Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adamusia

ciąża a komputer

Polecane posty

Gość Adamusia

jestem w 9 ygodniu ciąży i niedawno zaczełam pracę którą muszę wykonywać na komputerze. trochę się boję czy to nie zaszkodzi mojemu maleństwu?

Ja również pracowałam przy komuterze będąc w ciąży. Są różne opinie na ten temat, ale zasada jest taka, że kobieta w ciąży nie powinna spędzać przy komputerze więcej niż 4 godz. I tak stoi chyba w kodeksie pracy. Podobno dzieci matek, które dużo siedziały przy komputerze są nadpobudliwe. Coś w tym jest, moja Maja, to małe \"diablątko\"( ale teraz prawie wszystkie dzieci są takie). Staraj się ograniczać czas jeśli tylko możesz. Aha i rób sobie częste przerwy. Pozdrawiam, życzę wszystkiego najlepszego.

Ja miałam podobny problem. Jak tylko \"przyznałam\" się do ciąży, to szef kazał mi wyłączać kompa po 4 godzinach pracy. Ergo: nic nie mogłam robić i strasznie się męczyłam, a i ludzie dziwnie na mnie patrzyli. SKoro musisz pracować, to rób sobie częste przerwy i gdy tylko udaje CI się znaleźć chwilkę - wyłączaj monitor, bo to głównie o niego chodzi.

Gość W.P.
Jestem w 29 tygodniu ciąży. Pracuję w ksiegowości więc bez komp. ani rusz i to nie 4 godz, tylko sporo wiecej :(. mam nadzieję ze nie wpłynie to źle na maluszka. Cóż - tak dzisiaj jest i tyle.

Gość dziewczynam od gaf
Przepraszam, nie mam siły szukać dokładnego źródła, ale swego czasu również bardzo mnie to interesowało no i nie znalazłam nic szczególnie niepokojącego. CYTAT: "Promieniowanie z aktywnego komputera jest niewielkie. Jeżeli już to należy zwrócić uwagę aby komputer /nie monitor/ nie stał do Pani tyłem. Promieniowanie z komputera niskiej klasy daje promieniowanie najwyżej na kilkadziesiąt centymetrów." Ale za to należy zwrócić uwagę, na to, aby nie siedzieć zbyt długo w jednej pozycji. Co jakiś czas robić przerwę, pochodzić, poleżeć (w miarę możliwości)