Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chilly_winter

Dla wszystkich fanek zadbanych, pomalowanych paznokci!!!

Polecane posty

Ze wszystkich kosmetyków do makijazu nie mogę się obejść właściwie bez jednego: lakieru do paznokci. Coraz to kupuję nowe odcienie i firmy. Uważam, że wiele dziewczyn chciałoby mieć ładne paznokcie, ale nie bardzo wiedzą, jak się do tego zabrać, tak więc daję tu parę rad, które w moim przypadku okazały się zbawienne: - używam tylko szklanych lub papierowych pilniczków - Broń Boże metalowych! - średnio 2 razy w tygodniu używam żelu do skórek, a następnie delikatnie odpycham je patyczkiem - rzeczywiście coraz wolniej odrastają. - co jakiś czas robię sobie kilkudniową przerwę w malowaniu - zwykle noszę pomalowane paznokcie przez 2 tygodnie, potem przez tydzień nie maluję ich niczym - NAWET ODŻYWKĄ! Regularnie za to stosuję krem do rąk. - przy problemach z paznokciami polecam suplementy witaminowe. Ja ich akurat nie potrzebuję, ale niektórym osobom mogą się bardzo przydać. - nie kupuję najtańszych lakierów za 3 złote, ponieważ moim zdaniem mogą naprawdę zniszczyć paznokcie. - jeżeli któraś z Was nie wie, jak ładnie opiłować paznokcie, polecam wybrac się choćby raz do manikiurzystki. I potem regularnie piować pazurki w nadany im przez fachowca kształt. A co do marek i kolorów, na co dzień preferuję Bourjois French Manicure z odżywką, ale na weekend zwykle wybieram kolorek wisniowy albo ciemny brąz, czasem kolor brązowo-złoty. Oprócz Bourjois lubię też Chanel, Dior Addict - niesamowicie trwałe. Z nieco tańszych dobre są Hlographic L\'Oreala i Margaret Astor. Wiem, że wiele osb na nie narzeka, ale mi jakoś odpowiadają. A jakie są Wasze typy? Ewentualnie służę radą w razie jakichs kłopotów z paznokciami. Zacznijmy wspólnie o nie dbać, bo nie ma nic bardziej eleganckiego niż zadbana, gładka dłoń, ozdobiona delikatną bizuterią i z super zadbanymi paznokciami!

Ja też bardzo dbam o paznokcie i zgadzam się, że należy zainwestować w dobry sprzęt, tzn. pilniczek ze szkła - sama takiego używam - i niekoniecznie najtańsze lakiery. Sama bardzo lubię francuski manikiur, dobry jest ten Margaret Astor z dodatkowym białym lakierem na końcówki. Choć i tak go nie używam.

Witajcie dziewczeta ! skoro znacie sie na pazurkach to moze powiecie mi co robic zeby nie byly takie lamliwe ? Jakies sprawdzone witaminki ? albo cokolwiek... z gory dziekuje :) pozdrowionka

