Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obcasik

czy ktoś używał PATENTEX OVAL

Polecane posty

Gość obcasik

jeśli tak, proszę o jakiś komentarz

Gość .........marteczka
ja raz uzyłam i więcej nie będę ma zapach taki nie do pisania, taki intensywny, nie smierdzący ale ... no nie wiem jak to opisać długo sieutzrymuje można myć sie i tak bedzie czuc

Gość obcasik
dzięki bardzo, tego nie zamieścili w ulotce, pozdrawiam

Gość po za tym
Ja też używałam raz. Zapach mi nie przeszkadzał, ale całe to czekanie od aplikacji do stosunku i niemożliwość oralnego sexu mi nie odpowiada.Potem myślałam żeby jakoś najszybciej sie umyć - bez sensu.

Gość Mii
Kiedyś,dawno temu troche śmieszne uczucie bo bardzo się pieni i jeat uczucie gorąca co chcesz jeszcze wiedzieć-pytaj

Gość obcasik
zgodzę się, 15 min to zdecydowanie zbyt długi czas oczekiwania, czyli nie warto nawet próbować, szkoda, bo tabletek nie mogę

Gość ja używałam
przez dłuższy czas. faktycznie zapach hmmm długo utrzymujący się choć nie śmierdzący-taki dziwny chemiczny. długo się czeka ale można ten czas przecież przeznaczyc na piszczoty, choć niestety oral odpada bo i smak ma nie zaciekawy podobno.... najsmieszniejsze jednak było to chlupanie w trakcie stosunku, hehe....ale jesli nie chce się tabletek lub się nie może ich stosować to w sumie mozna to jakoś przezyć... może są jakieś żele, które nie chlupia i nie mają tego zapachu??/

Gość ostrzegam
owszem, używqałam i zaszłam w nieplanowaną ciążę!Kobieto, kup sobie tabletki!

Gość obcasik
nie wiem nic o żelach i chlupaniu (mile doprawdy ), niestety tabletek nie mogę, a chciałabym, jeszcze się skonsultuję. A prop Patentex, jest napisane, że są to globulki dopochwowe, które po czasie około 15-20 min zamieniają się w piankę. Jeśli mowa o zapachu i do tego intensywnym to ja już tego nie tknę (a ww koleżanka zawiodła się). To już nie tylkam tego . No to jestem biedna, dzięki dziewczyny

Gość OSTRZEGAM
dziewczyno, idź do porządnego ginekologa. Może wkładka (spirala) hormonalna? Jest tak samo skuteczna jak pigułki a mniej szkodliwa.

Gość Basia555
Eeeeh ja użyłam 2 globulki i jestem z nich niezadowolona:( Po pierwsze trzeba czekać,a poza tym potem długo sie to czuje i ma sie wrażenie,jakby to z Ciebie wyciekało... Ale jeśli nie możesz zażywać tabletek, to dobre i to- chwile sie czuje dyskomfort, ale skuteczność ma dosyć wysoką.

Gość Hiacynta
Co do Patentex, to osobiście go używam od 2 lat i na razie nie miałam wpadki. Hormonów niestety nie mogę. Biorę go wtedy, gdy wiem, że "to" bedzie już niedługo.W tym czasie poprostu się kochamy w sobie. Działa przez godzinę. A jesli kochamy się nadal, to poprostu biorę drugą globulkę. Tamta przeważnie jest już poza mną... To jest minus. Ale wolę patentex niż kochanie sie przez gumkę. Nie wiem jak inni, ale jak sie ma kogos stałego, to jednak jest fajniej czuć go bezpośredno.

Gość Toska
Co do Patentex, to osobiście go używam od 2 lat i na razie nie miałam wpadki. Hormonów niestety nie mogę. Biorę go wtedy, gdy wiem, że "to" bedzie już niedługo.W tym czasie poprostu się kochamy w sobie. Działa przez godzinę. A jesli kochamy się nadal, to poprostu biorę drugą globulkę. Tamta przeważnie jest już poza mną... To jest minus. Ale wolę patentex niż kochanie sie przez gumkę. Nie wiem jak inni, ale jak sie ma kogos stałego, to jednak jest fajniej czuć go bezpośredno.

