Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mati

Opozniajacy sie okres

Polecane posty

Gość mati

Jakie moga byc przyczyny opozniajacego sie okresu? Ze ciaza, to wiem ;-) ale to raczej wykluczone. Zrobilam 2 testy, w odstepie 5 dni i wynik byl negatywny. Ostatni okres mialam 8 lutego, a tu juz 19 marca! Co robic? Nie biore tabletek antykoncepcyjnych. Nie przyzywam tez zadnych wiekszych stresow. Nigdy tez nie mialam podobnych problemow, a miesiaczka wystepowala zwykle co 29-30 dni. Nie wiem co sie dzieje :(

Gość Natasia
Mam podobny problem z tymże ja jestem chora i osłabiona i pewnie to jest powodem tego opóźnienia...Zwykle okres dostawałam 29-32 dnia cyklu a dziś jest już 37 :( Z tego co się ostatnio naczytałam i z własnego doświadczenia to mogę Ci powiedzieć, że może to być spowodowane stresem,osłabieniem oraganizmu,brakiem niektórych wartości odrzywczych w organiźmie (może jesz za mało mięsa),brakiem snu,przemęczeniem,zbyt dużym wysiłkiem fizycznym,jak również zmianą pogody (w moim przypadku wpływa to źle na mój organizm gdyż jest on wtedy osłabiony).Nie martw się...pij dużo wyciągu z ziół (wyciąg z kwiatów z czarnej malwy-znajdziesz a aptece)..weź kąpiel w ciepłej wodzie i skosztuj ciupkę alkoholu...Coś napewno pomoże:) tesh powinnam zacząć:D pozdrawiam !! 3m się!! pa :D

Gość Lena77
Ja też tak miałałam w końcu poszłam do gin i okazało sie że mam za dużo prolaktyny.Tak więc jak bedzie sie powtarzało to lepiej zrób badania na prolaktynę.Wejdzie na topik prolaktyna i tam możecie poczytać. Również przez zbyt niski progesteron może być opużniona.

Gość zagrypiona
a czy grypa ale juz po owulacji moze jakos przesunac termin miesiaczki?

Gość Natasia
Myślę że tak...Sama przechodzę grypę i też spóźnia mi się okres.. Myślę że poprzez osłabienie i niedobór składników dla organizmu również powoduję opóźnienie...A co??Spóźnia Ci się??Ile??Jak się dowiesz coś więcej to proszę daj znać bo też mam taki problem...

Gość lidkaaaaaaaa
mi spoznia sie juz 9-10 dzien wczoraj byla u ginekologa ciaza wykluczona mam mnostw badan do wykonania dotad mi si to wogole nie zdarzalo co to moze byc?????????

Gość zagrypiona
tak spoznia sie ;((( mialam bardzo duzo stresu , grypa itd ale nie wykluczam ciazy :/ okres powinien zjawic sie 6 dni temu i ani widu ani slychu , pocieszam sie tym ze nie mam objawow ciazy np obolalych piersi ale jakis strach jest zawsze ;( pozdrawiam

Gość Natasia
Yeaaaaaaaah!! Dostałam okres:)Wszystie stresy rozwiane!!Nie martwcie się dziewczyny-to pewnie przez te grypę:P POZDRAWIAM!:*Główki do góry!:) MÓDLMY SIĘ ZA DZIECI, KTÓRE WSIĄKŁY W PRZEŚĆIERADŁA... :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Gość Natasia
I jeszcze jedno...Odżywiaj się tak jak zawsze (wiem,że podczas grypy nie czuje się smaku ale trza:) - jedz mięso,ser,pij mleko,pij dużo herbatek owocowych i nie stresuj się.Hi hi ja wczoraj powiedziałam sobie "Ale fajnie mam miesiąc spokoju od okresu"i uwierzyłam w to mocno ... a tu z rana ... taaaaaaaaaka niespodzianka:P. Dziś jest 39 dzień (okres spóźnił mi się 10 dni)... Wyzdrowiej,bądź cierpliwa a napewno Cię odwiedzi! Jeszcze raz pozdrawiam!!PA:*