Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda87

Nadżerka--- krioterapia

Polecane posty

Gość mloda87

Mam pytanie dotyczace krioterapii. jakis czas temu ginekolog wykryl u mnie nadzerke, stwierdzil ze bede musiala przejsc zabieg krioterapi. bardzo sie boje ze to boli. mam takie pytania ... czy to boli? jakie ma sie uczucie podczas zabiegu? czy daja jakis zastrzyk znieczulajacy?? ile to sie goi? i wogole jak wyglada taki zabieg ?????

Gość kosmetyczka aneczka
Nie nie boli i uzywa sie do tego cieklego metalu czy jakos ta i to jest takie zamrazanie

Gość luci da labbra
nie martw się! zabieg wymrażania NIC NIE BOLI!!! trwa max 30 min Siedzisz sobie wygodnie na foteliku i nic nie czyjesz, nie ma się co przjmować. Swoją drogą dziwne że lekarz nie powiedział Ci że to bezbolesny zabieg. TYlko potem przez jakiś czas musisz nosić podpaski bo będzie się wydzielać z Ciebie taka przeźroczysta wydzielina:) Ale to zupełnie normalne, a właściwie musisz tak mieć(ale to ginekolog pewnie Ci o tym powie).

Gość mloda87
wszystko mi powiedzial tylko akurat czy boli czy nie to nie powiedzial. powiedzial mi tez ze bedzie wymrazane temp - 60 i wtedy sie przestraszylam :(

Gość mloda_20
Witam..miałam w styczniu wymrazana nadzerke przez miesiac nie wspolzylam zero kapieli zero tamponow po miesiacu wizyta u lekarza...ginekolog powiedziala ze moge wspolzyc ale tamponow jeszcze nie i kapieli narazie tez nie...i przyjsc po swietach na wizyte...poszlam po swietach a dokladdnie bylam 2 tydodnie temu u ginekologa...i owiedziala mi ze rana sie goi...i ze rana po krioterapi moze sie goic nawet do pol roku posmarowala mi dodatkowo jakims plynem w srodku co ma przyspieszyc gojenie ...i powiedziala ze wspolzyc moge i kapac sie tez juz ale tamponow lepiej narazie nie uzywac....dzis w trakcie stosunku z chlopakiem poleciala mi krew strasznie sie wystarszylam biore tabletki anty od roku i okres mam dostac jutro nie dzisiaj czy to plamienie moze byc zwiazane ze zblizajacym sie okresem czy z nadzerka??co wy na to:(bo ja sie strasznie wystraszylam:(a skoro 2 tygodnie temu bylam u lekarza i mi powiedziala ze sie goi a to dobra lekarka to chyba tak jest:(by widziala jak cos jest nei tak prawda??:(

Gość mloda_20
Witam..miałam w styczniu wymrazana nadzerke przez miesiac nie wspolzylam zero kapieli zero tamponow po miesiacu wizyta u lekarza...ginekolog powiedziala ze moge wspolzyc ale tamponow jeszcze nie i kapieli narazie tez nie...i przyjsc po swietach na wizyte...poszlam po swietach a dokladdnie bylam 2 tydodnie temu u ginekologa...i owiedziala mi ze rana sie goi...i ze rana po krioterapi moze sie goic nawet do pol roku posmarowala mi dodatkowo jakims plynem w srodku co ma przyspieszyc gojenie ...i powiedziala ze wspolzyc moge i kapac sie tez juz ale tamponow lepiej narazie nie uzywac....dzis w trakcie stosunku z chlopakiem poleciala mi krew strasznie sie wystarszylam biore tabletki anty od roku i okres mam dostac jutro nie dzisiaj czy to plamienie moze byc zwiazane ze zblizajacym sie okresem czy z nadzerka??co wy na to:(bo ja sie strasznie wystraszylam:(a skoro 2 tygodnie temu bylam u lekarza i mi powiedziala ze sie goi a to dobra lekarka to chyba tak jest:(by widziala jak cos jest nei tak prawda??:(

Gość mloda_20

Gość Filipa_79
a ja miałam wymrażaną nadżerkę jakies 4 lata temu i jest wszystko ok. nic a nic nie boli, jedynie jak wziernik lekarz wsadzał, to mnie zabolało.bop przeciez tam jest taka temeratura, że raczej nie ma co boleć, po prostu to wszystko zamarza:) musze powiedzieć, że pierwsze słyszę o zakazie kąpieli po tym, ja nie miałam takich obwarowań, a goiło się na mnie "jak na psie" tampony, to jest to zrozumiałe samo przez się, że nie można, ale kąpiel... może chodziło o basen... sam zabieg jest krótki, ja poszłam na to w przerwie między zajęciami:) rano miałam jakies seminarium, potem poszłam z marszu do kliniki, tam w sumie spędziłam ok 2-3 godz, bo po zabiegu jescze trochę kazali mi leżeć, żeby wszystko w środku odtajało :) jak odtajało, to poszłam z powrotem na uczelnię, bo jescze miałam po południu zajęcia na laboratorium:) nie bój się Mała, to naprwdę nie jest takie starszne

Gość kasiulasiulacosiula
to jak jest z ta wydzielina po zabiegu? dlugo to trwa?

nie dlugo kilka dni. Ja sie smialam ze to ten lod sie wytapia:) nic sie nie boj ,po zabiegu masz tylko takie uczucie jakbys miala oktes(chodzi mi o bol) to nic strasznego:)

a sluchajcie, jesli ja jeszcze nie rodzilam a lekarz u mnie stwierdzil srednia nadzerke ( nie za duza ale takze nie za mala) to czy mam go prosic o usuniecie czy nie? bo slyszalam ze mozna usuwac kobietom ktore nierodzily, jak rowniez nie mozna usuwac... wy rodziliscie i wam usuneli nadzerki? czy same prosilyscie czy jak?:)