Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabel

zapomniana tabletka cilest - znowu

Polecane posty

Gość milunia88
Proszę o pomoc! Zapomnialam 7 tabletki z drugiego opakowania, powinnam ja wziac o 21 w poniedzialek, przypomnialam sobie o niej we wtorek o 10, czyli minelo 12h. Czy powinnam stosować teraz dodatkowe zabezpieczenie?

zapomniałam tablrtki i wzięłam ją na drugi dzień praktycznie w dwunastej godzinie tego dnia powinnam wziąć kolejną tableetkę i znowu zapomniałam i wzięłam na następny dzień w przeciągu dwunasty godzin a potem już o kolejnej nie zapomnialam. był stosunek w tym czASIE, CZY jest bardzo żle? dodam że to był koniec 2 tygodnia przyjmowania tabletek z 4 opakowania.

Gość rozentuzjazmowana w tłumie
popierniczylam poprzedni blister tak, że przyjmowalam tabletki w kratke, nie wspolzylam. w tym opakowaniu nie wzielam pierwszej tabletki, wzielam druga po jakichs 30 h od terminu kiedy powinnam rozpoczac blister ale tez jedna po prostu a nie dwie (czyli druga i ta zapomniana pierwsza) i kochalam sie bez zabezpieczenia 4 dni pozniej. nie wzielam nic 72 po. jakie jest ryzyko, ze zostane mama? mozgownica mi sie lasuje od tego

Gość zapominalska
Biorę 3 opakowanie cilest po 3 miesięcznej przerwie. Zwykle o 21 powinnam brać pigułki, ale zwykle biorę o 22, 21.30 czasem 24. Wczoraj zapomniałam wziąć tabletkę (z drugiego tygodnia) i przyjęłam ją dzisiaj z 24-26 godzinnym opóźnieniem, ale razem z dzisiejszą. Będę współżyć od poniedziałku. Myślicie, że jest ryzyko zajścia w ciążę?

Gość siljana
Zapomniałam 15-tej tabletki z opakowania. Zorientowałam się dziś w nocy (z czwartku na piątek), że nie wzięłam wczorajszej-środowej. Od razu wzięłam tabletkę (minęło 25 godzin) i po 3 godzinach drugą.( Drugą dopiero po trzech godzinach, bo nie mialam ulotki przy sobie i nie wiedziałam co mam robić) W sumie ulotka nie podaje co robic jezeli pominie się jedna tabletke i mina ponad 24 h. Stosunek był we wtorek w południe. I co dalej? Dokończyć opakowanie normalnie i robić przerwe? Czy zaczac od razu drugie i nie robic przerwy?Czy jest ryzyko zajścia w ciąże w efekcie wtorkowego stosunku?

Gość siljana
Dodam, że biore cilest od 1,5 roku i robie przerwy 6-dniowe, a nie 7dniowe, bo tak zalecił mi lekarz (chodzi o terepie endometriozy)

hejka, mam pytanko, czy jak biore normalnie tabsy o 20.00, ale jednego wiczoró zapomniałam i było tak: np. w pon wziełam o 20, potem we wtorek zapomniałam i przyjełam ta tabletke w środe ok 10 rano, to czy moge kochać się bez gumki ?

a... dodam ze chodzi o Cilest i to było w pierwszym tygodniu brania po przerwie 7 dniowej.

Gość october89
Biorę nieco inne tebletki Microgynon 21..zapomniałam 17 tabletki czyli w 3 tygodniu..zorientowałam się dopiero następnego dnia ale minęło już 26 h..czyli przyjęłam dwie naraz o godz. 23.40 a o godz. 23.00 odbyłam stosunek..nie wiem co robić..proszę o pomoc..:(

Gość Martula89
witam, mam problem, ponieważ w sobotę zapomniałam tabletki i wzięłam ją w niedzielę razem z tą kolejną, dodam, że był to trzeci tydzień i zastanawiam się, bo wiem, że muszę uważać teraz z chłopakiem, ale chodzi o to czy mam teraz zrobić siedmiodniową przerwę czy brać bez przerwy kolejne opakowanie. Z tego co jest napisane na ulotce nic nie rozumiem, proszę o odpowiedź i poradę ;)

Gość October89
Wydaje mi się, że wygodniej Ci będzie wziąć drugie opakowanie na raz, bo i tak wzięłaś zapomnianą tabletkę razem z następną..nie ma więc sensu robić kolejnej przerwy, bo hormony mogą się zbuntować i przestać Cię chronić..;]

Gość Martula89
Dzięki oktober ;) właśnie tak zrobiłam ;)

Witam. Mam problem: wzielam tabletke w sobote o 22, a w niedziele rano okazalo sie ze brakuje mi jednej tabletki. Nie mam pojecia kiedy ja zapomnialam dzien czy 2 dni wczesniej? Przyjelam ta zapomniana tabletke o 10 rano w niedziele (kiedy odkrylam ze jej brakuje), a potem normalna dawke o 22. Nie wiem czy jestem teraz chroniana czy nie, ani na jak dlugo nie i czy powinnam wziac nastepny listek bez przerwy? Przeczytalam ulotke ale nie bardzo to mi pomoglo. Dodam jest to pierwszy tydzien z listka. Dziekuje za pomoc

