Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agacia222

czy ktoś z was wie cos o chorobach serca?/

Polecane posty

Gość agacia222

Denerwuje sie ,bo od kilku dni mam klucie i kolatanie serca,boje sie ze to coś poważnego ,choć pocieszam sie ze to nerwobóle ,bo ostatnio przeżylam kikla sytuacji stresowych czy ktoś może rozwiazac moje wątpliwosci-jakie powinno sie miec tetno,jakie sa obiawy tych chorób boje sie isć do lekarza

Gość kropal
To pewnie nerwy. Moze masz nerwice wegetatywna. łykaj duzo magnezu i pozwol sobie na relaks. Ja mam wade serca (niewielka) szybko sie meczę, kiedys czesto mdlałam, byłam tez nerwowa, miewam "pikawy" i kiepsko znosze alkohol:) Gdyby to było cos powaznego, juz bys o tym wiedziała:) Ale zbadac sie mozesz:)

Gość agacia222
dzieki troche mi lepiej tez sie tak pocieszam mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny lekarz

Gość sama sie
zastanawiam bo tez mam pieczenie wokolicach serca i tez nie ide do lekarza

Gość abbypl
to moze byc arytmia serca 2 stopnia

Ja tez kiedys miałam takie i inne objawy, a teraz lecze sie na nadciśnienie, proponuję ci zmierzyc sobie ciśnienie. Wartości powyżej 140/90 to juz jest nadciśnienie, polecam łykac preparat magnezu z wit.B6, ale przede wszystkim wizyte u lekarza, lekarz powinien zlecić EKG. Ale to nie boli.

Gość Magdasz
Czesc, Ja tez mam takie same problemy z sercem. tzn. dosc czesto mam PIKAWE, zrobilam sobie taka tabele z moim codziennym pomiarem cisnienia i jak lekarz zobaczyl jaki mam puls, od razu mnie wyslal do kardiologa i okazalo sie, ze mam jakies szmery serca i zwezenia scian zastawek. Nie wiadomo czy to przez ciaze, czy to jakas wada wrodzona. Dr kardilog powiedziala, ze nie jest to szkodliwe dla dziecka, ale i tak musze byc pod stala opieka kardiologa do konca ciazy. Najlepiej popros swojego ginekologa o skierowanie do kardiologa, taka wizyta Ci nie zaszkodzi, a wrecz pomoze. Bedziesz miala EKG albo echo serca, to nie szkodzi dziecku. Powiedz o tym swojmu ginekolgowi. Pozdrawiam i daj znac, co postanowilas