Karolina30 0 Napisano Marzec 16, 2005 ODdwuch miesiecy biore Jeanine w pierwszym miesiacu mialam caly czas lekkie krwawienia a raczej plamienie po polknieciu 21 tabletek nie pojawila sie miesiaczka ale zrobilam przerwe 7 dniowa i wzielam kolejne opakowanie .W drugim miesiacu zero plamien ale ostatnia pigulke wzielam 4 dni temu i powinnam dostac okres a tu nic .Okresu nie ma.Co sie dzieje???Rozwiejcie moje watpliwosci ze nie jestem w ciazy.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karolina30 0 Napisano Marzec 16, 2005 ODdwuch miesiecy biore Jeanine w pierwszym miesiacu mialam caly czas lekkie krwawienia a raczej plamienie po polknieciu 21 tabletek nie pojawila sie miesiaczka ale zrobilam przerwe 7 dniowa i wzielam kolejne opakowanie .W drugim miesiacu zero plamien ale ostatnia pigulke wzielam 4 dni temu i powinnam dostac okres a tu nic .Okresu nie ma.Co sie dzieje???Rozwiejcie moje watpliwosci ze nie jestem w ciazy.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anonimka 0 Napisano Marzec 16, 2005 Nic nie wie na temat tych tabletek o których piszesz, ale wcale nie jest powiedziane że jesteś w ciązy. Moja propozycja i uważam że dla ciebie jedyna to udac sie jak najszybciej do ginekologa. Być może tabletki są żle dobrane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trójfazowe Napisano Marzec 16, 2005 Ja od kilkunastu lat biore tabletki trojfazowe "Tri-Regol". Jestem bardzo zadowolona - nie utylam, dobra cera, dobrze sie czuje. W pierwszym miesiacu brania tabletek mialam przez jeden dzien lekkie brunatne plamienie. W kolejnych cyklach to sie nie powtorzylo. Kiedy niedawno przez trzy miesiace nie zazywalam tabletek mialam normalna owulacje (mialam robione usg dopochwowe i ginekolog to stwierdzila). Serdecznie polecam chociaz wiadomo, ze dobranie tabletek to bardzo indywidualna sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trójfazowe Napisano Marzec 16, 2005 Ja od kilkunastu lat biore tabletki trojfazowe "Tri-Regol". Jestem bardzo zadowolona - nie utylam, dobra cera, dobrze sie czuje. W pierwszym miesiacu brania tabletek mialam przez jeden dzien lekkie brunatne plamienie. W kolejnych cyklach to sie nie powtorzylo. Kiedy niedawno przez trzy miesiace nie zazywalam tabletek mialam normalna owulacje (mialam robione usg dopochwowe i ginekolog to stwierdzila). Serdecznie polecam chociaz wiadomo, ze dobranie tabletek to bardzo indywidualna sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woman_in_fire 0 Napisano Marzec 16, 2005 ja wzielam dzis 1. tabletke hamonetu po 9-miesiecznym zazywaniu novynette no zobaczymy jak bedzie narazie moge powiedziec ze harmonet ma super opakowanie! wygodne ladne i co najwazniejsze nie do sie pomylic kolejnosci przyjmowania tabletek mozna nawet zaznaczyc na zdrapce jakiego dnia tygodnia wielas pierwsza tabletke :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arantik Napisano Marzec 27, 2005 AKURAT ZACZĘŁAM 3 OPAKOWANIE HARMONETU. NOSZĘ SOCZEWKI KONTAKTOWE I POWIEM WAM ,ŻE TOLERANCJA ICH SPADŁA- CZYLI SLABIEJ WIDZĘ.CO DO TYCIA, TO NARAZIE ZAUWAŻYŁAM WIĘKSZY APETYT, ALE TO JEST TAK,ŻE JAK SIĘ BĘDZIE KTOŚ OBŻERAŁ TO SIŁĄ RZECZY PRZYTYJE- PRAWDA JEST TAKA,ŻE Z POWIETRZA SIĘ NIE TYJE. TRZEBA TEGO PILNOWAĆ I SIĘ RUSZAĆ. MAM WIĘKSZE WAHANIA NASTROJÓW-ALE NAD TYM TEZ DA SIĘ PANOWAĆ. CERA CLEAR:), TYLE ŻE POD KONIEC BRANIA OPAKOWANIA TUŻ PRZED SAMYM KRWAWIENIEM CZUJĘ SIĘ JAK SŁONICA, TZN.POWIĘKSZONE PODBRZUSZE- WIĘKSZOŚĆ Z WAS NA BANK TEZ TAK MA. KRWAWIENIE ZACZYNA SIĘ 3 DNIA, NO I TRWA +- 4 DNI.TAKŻE NARAZIE JESTEM ZADOWOLNONA...NO POZDRÓWKA NA BIEŻĄCO BĘDE INFORMOWAŁA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Berna 0 Napisano Marzec 27, 2005 Hej Dziewczyny:) Mam do Was pytanie.Czy mimo,że bierzecie tabletki kochacie sie z dodatkowymi zabezpieczeniami?? Czy Wasi meżczyźni kończą w środku?? ja biore Mercilon i szczerze mówiąc troche sie obawiam kochac bez prezerwatywy... A ostatnio nam jeszcze pękła to wogóle mam już schizy:(A podczas siedmio-dniowej przerwy zabezpieczacie sie dodatkowo??Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kodakowa Napisano Marzec 27, 2005 A co sadzicie o tabletkach steridil 30??? Czy ktoras z Was je brala???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leenka Napisano Marzec 27, 2005 czesc Wam ja kiedys bralam Harmonet i wszystko bylo wporzadku. Ale mam do Was takie samo pytanie jak Berna czy zabezpieczacie sie jakos dodatkowo? czy Wasi chlopcy koncza w Was? Ja ciagle sie balam, i stosowalismy jeszcze gumeczke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arantik Napisano Marzec 28, 2005 słuchajcie laski to jest tak,że niby lekarz mowi ,że skutecznośc tabletsów jest 100%- no to jak coś takiego słyszysz to jestes pewna. Ale....inny ginekolog mówi ,że skuteczność jest zbliżona do 100%, czyli mozna miec pecha i być w tych 0,01%np. i wpaść-chociaz to jest mało prawdopodobne.No jeżeli chodzi o mnie to na poczatku też miałam shizke, ale jak popatrzec na to racjonalnie to nie ma opcji,żeby doszło do zapłodnienia- przeciez ta komórka się nie uwalnia, czy jakos tak to jest ,że raczej nie dojdzie do zapłodnienia. A jeżeli chodzi o ta 7 dniową przerwę to nie ma potrzeby się zbezpieczać, a zreszta która laska kocha się przez np.3 dni krwawienia jak leci z niej jak z cysterny....to chyba nie jest przyjemne, wydaje mi się ,że obaj partnerzy mają prawo wtedy czuć dyskonfort-NO CHYBA,ŻE KTOŚ MA TAKĄ CHCICE ŻE WIECIE:)....NO POZDRO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Berna 0 Napisano Marzec 28, 2005 Hej:) Musze stwierdzic,że już nie bede miała takich oporów przed kochaniem sie bez prezerwatywy. Do tej pory zawsze robiłam to z chłopakiem z prezerwatywą, tylko tydzień temu nam pekła i miał we mnie. Troche sie bałam, ale dostałam dzisiaj miesiączke, więc już nie bede panikowała po takich niezaplanowanych incydentach:)Pozdrawiam Was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach