Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamejka

wielotorbielowatość jajników

Polecane posty

Gość mamejka

Witajcie! Mam mały problem ze zdrowiem,czasem zastanawiam sie czy jest rzeczywiscie taki mały.Stwierdzono u mnie wielotorbielowatość jajników,podobno to wada wrodzona.jezeli ktokolwiek wie cos wiecej na ten temat, prosze odpiszcie .dziekuje z gory.

Mam to samo :( Też się strasznie zmartwiłam po wizycie u lekarza. Okazało się, że na jajnikach tworzą się malutkie narośle, które zaburzają ich pracę. Podczas wielotorbielowatości kobieta ma problemy z gospodarką hormonalną. Lekarz zrobił mi usg dopochwowe i przepisał Diane 35 przez 3 miesiące. Po 3 opakowaniach mam przyjść na kontrolę. A jak to było w twoim przypadku??

Gość mamejka
czesc kwiatuszek u mnie jest tak.mam hiperprolaktynemie tzn,mam bardzo wysokie stezenie prolaktyny,ktora jest produkowana przez przysadke mozgowa.na poczatku sie cholernie wystraszylam,pomyslalam ze mam guza przysadki bo tak tez czesto jest,ale na szczescie na razie nic takiego nie mam.dzieki bogu.ostatnio lezalam w klinice edokrynologicznej -mialam robione dokladne badania i wlasnie podczas zwyklego usg wykazalo ze mam wielotorbielowatosc jajnikow.nie powiem ze sie nie wystraszylam.aha ja tabletek nie moge brac,bo one podwyzszaja prolaktyne a ja i tak juz mam wysoka i to bardzo.powiedz czy to prawda ze mozna miec problem z zajsciem w ciaze?tego sie najbardziej boje.

Gość nataliuszka
niestety jest to bardzoprawdopodne, dodatkowo nieleczone pcos zwieksza mozliwosc na rozwiniecie sie raka trzona macicy