Co do łamliwych paznokci, podobno dobre są witaminy z grupy B, cynk i żelazo. Doskonale działa też krzem, ponieważ jest on jednym z budulców skóry, włosów i paznokci. Jeżeli natomiast kupuje się odżwykę na problematyczne paznokcie, należy dokładnie stwierdzić, w czym tkwi problem, a dopiero potem dobrać odpowiednią odżywkę. Wiem, że to może wydać się oczywiste, ale np. moja kumpela narzekała na strasznie rozdwajające się paznokcie i kupiła sobie odżwykę \"Hard As Nails\" Sally Hansen. Potem stwierdziła, że wprawdzie paznokcie stały się twardsze i nabrały ładnego połysku, ale nadal sie rozdwajają. Nic dziwnego, ta odżwyak jest bowiem do paznokci słabych, kruchych czy łamliwych, ale nie ma nic wspólnego z rozdwajającymi się. Co do szybko odpryskujących lakierów, to słyszałam, że zależy tu wiele od paznokci. Jednym dziewczynom lakier trzyma się kilka dni beż zadnych cudów-niewidów w postaci odżywek, podkładów czy lakierów \"top-coat\", innym odpryskuja już po jednym dniu. Na pewno nie ma co liczyć na supertrwałość lakierów na 3 złote, choć wydaje mi się, że na niektóre paznokcie i Chanel nie pomoże. Podobno lakier trzyma się lepiej na odtłuszczonych paznokciach, czyli tuż przed malowaniem należy przetrzeć je zmywaczem. Niedobrze jest też lakierować tuż po kąpieli, gdyż paznokcie są jakby \"rozpulchnione\" i lakier szybko odpryskuje. Lakiery podkładowe i \"top-coat\" na pewno pomogą przedłużyć trwałość lakieru, choć to również zależy od jakości lakieru i stanu paznokci. Na paznokciach zniszczonych czy rozdwajających się lakier odchodzi błyskawicznie, często razem z kawałkiem płytki paznokciowej. Aha, ważne jest też, aby nakładać kolorowy lakier w 2 warstwach, ale bardzo cienkich. Jeżeli ktoś nałoży pierwszą warstwę zbyt grubo, to lakier będzie sechł godzinami, a i następnego dnia można się obudzić z wzorkiem od kołdry na paznokciach. Wiem, że pierwsza, cieniutka warstwa nie wygląda zbyt zachęcająco, ale zwykle przy drugiej kolor nabiera mocy. Niestety, sama kilka razy spotkałam się z lakierami, które nawet po drugiej warstwie wyglądały zbyt blado, a tak jak należy dopiero po trzeciej czy nawet czwartej... To były porażki.

Gość zocha gocha
dziewczyny, może mnie poradzicie ... chciałam zaopatrzyc się w jakiś zestaw do manicure, ale nie wiem, który jest dobry. Może lepiej samemu skompletować? Brakuje mi patyczków do odsuwania skórek. Kupić taki drewniany? I co to jest ten szklany pilnik? Jakiej firmy? Sally Hansen ma takie? (lubię to firmę). Pozdrawiam

Gość szklany pilniczek
jest świetny! super do delikatnych i kruchych paznokci, można nim też piłować powierzchnię samej płytki paznokciowej, wszelkiego rodzaju nierówności. Ja kupiłam taki pilnik na allegro, i kosztował 12 zł z groszami, a przesyłka wyszła tanio, bo 3,50 :) jestem baaaaardzo zadowolna :) :) :)

na łamliwe paznokcie polecam wyciąg ze skrzypu polnego - mi pomógł, wzmocnił i paznokcie i włosy...:)

WITAM. JA MAM PROBLEM Z MIOMI PAZNIKCIAMI TAKI, ŻE NIE MAM GŁADKIEJ PŁTYTKI TYLKO POKRYTĄ JAKBY BRUZDAMI. WIDAC TO NAWET PO POKRYCIU LAKIEREM . MACIE MOŻE NA TO JAKĄŚ PODPOWIEDŻ

Gość super laska _22
Może mi poradzicie :P Mam bardzo długie swoje paznokcie-od niedawno zauważyłam,że jeden zaczyna sie rozdwajać nie chce aby ta "zaraza" dopadła je wszystkie,jak to wytępić ???Może brac jakieś ziołowe tabletki???

Gość płomykówka***
W trosce o ładne szpony polecam H-Pantoten. Jest naprawdę świetny. A co do lakierów, to ostatnio kupiłam dziwny kolorek z Coloramy Maybelline. Nawet mi pasują te lakiery.:)

Jeżeli chodzi o zestawy do manicure, osobiście odpowiada mi ten Margaret Astor. W zestawie jest zwykły, jasny lakier (ja mam biały) oraz biały lakier do końcówek. Takie zestawy ma wiele firm, choćby Avon, ale nie używałam i nie mogę polecać. Podobno należy unikać wycinania skórek, gdyż odrastają mocniejsze i grubsze, najlepiej odsuwać je patyczkiem po kąpieli albo po nałożeniu specjalnego preparatu do skórek. Co do bruzd na paznokciach, podobno jest to spowodowane brakiem jakiejś witaminy. Mając takie paznokcie należy unikać lakierów perłowych lub opalizujących, gdyż uwydatniają bruzdy.

