Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysztal

Microgynon 21 -dobry wybór ?? prosze o zdanie

Polecane posty

Gość krysztal

Mam 19 lat, niedawno zdecydowałam sie na pigułki. inekolog przepisał mi microgynon 21. szukam informacji na temat tych pigułek ale nigdzie nie moge doszukac sie obiektywnych opinii ... Prosze o wasze zdanie. Z gory dzieki za wszystkie uwagi :-) i czekam na wpisy :) pozdrawiam

Gość Microgynonka
Świetny wybór!!Żadbych efektów ubocznych, przyjemność bez konsekwencji w postaci pieluch, można wziąć 12-godzin po czasie a i tak jest się zabezpieczonych.

Gość krysztal
no to super, jak narazie doczytałam sie zdania ze rosna włosy na piersiach no i boli brzuch ........... czekam na dalsze opinie :-)

Gość Martynkaaaaaaaa
o jaki ciekawy temacik..ja biore pierwszy listek microgynonu zostaaly mi jeszcze 2 tabletki, ogolnie czuje sie dosc dobrze tylko jest jeden maly defekt caly czas wystepuje u mnie takie plaminie koloru brunatnego , nie jest tego duzo raczej sladowe ilosci...ale zastanawiam sie czy to normalne???prosze o odpowiedzi:)

Gość m_
Dla mnie okazał się za ciężki. teraz biorę pierwsze opakowanie lżejszych tabletek, ale wciąż odczuwam nieprzyjemne efekty Microgynonu.

Gość a Cilest
???Co sadzicie na temat tabletek Cilest?

Gość harmonetka
Stosowalam Microgynon przez pol roku, lecz niestety, dla mnie okazal sie nieodpowiedni. Przez pierwsze miesiace bylo ok, ale pozniej fatalnie: miesiaczka trwala 8 dni, bardzo obfita, z wielkimi skrzepami, a do tego uczulenie na calym ciele. Odstawilam go i przeszlam na Harmonet - nie jest tak tani jak microgynon, ale dobry. ALE! mnie microgynon uczulal, lecz dla Ciebie moze byc odpowiedni. :) Martynkaaaaaaaa, takie plamienie, o ktorym piszesz, przez pierwszy miesiac (a nawet do trzech) jest normalne. Potem wszystko bedzie jak w zegarku :) Pozdrawiam

Rany. Zaczynasz brac tabletki, wiec pewnie jeszcze nie wiesz - na kazda kobiete tabletki moga podzialac inaczej. Nie pytaj o skutecznosc, bo wszystkie ale to wszystkie tabletki maja identyczne dzialanie. Nie ma lepszych lub gorszych pod wzgledem dzialania! Moga byc lepsze lub gorsze pod wzgledem skutkow ubocznych, ale i tak nie ma sie co tym sugerowac, tylko najzwyczajniej w swiecie przetestowac je na sobie! ktos Ci moze napisac o fatalnych skutkach, nie wiadomo jakim owlosieniu czy plamieniach - a Ty mozesz tego poprostu nie doswiadczyc bo ten preparat dobrze tolerujesz! Niczym sie nie przejmuj, tylko przetestuj je przez 2-3 miesiace. W pierwszym miesiacu zazwyczaj sa plamienia, wiecz poczekaj do drugiego, trzeciego. No chyba ze bedziesz umierala z bolu np, to nie ma na co czekac - odstaw natychmiast.

Gość do Harmonetki
Harmonetko, jak u Ciebie objawilo się to uczulenie?? Była wysypka, albo może samo swędzenie, a może jeszcze inaczej?? To dla mnie ważne, bo chyba coś takiego mam pozdr.

Gość JA BRAŁAM TE TABLETKI
4 -LATA AZ W PEWNYM MOMENCIE ZATRZYMAL MI SIE OKRES I LEKARZ KAZAL MI JE ZMIENIC , NIE BYLO ZADNYCH SKUTKOW UBOCZNYCH . ALE UWARZAM ZE SA LEPSZE TABLETKI DLA MLODEJ DZIEWCZYNY NAP. JEANINE -PRZYNAJMNIEJ WIADOMO ZE NIE PRZYTYJESZ I

Gość harmonetka
Najpierw bylo swedzenie, np. na nodze, a potem wyskakiwala taka czerwona krostka, ktora okropnie swedziala. I tak na rekach, na brzuchu..., choc ogolnie nie bylo ich duzo. Wszystkie te czerwone kropki okropnie swedzialy, bardzo dlugo nie chcialy zejsc, dopiero jak odstawilam microgynon i zazylam zyrtec (moze byc alertec, albo aleric, po prostu cos na uczulenie) i smarowalam fenistilem to przeszlo.

Gość harmonetka
Aha, ja to uczulenie konsultowalam z ginekologiem i wlasnie on mi kazal odstawic te tabletki, przepisal zyrtec, fenistil i wtedy przeszlam na harmonet. Pozdrawiam :)

Gość harmonetka
Martynkaaaa, mysle, ze te plamienia sie skoncza po pierwszym miesiacu. Teraz dostaniesz cos w rodzaju miesiaczki (krwawienie z odstawienia), a potem wszystko powinno byc ok. :) Pozdrawiam

Gość Martynkaaaaa
dzeiekuje bardzo za odpowiedz..hehe mocno wierze ze tka sie stanie...:)) pozdrawiam wszystkie kobitki..:D

Mi niestety drastycznie spadło libido, gdy brałam Micrgynon, dlatego lekarz przepisał mi Novynette -> zawierają mniej \"złych\" hormonów.

Gość AsiKKKKKK
to zalezy od kobitki........ ja np mam wieksze libido a w okres to najbardziej.. no i w ogole mnie brzuch nie boli. Przy 1 opakowaniu co prawda miałam małe plamienia ale sie skonczyły wraz z 2 opakowaniem

Gość lalalallala
Ja własnie jestem w trakcie pierwszego opakowania, ale zmieniłam z regulonu.Zaczęłam je brać normalnie po 7 dniowej przerwie.Powiedzcie mi jak to jest z dodatkowym zabezpieczeniem przy zmianie tabletek?Ja się nie zabezpieczałam i mam nadzieje że przez to w ciążę nie zajdę;/

Gość ja123455
Biore juz je 15 lat i nigdy nie narzekalam