Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkaa

nastoletnia córka

Polecane posty

Gość jolkaa

Moja piętnastoletnia córka bardzo przytyła w czasie zimy- 8 kg, ale wcale dużo nie je. Zwłaszcza,że jest wegetarianką (jednak lubi pierogi i kluchy). Do tej pory jednak wszystko spalała bez problemu. Zastanawiam się, czy to normalne? czy może iść z nią do lekarza? A w ogóle czy inne nastolatki też są takie obrażalskie?

Gość jolkaa
nie jest

Gość
moze ma jakies zaburzenia metaboliczne ? ja mam 22 lata i od 14 roku zycia waze tyle samo :)

Gość ej smerfetka zajebalas mi nick
ty pizdo glupia jak śmiesz kraść cudze niki

Gość Jolkaa
szczerze mówiąc liczyłam na bardziej optymistyczne wypowiedzi typu: to normalne w okresie dojrzewania, moja też przytyła, - a tak to chyba naprawdę zacznę się martwic

Gość milka...
prosze sie nie martwic ja jak mialam 16 lat wazylam 49 kilo a tu po wakacjach nie wiem jak przybralam 10 :( i nikomu sie nie wydawalo dziwne ! poprostu okres dojrzewania pozdrwaiam

Gość wigza
Jasne że to normalne, najczęsciej w okresie dojrzewania wywalają dziewczyny z baletu. Bo własnie tyją. Jak ja bylam pyzą , chociaż fak wciągałam zwłaszcza dużo słodyczy to mama mi mowila że w wieku 19- 21 lat to jest okres kiedy dziewczyny szczupleją, Mam teraz 27 lat i powiem wam że wazę mniej i wyglądam lepiej niż w liceum.

Ja też uważam, że to normalne. Po prostu zmiana metabolizmu, okres dojrzewania. Jako 15 latka też ważyłam jakieś 8-10 kilo więcej niż teraz (mam 25), prowadząc jednocześnie taki sam tryb życia i tak samo się odżywiając. mój ojciec, który jest lekarzem, nazywa to szczenięcym sadłem :) Schudłam, bez żadnego wysiłku i starań mniej więcej po pierwszym roku studiów. Z tym, że nigdy moja waga nie przekraczała normy dla wieku i wzrostu. Po prostu byłam do pewnego momentu bardzo chuda, a potem zrobiłam się nieco okrąglejsza. Jeśli waga Twojej córki nie przekracza normy, to wszystko zapewne w porządku i nie ma się czym przejmować. Pozdrawiam