Gość maturia
hej! doradzcie mi prosze jakis lakier w kolorze mlecznego rozu, ale zeby byl bardzo kryjacy! Mam brzydkie biale plamki na paznokciach (przy okazji - nie wiecie skad to sie bierze i jak sie tego pozbyc?), a do tego kolor "miesa" , hehe:) pod paznokciami jest b. ciemnorozowy a mi sie podobaja blade paznokcie, podziwiam osoby o naturalnym bladorozowym kolorze po paznokciami (wiecie chyba o co mi chodzi?)... Do tej pory uzywalam lakieri inglota, bo sa tanie i maja duzo kolorow, swietnie sie je naklada, ale baaardz ale to baaarszo slabo kryja. Nawet 2 warstwy nie pomagaja... Prosze doradzcie taki, co ladnie kryje. Njalepiej taki, ktorego juz 1 warstwa wystarczy, bo nienawidze nakladac 2 warstw, wydaje mi sie wtedy, ze paznokcie nigdy nie wyschna i zawsze uszkodze sobie wowczas moje "dzieło"... :O wtedy zmywam wszystkie paznokcie i maluje od poczatku, tym razem tylko 1 warstwa, bo nie mam czasu :/

Gość maturia
sorki za literowki, oczywiscie mialo byc: "lakierow inglota" zamiast "lakieri inglota", nie wiem skad sie wzial u mnie taki parszywy blad, chyba porzadnie mnie zacmilo :P

Gość Gloss
chilly, widzę że jesteś ekspertką w tych sprawach ;) Czy w takim razie możesz mi polecić dobry lakier w kolorze czerwonym, ale dość ciemny, nie wpadający jednak w wiśniowy ani w oranż? Szukam takiego i nie ma, nawet w popularnych markach typu Inglot i Rimmel :( Większość jest wiśniowa, a ja chcę po prostu ciemną czerwień. Poradzisz mi coś?

Chciałabym sie Was poradzic...jak dbac o skorki wokoł paznokci?! Ja mma takie brzydkie zaczerwieniania do okoła i skorki odstajace...brzydko to wyglada... Jeszcze jedno...wstydze sie isc z tymi skorkami do manikiurzystki :( Jakiej długosci miec najlepiej paznokcie przed pujsciem do manikiurzystki? Dziekuje za odp

Chciałabym sie Was poradzic...jak dbac o skorki wokoł paznokci?! Ja mma takie brzydkie zaczerwieniania do okoła i skorki odstajace...brzydko to wyglada... Jeszcze jedno...wstydze sie isc z tymi skorkami do manikiurzystki :( Jakiej długosci miec najlepiej paznokcie przed pujsciem do manikiurzystki? Dziekuje za odp

Gość jajajjajjajajajaa
a ja mam pytanie :D bo faktyczeni skąd Wy bierzecie te pilniki szklane :d ja nie slyszalam o nich :|

ejjj Wysepka - jak możesz wstydzić się iść ze swoimi skórkami do manikiurzystki??? ona po to tam jest! ;) naprwdę, pójdź - zrobi Ci ładny, profesjonalny manicure i pokaże jak na przyszłość masz sama o nie dbać :) naprawdę warto! a co do szklanych pilników, używam takich już od dłuższego czasu, na zmianę z mineralnym, są naprawdę ok, więc polecam, choć sama jestem wierna pilniczkom plastikowym ze spacjalną powołoką piłującą o różnym stopniu gradacji ścierania, są super, czasem trudno dostępne, ale dla mnie rewelacyjne!!! :)

Gość płomykówka***
Szklane pilniczki są w wielu drogeriach, popytaj Jajajaajjaa:) Ja prócz szkalnego używam , takiego jak Ty Limonko:) A manicure jest właśnie po to, żeby te skórki były ładne. Idź do manicurzystki, bo ładne to Ty masz mieć łapki jak stamtąd wyjdziesz:D A długość paznokci - obojętna. Często kremuj dłonie, czasem możesz namoczyć pazurki w miseczce lekko podgrzanej oliwy z oliwek. Ja, skórki odsuwam.

