uważajcie na te zabezpieczenia do kontaktów, które maja chronić nasze dzieci przed prądem. Mój synio pomajstrował chwilę i rozbroił takie gniazdko po czym zabrał sie do penetrowania dziurki w gniazdku. A sądziłam, że jest to nie do wyjęcia!

a mój biedulek po raz 9 nabił sobie guza w tym samym miejscu, dziś 2 razy upadł więc za drugim razem guz urósł do horrendlanych rozmiarów, przykladalismy zimne okłady ale i tak jest wielki. Chyba powinnam zrobić sama z siebie jakieś badanie czy nic się nie stało z głową niby to mała wysokość ale nie pamietam kiedy to czoło wyglądało normalnie bez siniaków opuchnięcia itp. pewnie usg było by tu lepsze bo przeswietlenie wykazuje pewnie tylko poważne uszkodzenia a ja sie boję czy nie ma jakichś mikrouszkodzeń.

eli - dziewczyno ale miałaś przeżycie !!! Sama nie wiedziałabym co robić !!! Dadzą nam jeszcze popalić te nasze maluchy !! widocznie jak to się mówi wpadło nie w tą dziurkę !!! Dobrze że to się tak skończyło! A Sebek bardzo lubi mydło, więc muszę uważać bo jak go dorwie to zaraz gryzie i wcale nie zamierza oddać. Fajne sanki, sama takie chcę tylko ja chciałabym żeby była za oparciem taka drewniana rączka do pchania, ale jak widzę teraz w marketach ich nie widzę. Stolik super !!! A ty masz jeszcze gdzie ustawiać takie duże zabawki ? bo mnie już miejsca brakuje ten laptop i ksiązka fajne, i nawet niedrogie, sama się zastanowię\' lokomotywa też super !!! A my już po imprezce, byliśmy na urodzinach i było fajnie !! Sebek pomimo że nie spał popołudniu był bardzo grzeczny tzn broił jak zawsze ale nie marudził i nie płakał. Teraz już śpi !!!

mama szczęściara - dzięki za namiar !!1 mi się podobają te drewniane , , N a sanki na prezent zaklepał się już chrzestny, ale jak nie znajdą takich z rączką to zamówimy z netu. Dzięki !!!

Gość Ona juz 25
hej chce Wam napisac o czyms co bardzo mnie irytuje i tez prosic o rade. sytuacja wyglada tak: moj tesc od czasu urodzenia sie malej byl u nas piec razy( !), ani razu nie przyniosl zadnej zabawki, nigdy sie z nia nie pobawil,dal jej wprawdzie jakies pieniadze, ale na roczek nie dostala doslownie NIC od niego, nigdy nie zadzwoni sie nie zapyta jak sie mala ma itd.Totalna ignorancja. ale np. syna brata meza jezdzi odwiedzac i przywozi mu prezenty.. Do tego doszlo to, ze najpierw poprosil mojego meza o zrobienie zeznania podatkowego- zrobil mu je i dostal 10 € JAK TESC DOSTAL 1200 € ZWROTU, a teraz popisanie pozyczki na samochod. ja sie z tym nie zgadzam!!!Na dodatek ma pretensje, ze mala na jego widok placze, jesli go nie zna( poznaje... Mam ochote mojemu tesciowi powiedziec co o tym mysle. Moj maz uwaza to rozwinei sie tylko do klotni, czyli bedzie jeszcze gorzej. Co robic??!!

Gość Ona juz 25
dodam, ze z tych 5 razy odwiedzic raz bylo po urodzeniu, zeby ja zobaczyc, raz ten roczek i dwa razy mial interes do emza ,r az wpadl przejazdem..

Gość Ona juz 25
Teraz byl Mikolaj, wczesniej dzein dzeicka itd, a moja mala jak sierota. Moja dalsza rodzina( kuzyni chetnei sie z nia bawia, pytaja sie o jej zdrowie itd, a moj tesc .. szkoda slow..