Gość Martula89
Witam, co do zapomnienia tabletki w pierwszym tygodniu to według mnie powinnaś uważać przez 7 dni, a potem po wzięciu całego listka zrobić normalnie przerwę i będzie ok ;)

Gość my_immortal
hej:) mam problem:( po 4-miesięcznej przerwie znów zaczęłam zażywać tabletki cilest. Jednak okazało się, że zapomniałam zażyć tabletki 6dnia(zamiast o 22:00 w poniedziałek zażyłam ją o 10:00 we wtorek, czyli dziś) jest to pierwszy listek który zaczęłam brać po tej długiej przerwie. W sobotę doszło do niebezpiecznego stosunku. Co mam robić? Co z działaniem tabletki? Czy mogło się coś stać? Proszę odpiszcie szybko.

Gość October89
Co do twojej zapomnianej tabletki, to wydaje mi się że optymalny czas został zachowany..nie wiem jak w ulotce cilest jest napisane ale wydaje mi się, że 12 h od pominięcia tabletki nie ma żadnego ryzyka..przeczytaj dokładnie ulotkę..może niepotrzebnie się martwisz..

Gość my_immortal
czytałam ulotkę i masz rację co do 12h:) ale wiadomo, panika, wolę się upewnić pytając innych osób:) martwię się też trochę bo jestem już w połowie pierwszego blistra a pojawia się u mnie nieznaczne plamienie.... nie wiem czym to jest spowodowane...czy może ktoś się orientuje?

Gość almostthere
Ja mam trochę inny problem... Chciałam wziąć dzisiaj tabletkę, patrzę, a jej nie ma ;| widocznie musiałam niechcąco zjeść dwie któregoś dnia, pewnie wczoraj :/ co teraz? :(

Gość kalou
hej prosze o pomoc a mianowicie jestem w polowie opakowania, w pierwszym tygodniu nie bylam pewna czy wzielam tabletke, mialam ja w rece i pozniej czarna dziura :/ no wiec nastepnego dnia bralam normalnie ale dzis dostalam okres :/ wiec wychodzi na to ze tamtej nie wzielam jednak. i teraz moje pytanie co mam zrobic skoinczyc opakowanie, zrobic przerwe 7 dni i nastepne czy teraz przerwac zrobic przerwe? prosze o omoc

Gość czerwonoskura
Dziewczyny pomozcie. Zapomnialam 4 tabletki w pierwszym tygodniu. Wzielam ja razem z 5 wiec minelo 48 godzin. W tygodniu poprzedzajacym zapomnienie nie wspolzylam. Przy 8 pigulce doszlo do stosunku bez dodatkowego zabezpieczenia. Po 14 godzinach wzielam tabletke ,,po". Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Czy mam sie czym martwic??

Gość cherry33
Witam.Skonczyl mi sie okres w niedziele,a w poniedzialek mialam zaczac nastepne opakowanie (cykl) tabletek.Tylko problem w tym tkwi,ze jestem za granica i paczka przyszla we wtorek,ale mnie nie bylo i nie mial kto odebrac ;/;/.Przechodzac do sedna jutro bedzie 3 dzien,a ja wciaz nie wzielam ani jednej tabletki od poniedzialku. Moim zdaniem lepiej przeczekac miesiac az do nastepnego okresu i wziasc w 1 dniu okresu tablete.A przez caly ten czas uzywac antykoncepcji niehormonalnej !!!!!!Prawda dziewczyny ???Pomozcie mnie troche ???

Gość ilka2201
Zaczynam brać CILEST , miesiączki spodziewam się w piątek. Na listku z tabletkami jest KILKA piątków.... Czy to ma znaczenie od ktorego "piątku" zacznę?

Gość BeciaCK
Cześć, Odsprzedam kilka opakowań tabletek Cilest. Tabletki w pełni oryginalne (z apteki), w oryginalnym pudełku. Jeśli ktoś poszukuje śmiało piszcie na maila: beata.cykowiak@gmail.com

Gość gość
Dziewczyny, proszę o poradę! Pominęłam 7 tabletkę, a dzień wcześniej uprawiałam seks. Pominięta tabletke wzięłam dopiero po 46 godzinach, a 3 godziny po jej zażyciu uprawiałam seks ze swoim chłopakiem. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? Dodam, ze mam krótkie cykle około 26 dni. Z góry dziękuje za odpowiedz

Gość gość
Otwierając dziure powinnaś pamietać o tabletkach.

Gość gość
Nie proszę o tego typu komentarz, tylko o poradę. Każdemu może sie zdarzyć pominąć jedna ta tabletke