Gość psychiczna17
mam pytanko jak zapobiec rozdwajaniu sie paznokci???

DO GLOSS Kurczę... zastrzeliłaś mnie tym pytaniem. Właściwie to z czerwonych lakierów miałam tylko dwa - Selene, niedrogi, za około 3 złote, ale to dość wyrazista czerwień, średnio jasna. Miałam też lakier Maybelline w kolorze \"Framboise\", elegancka, ciemna czerwień, ale nie wiem, czy nie wpada trochę w wiśniowy... Wiesz, trudno radzić na odległość. Może inne dziewczyny wiedzą coś na ten temat? DO MATURII Jasne lakiery do frencha, takie, o jaki pytasz, rzadko kiedy są dobrze kryjące. Np. Bourjois czy Margaret Astor - 2 warstwy to konieczność, a jeżeli chcę mieć bardzo szykowny kolorek, nakładam i trzecią. Ewentualnie wypróbuj jakiś lakier Pierre Rene, mam jeden w kolorze ceglastego brązu i przy odrobinie staranności wystarczy jedna warstwa, aby kolor był głęboki i nasycony. Ale nie wiem, czy w przypadku takiego jasnego lakieru jedna warstwa wystarczy. A! Przypomniałam sobie! Dostałam niedawno w prezencie lakiery Chanela, jeden z nich nosi nazwę \"Ironique\". To odcień bieli, nieco perłowy, jedna warstwa dość dobrze kryje. No ale ty chciałaś różowy... poza tym nie oszukujmy się, lakiery Chanel są naprawdę drogie i powiem uczciwie, chyba nie odstają jakosciowo od Pierre Rene. DO WYSEPKI: Nie wstydź się iść do manikiurzystki! Pomyśl, że większość osób, które do niej idą, mają jakieś problemy z paznokciami. Jeżeli skórki Ci odstają, spróbuj smarować je np. tłustym kremem do rąk albo wazeliną. Są też np. w Yves Roches oliwki do masażu dłoni, chyba taka z wyciągiem z arniki. Nie używałam, ale może Twoim dłoniom potrzeba np. intensywnego natłuszczenia? DO PSYCHICZNEJ: Paznokcie mogą się rozdwajać z wielu powodów, np. nieodpowiednia dieta, wykonywanie prac domowych bez rękawiczek, częste pisanie na komputerze. Wypróbuj może jakis preparat witaminowy przeznaczony specjalnie do włosów i paznokci? A póki co obcinaj paznokcie na krótki, niech się wzmocnią i nie używaj żadnych lakierów ani odżywek. Możesz też nosić ze sobą w torebce krem do rąk i paznokci i smarować nim dłonie po każym myciu albo wtedy, kiedy czujesz, że tego potrzebujesz. Uff... to by było na razie. Pozdrawiam wszystkie \"pazuromanki\"!!!

Gość maturia
dzieki za opowiedz:), ale gdyby ktos wiedzial jaki lakier w kolorze mlecznego rozu jest dobrze kryjacy to niech sie odezwie:) ale jest jescze jedna rzecz: kto wie skad sie biora i jak sie pozbyc bialych plameczek na paznokciach? to takie malusienkie biale cętki, albo kropki..