Gość ania30x
sprawdzam

Gość ania30x
Skoro wszystko ok. to moge pisać bo po tej ostatniej awarii nie byłam przekonana czy wszystko w porządku ale na szczęście już tak. Eli świetne pomysły gwiazdkowe,tylko czy tak po doliczeniu opłaty za przesyłkę to opłaca się zamawiać czy takich samych nie kupiłoby się w sklepie zabawek,wiesz ja to nie wiem bo tak naprawdę to nic przez net nie zamawiam,takie sanki identyczne są w biedronce za 49,90.Bardzo fajny jest ten edukacyjny stoliczek,nasza mała ma dostać konika na biegunach tylko ze takiego pluszowego chyba. Agus a dlaczego piszesz ze na mikołaju nie byłaś razem z Sebusiem mile widziana,piszesz ze tak to odczułaś,przecież skoro każdy mógł przyjść. Sprawa z prezentem sie wyjaśniła,Pawełek dostał dziś książkę Skarbnica baśni są tam takie znane jak: Czerwony kapturek czy kopciuszek napewno się przyda będzie co nusi poczytać,najważniejsze ze jest prezent że tamten chłopiec się wywiązał z opóźnieniem bo opóźnieniem ale zawsze. Ja kupiłam małej lalę która się śmieje i kiwa się po naciśnięciu na brzuszek reaguje też na grzechotkę coś tam śpiewa,dostanie ją dopiero w wigilię od mikołaja. Uciekam spać bo mąż niedługo z nocki wróci i zastanie mnie przy kom. i jeszcze mu co do głowy przyjdzie a ja ni jakoś dzisiaj na te sprawy ochoty nie mam-pa.

ona25 przecież jeżeli chcecie poprawy stosunków z teściem to ktoś z Was ty albo mąż , musicie powiedzieć teściowi co was boli. Oczywiście jakos delikatnie i spokojnie. Łatwiej będzie pewnie męzowi bo to przecież syn. W sumei jeżeli i tak rzadko przychodzi nie macie nic do stracenia. A i tak 5 razy to dużo jak dla mnie :P bo mój ojciec u Adasia był tylko 1 RAZ. pozdr all wyslalam wam pare fotek Adiego

Thefly moja mała tez uwielbia stać na parapecie i oglądać świat za oknem :) ledwie rano otworzy oczki juz pokazuje rączką na okno żeby ja tam przetransportować, a ostatnio powiesiłam na oknie takiego plastikowego Mikołaja i to był błąd bo mała ciagle dopomina sie zeby go raz sciagac a raz wieszac spowrotem no i dodatkową atrakcja jest spuszczanie i podnoszenie rolet :D Wogóle to po raz kolejny przekonuje się że mojemu dziecku nie opłaca sie kupować żadnych zabawek, pod choinke to jej chyba kupię zestaw plastikowych misek i kilka mieszadełek oraz paczkę corm flakesów :D:D Naprawdę tak długo jak Natalka potrafi bawić się łyżkami, miseczkami i płatkami albo makaronem to żadna zabawką sie nie zajmuje tyle. Z dobrych źródeł wiem że babcia zamierza kupić jej pod choinkę teletubisia tego z telewizorkiem bo to normalnie mały świrek na punkcie tubisiów. A ja bardziej chyba dla siebie niż dla niej zamówiłam na allegro http://www.allegro.pl/item149261066_emilka_milsza_niz_chou_born_porusza_buzia_nowa.html fajna lala no i cena normalna , chce jej jeszcze dokupić jakis wózeczek ale to już u nas w hurtowni popatrzę. Eli niezły numer wywinoł Ci maluszek pewnie bym zawału dostała na twoim miejscu. A zabaweczki fajne powybierałaś chociaż na Te piramidę ze zwierzakami to chyba za duży już Kamilek. Prosze o wpis do tabelki bo nie ma nas tam wogóle : Natalka 14 m-cy, 8500 , 6 zębów. Dziewczyny czy któraś jeszcze oprócz Agus i Thefly dostaje zdjęcia ode mnie bo wysyłam wszystkim a nie wiem czy dochodzą .....?

Aha mam pytanie : czy wasze dzieciaczki chodzą w domciu na boso czy w kapciuszkach ? ja juz nie wiem kogo sluchac jedni mowia ze dziecko powinno chodzic w kapciach takich usztywnionych zeby stopka sie dobrze formowala a drudzy ze lepiej na boso.... w domu mam cieplo i wykladzine na podlodze w pokojach wiec sama nie wiem..

Czesc dziewczyny Eli ale mialas przezycie wspolczuje. Na pzyszlosc dla wszystkich podczas kiedy cos polknie tak jak to bylo u eli mydlo , czy inne jak tabletki i inne paskudstwa to nie alezy wywolywac ymiotow jedynie podawac cos do picia najlepiej herbate lub wode i jechac na pogotowie. Tego dowiedzialam sie na wieczorze rodzicow z lekarzem. omawial tam rozne przypadki zatruc i innych wypadkow oraz jak nalezy sie w takiej sytuacji zachowac. Agucha Oliver chodzi w skarpetka po domu bo kapcie sciaga, wiec ubiieram mu skarpetki z gumkami i tak sobie biega. musze konczyc bo oli placze pa pa do jutra

Sebek chodził po domu w skarpetkach , ale że u mojej mamy jest zimno kupiłam mu kapcie i teraz cały czas w nich chodzi. Adulek = śliczny, będzie z niego przystojniacha, ma super uśmiech !!! Dzisiaj tylko tyle !