Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_mi***

Powiększony brzuch... biorę pigułki

Polecane posty

Gość mała_mi***

Od jakiegoś czasu mam powiększone podbrzusze, takie napompowane, okrągłe. Czy może mieć to związek z pigułkami? (biorę od kilku miesięcy) Czy któraś z Was tak miała może?

a moze jestes w ciazy...? zpaomnialas kiedys pigulki...? jezeli brzuch jest twardy to powinnas jak najszybciej isc do lekarza!!! jezeli jestes w ciazy to pigulki moga nieodwracalnie uszkodzic twoje malenstwo..... jednak zycze ci zebys nie znalazla sie w tych ulakach procentow w ktorych tabletki nie zadzialaly jak powinny...

Gość mała_mi***
Nie strasz... :( Nie wydaje mi się, nie zapomniałam żadnej, nie brałam innych leków itp. Czy któraś z Was tak miała ???

Gość kawka++
Ja tak mialam, to normalne i nie masz sie czym martwic. Pigulki powoduja puchniecie (opuchlizne) spowodowane tym iz w organizmie zbiera sie woda. Puchnie brzuch, puchna nogi czesto dlonie. Organizm sie dostosowuje do nowego poziomu hormonow.Mnie to osobiscie przeszkadzalo bo czulam sie jak balonik, puchlam strasznie wiec juz ich nie biore.Duzo kobiet przybiera na wadze stosujac hormony ale po odstawieniu ich zawsze woda "schodzi". Porozmawiaj o tym z ginekologiem.

Gość mała_mi***
Dzięki :) no właśnie nie przytyłam ani trochę, jestem chudzielcem, tylko ten brzuch... biorę pigułki od pół roku, a takie cyrki są dopiero teraz pozdrawiam

ojej, TO NIE EJST NORMALNE!!!!!!! jeżlei tabletki sa dobrane dobrze, to nic się nie dzieje!!!! Najwyraźniej tabletki, które Ty bierzesz, nie sa dla Ciebie. A jezlei wcześniej nic takiego się nie działo to najklepiej zrobisz, jak wybierzesz się do lekarza, bo to naprwde nie jest normalne.

ee tam nie panikujcie jak sie bierze prawidłowo pigułki nie ma mowy o ciąży..mała mi jak brałam tabletki brzuch mi się taki robił jak zbliżał mi się okres..i teraz jak juz nie biorę tabletek też mi sie robi własnie taki-moze nawet większy ;) ..myślę że nie ma powodu do niepokoju,,

Gość kawka++
Minia, przeciez napisalam, zeby porozmawiala z ginem. Po co stresowac dziewczyne ciaza i wogole. Kazdy organizm inaczej reaguje na pigulki.Puchniecie to jeden ze skutkow ubocznych a takie kazdy podczas stosowania pigulek ma. Niestety, to sa hormony a nie witamina C!I roznie sie dzieje w organizmie ale nie ma powodu do paniki!!! Lec do gina i po sprawie!

kawka++--> nieprawda, ze każdy ma skutki uboczne (takie odczuwalne o razu, nie mówię tutaj o choroabch, które moga tabletki wywołac, w stylu kłopotów z układem krążenia itp, ale to inna bajka i niekoniecznie musza wystąpić). jeszcze raz powtarzam, jeżli tabletki sa dobrze dobrane, to nie ma skutkow ubocznych, w stylu zatrzymywanie wody czy też obrzęku i bolesności piersi, a jezli organizm zatrzymuje wodę tzn, ze coś jest nie tak i trzeba zastanowić się nad zmiana tabletek. jest tyle rodzajów na rynku, ze praktycznie prawie każda kobieta znajdzie coś dla siebie.

ja jej nie straszyłam ciążą, ale jeżeli wcześniej nie miała takich objawów, a bierze kilka miesięcy tabletki i teraz to się pojawiło, to nie jest normalny objaw. ale teraz nie ma ci gdybać, bo wirutalnie nikt jeszcze nie zbadał nikogo.

Gość rozlalia
Ja też biorę pigułki i mam ciągle wzdęcie i powiększony brzuch....myślicie ze rzeczywiscie mozna to zredukować zmieniając pigułki? Ale z tym straszeniem ciążą naprawde przesadziełyście....fakt że dziewczyna ma wzdęcie po pigułkach jeszcze nie swiadczy o tym, że jest w ciąży!!!! Ile tu juz było takch postów na temat wzdęcia po pigułkach...tylko z tego co pamiętam to mój gin raczej mi nic nie mowil o tym, ze zmiana pigułek mozę coś zmienić.....

Gość rozlalia
to ze stron warszawskie pogotowie antykoncepc.: "Działania niepożądane: Działania niepożądane dość często występowały u kobiet, przyjmujących pigułki antykoncepcyjne najstarszej generacji. Obniżenie dawek hormonów i zmiana składu pigułek spowodowały, że objawy niepożądane zdarzają się bardzo rzadko. Do tych objawów należą: obrzmienie i bolesność piersi (skutek działania estrogenów), nudności, wymioty, wzdęcia (skutek działania estrogenów), ostuda (żółtobrunatne plamki) na twarzy, nadwrażliwość na światło (skutek działania estrogenów), przyrost masy ciała w wyniku zatrzymania płynów w organizmie (skutek działania estrogenów), przyrost masy ciała w wyniku nadmiernego apetytu (skutek działania progestagenów), zmniejszenie libido (skutek działania progestagenów), suchość pochwy (skutek działania progestagenów), obniżenie nastroju a nawet depresja (skutek działania progestagenów), może dochodzić do przetłuszczania się włosów (skutek działania progestagenów), bóle głowy, przemijające plamienia z dróg rodnych" Powiększony brzuch to skutek uboczny działania estrogenów a nie żadna ciąża!!!!

Gość mała_mi***
Dzięki dziewczyny :) No chyba u mnie faktycznie to coś z estrogenami, bo piersi też reagują dość boleśnie. Tydzień temu zmieniłam pigułki, więc zobaczymy, ale na razie jest jak było. pozdrawiam

Gość bez pigulek
chche wznowic temat.. nie biore pigulek a mam ten sam prob;em co autorka postu... co sie dzieje.. ktos pomoze