cześć, temat bardzo mi bliski:) Gloss! uwielbiam wszelkie czerwienie i mam kilka czerwonych lakierów. niedawno znalazłam taką czerwień o jakiej mówisz: to nie jest napewno wpadający w wiśniowy - bo odcień jest ciepły, to po prostu ciemna głęboka, ciepła czerwień W BUTELECZCE TROCHĘ WPADA W BRĄZ, ale na paznokciu jak dla mnie to po prostu czerwień idealna - oj, rozpisałam się, chodzi mi o Rimmel, ale LYCRA WEAR - ten odcień chyba wyszedł niedawno, nazywa się CELEBRITY BASH. jest nieperłowy, trwały i ma ładny połysk. a jeśli Ci nie przeszkadza \"perełka\" - ale nie nahalna, widać tylko z bardzo bliska, właściwie jakieś malusieńkie iskierki - Avon, ale z tych Quick Dry - kolor Alliance. wydaje mi się jeszcze, że wspomniany przez Ciebie odcień widziałam wśród dwóch lakierów - Inglot, te nowe w wyższych buteleczkach ze srebrną zakrętką - Inglot Pro S -10, nie wiem który numer, ale jest chyba taki kolor o jaki Ci chodzi; poza tym Manhattan, o ile pamiętam. do Pani, która szukała kryjącego mlecznego różu - polecam rozejrzeć się wśród lakierów Max Factor, L\'Oreal i Margaret Astor. osobiście z mlecznych i rozbielonych kolorów wolę te lekko przejrzyste i wymienione lakiery zapamiętałam dlatego, że efekt był zbyt kryjący jak dla mnie :) pozdrawiam

Gość Gloss
chilly_winter, Ilona>>> dzięki za podpowiedzi, te lakiery, o których mówicie, na pewno sobie sprawdzę :)

Witam! Ja może zadam dość głupie pytanie ... ale ile kosztuje taka wizyta u manikiurzystki? Nigdy nie byłam ... zawsze jakoś sobie sama radziłam z moimi pazurkami. Mam taki problem, że moje paznokcie nie mają jednego konkretnego kształtu ... każdy jest inny ... no może te na kciukach są takie same ;-) pewnie jest to po części efektem obgryzania paznokci w dzieciństwie ... i po części przycięcia paluszków w drzwiach od autka ... Czy manikiurzystka sprawi, że będą one miały jednakowy kształt? A co do ceny ... to tak od samego początku do końca ... razem z malowaniem ?? Dziękuję za odpowiedzi Gosia

Gość Dorota__
Dziewczyny poradzcie mi jak zadbac o skórki do tej pory je wycinałam cążkami i było nawet oki z wyj. małych wpadek typy zamocno wycięte. Jakich używacie kremów zeby skórki odrastały wolniej i wogóle jak często stosuje sie taki krem i odsuwa patyczkiem. Z góry dziękije za rady :)

Gość lkjhjop
up up up

Gość hejka D
więc ja uważam, ze piękne, zadbane dłonie to podstawa, są wizytówką kobiety (i mężczyzn ;) ). Sama bardzo o dłonie dbam i staram się, żeby paznokietki były zawsze ładnie pomalowane.Ja sama preferuje tylko i wyłącznie francuski manicure(czy jakoś tak :P ), bo uważam że jest subtelny i elegancki zarazem i pasuje na każdą okazję i do wszystkiego. Może mam małą manię, ale ja naoprawde podświadomie wyrabiam sobie opinię o człowieku na podstawie wyglądu i stanu jego dłoni! ale myślę że tak mam nie tylko ja, więc warto troszczyć się o dłonie. A teraz lista rzeczy których ścierpieć nie mogę: - każdy paznokieć ma inną długość - każdy paznokieć ma inny kształt - paznokcie poobgryzane :8 brrr - zaniedbane skórki - i najgorsze.....poobdzierany, zdrapany do połowy lakier.......dla mnie kosmos

Gość niuniusia
moim zdaniem paznokcie bardzo sie niszcza od kiepskich lakierow. ostatnio uzywam sally hansen i nie mam zadnych problemow. jak uzywalam innych np constance caroll, inglot, miss sporty, a nawet maybylein i margaret astor to po pewnym czasie (po 3-4 ppomalowaniech) strasznie mi sie rozdwajaly paznokcie. a nawet czasem kawalek paznokcia (koncowka) potrafil odprysnac z lakierem nie wiem czemu tak jest