Gość Toska
Przepraszam, wysłało mi sie 2 razy

Gość my tez na nie
uzywalismy: minusy zapach, dziwny smak, gorzki chlupota, bulgota nieraz jakby grzeje klopotliwe nałonie natury wycieka jest plus taki ze fajny poslizg robi no i dzialanie: wskaznik perla - tak kiepski ze az przykro chemiczne środki dopochwowe -globulki,kremy,pasty 5 - 20 naturalne metody regulacji urodzeń - objaw,term 6 - 25 a potem jest przerywaniec i potem nic wiec jedni maja farta z globula a drudzi niefarta i dzidzie ale razem z gumką, wskaznik robi b. dobry - bliski 0,01

Gość titli
a co moglybyscie polecic jako dodatkowe zabezpieczenie obok prezerwatywy? mam przerwe w piguleczkach, choc jak tak sobie mysle, to moze juz do nich nie wroce.. nie mam wiekszego pojecia o kremach, piankach, a nie bardzo wiem gdzie szukac... mozecie podac jakies nazwy, ceny, plusy i minusy, czy w ogole warto?

Gość asiaaaaaaa
A ja mam wrażenie,że proszącemu o opinię chodziło o skuteczność preparatu a nie odczucia przy stosowaniu; ja tez jestem ciekawa na ile skuteczna jest ta metoda (używam pigułek, ale może warto używać jako dodatkowe zabezpieczenie np po wymiotach czy antybiotykach za maist gumki)?

Gość sindy
ja tez mam sporo pytan i watpliwosci jesli chodzi o patentex oval.... otoz jestem z chlopakiem od pol roku i wkrotce planujemy rozpoczac wspolzycie... to bedzie moj pierwszy raz i nie wiem jakich metod antykoncepcji powinnismy uzyc zeby jak najlepiej sie zabezpieczyc... pozniej planuje tablektki antykoncepcyjne ale na pierwszy raz wolalabym cos mnie zobowiazujacego,.... myslalam o prezerwatywie i wlasnie glubulkach patentex oval... boje sie ze sama prezerwatywa to za malo a wpadki wolalabym uniknac...:(czy mozna to stosowac razem?? czy ktos tego probowal??????????? czy skutecznosc jest duza???????? a znacie jakies inne metody odpowiednie jak na pierwszy raz??? z gory dziekuje pozdrawiam

Gość TAAK ja
a teraz mam bliźnięta:))

Sindy - oczywiście, że można użyć prezerwatywy razem z globulkami, to napewno zwiększy skuteczność zabezpieczenia. Niestety ich felerem jest to, że trzeba przerwać na chwilę słodkie igraszki i umknąć do toalety, potem poczekać kilkanaście minut aby zaczęła globulka działać. Mi osobiście nie podpasowała gdyż za mocno się pieni i wydziela intensywny zapach. Poza tym czulam potem jakieś dziwne ciepełko i niestety później trzeba użyć wkładki bo przez jakiś czas rozpuszczona globulka wypływa na zewnątrz.

Sindy ja podczas swojego pierwszego razu zabezpieczyłam sie własnie patentexem i prezerwatywą. Wydaje mi sie,że te dwie metody w połączeniu dają duzą skutecznośc. W każdym bądź razie nastepnego dnia poszłam do ginekologa po tabletki. Pozdrawiam:)

Gość Konstancja
czy te globulki mozna kupic bez recepty?

Patentexy można kupic bez recepty. Idziesz i prosisz o nie i nie ma żadnego problemu:)

Mam pytanko! Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem, było wspaniale ale przed samym końcem strzeliła prezerwatywa i pewnie coś się we mnie wylało choć pewnie tylko troszeczkę gdyż mój chłopak skończył już na moje ciało. Od razu po stosunku włożyłam sobie Patentex Oval, rozpuścił się błyskawicznie. Czy jest to możliwe że zaszłam w ciąże???

Gość o ile mi wiadomo to
globulek nie uzywa sie po stosunku. lec po postinor.

Ale dlaczego nie?? Przecież mają one wystarczającą ilość środka plemnikobójczego żeby zwalczyć te żyjątka?? :)

Ale dlaczego nie?? Przecież mają one wystarczającą ilość środka plemnikobójczego żeby zwalczyć te żyjątka?? :)

Gość
ja ich użyłam podczas pierwszego razu, hmmm to bylo nasze jedyne zabezpieczenie z tym ze bylam w ostatnim dniu okresu, nieplodnym a okres mam jak w zegrku wiec nie balam sie. Sprawdzilo sie, w ciazy nie jestem ale teraz wole sama gumke, troszke z nia problemow jest, ale nie trzeba czekac 15 minut;) zapachu nie czulam ale Moj chlopak mowi ze smak jest nienajfajniejszy:( pozdrawiam:)

Gość o ile mi wiadomo to
ale wsadzilas globulke ptzed stosunkiem i odczekalas 15 przepisowych minut. Nie wkladalas jej po stosunku w czasie plodnym. Przeciez po cos sie je wklada przed stosunkiem, a nie po. Mono77 zrob jak chcesz, ale potem nie narzekaj.