Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomekkk

urlop wychowawczy - warunki

Polecane posty

Gość tomekkk

Witam. wszsytkich Mam takie pytanie: Jestem pracodawcą, mam zatrudnioną kobiete na umowę zlecenie i poinformowała mnie że jest w 1 m-cu ciaży. Jaką umowę (o pracę) powinienem z tą kobietą zawrzeć żeby była uprawniona do urlopu wychowawczego? Wiem że musi być umowa o prace co najmniej 6 miecsięcy ale czy musi być cały etat czy może byc 1/2, czy 1/4 ? Jaka będzie składka ZUS na miesiąc za tę pracownicę jeśli będzie wynagrodzenie w wyskości najniższej krajowej? Kto ponosi koszty składek zus jeśli ta osoba pójdzie na zwolnienie lekarskie? lub jeśli już zostanie uprawniona do urlopu wychowawczego to kto wtedy płaci składkę ZUS? Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź, chciałbym jakoś pomóc tej osobie bo jst w bardzo trudnej sytuacji materialnej. pozdrawiam

Gość a słyszałes
o zusowskiej akcji brzuszki??? wcale nie tak łatwo dostac wychowawczy,czepiaja sie wszystkiego... powinienes Ja zatrudnic raczej na cały etat,i czas nieokreslony i jak najmniej zwolnien lekarskich!!!!bo ZUS stwierdzi ze to spisek...zobacz na forum gazety,tam jest duzo na ten temat

Zresztą za zwolnienie pracodawca płaci tylko przez pierwsze 33 dni.Zatrudnij ja najlepiej na cały etat jak Ci jej szkoda bo macierzyński i tak będzie miała tylk przez kilkanaście tygodni a ją napewno wiekrza kwota uratuje.

Gość gość
Witam!Jeżeli jest ktoś zainteresowany dodatkowym zarobkiem to zapraszam do naszego zespołu Oriflame. Nie trzeba być konsultantem. Można zarabiac w zespole lub kupowac kosmetyki dla siebie i najbliższych -20% taniej, po rejestracji na stronie: http://beautystore.oriflame.pl/2220742 Zapraszam do zapoznania sie z ofertą lub kontakt darunio44@wp.pl