Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rzeźnik Kurczaków

Jak zrobić taką paniereczke jak w KFC

Polecane posty

Gość Rzeźnik Kurczaków

Lubie się opychać w kfc tymi ich kurczakami... mniami, chciałbym zrobić takiego tuczącego i niezdrowego (ale jakże smacznego) potwora w domu- jak zrobić tą paniere i jak piec kurczaka by smak był jak najbardzeij zbliżony do tego z KFC? Wiem że są te panierki kupne... ale raz że one same w sobie niesmakują jak te z KFC, a dwa że kurczak niejest aż tak suchy jak unich (tzn chickeny w KFC mają odpowiednią wilogtność i to mnie kręci :-) _ Z GÓRY DZIĘKI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość selise
czesc, rzeźniku kurczaków. jesli chodzi o panierke z kfc to kup płatki corn flakes zwykłe, i mocno je rozgniec - tym panieruj kawałki kurczaka. Smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość selise
zapomniałam dodać, żebys kawałki kurczaka smażył we frytownicy, albo w głebokim oleju ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cappuccino
Musisz nie tyle piec (pieczenie wysusz) ale smazyc w glebokim tluszczu (wrzucasz kurczakowe kawalki na BARDZO goracy tluszcz - chwila moment i sa gotowe, nie maja nawet czasu sie przesuszyc. Nigdy tego nie robilam, bo nie cierpie smrodu ze smazenia w domu . Powodzenia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kfc
hahahha dobre w platkach :( szok !!!!!!!!!! nie zrobisz jej nigdy w domu .... musisz miec maszyne cisnieniowa i znac przepis moge Ci zdradzic , ze wszytko polega na panierowaniu - glowny skladnik MAKA !!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biedny kurczaczek
Ja też słyszałam że nie da się jej zrobić w domu - ponoć to mieszanka dwóch mąk ziemniaczanej i pszennej ale jak i co to ściśle tajne no i chyba wiadomo dlaczego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abbypl
Ja slyszalam o panierce w mace kukurydzianej od goscia, ktory pracowal w podobnego typu restauracji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anna ***
Czesc wszystkim, mam znajomego ktory pracuje w KFC i wlasnie przyrzadza kurczaki. Nie jest to takie proste, oni maja specjalne mieszanki przypraw ( wyglada to jak jakis puder), w ktorych panieruje sie mieso. Sa tego chyba 3 rodzaje. Bardzo wazne sa proporcje. Kiedys nawet przyniosl mi te przyprawy, ale jakos pokrecilam przepis i wyszla kicha.Takze chyba lepiej isc do KFC.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja robię kurczaka bez panierki, ale posypuję bardzo mocno WEGETĄ i smażę na małym ogniu ok 50-60 minut na patelni razem z niecałą kostką margaryny (dużo margaryny musi być!). To fakt, trochę śmierdzi smażeniem, ale kurczaczek jest bomba (i ta skórka!!! mniam mniam).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
no jak wiecie już? bo to co wyżej piszą to jakieś symulacje kulinarne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie :P:P:P:P. Ja nawet w promieniu jakichś stu km nie mam KFC... :P A dobre mają jedzenie skubańcy! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naiwni
takiej panierki jak w KFC nigdy nie zrobi sie w domu, mialam znajomego, ktory tam pracowal na stanowisku managera i przynosil mi tylko te gotowe mixtury przypraw, bo do panierki potrzebna jest jakas specjalna maszyna mimo tego, ze mialam przyprawy kurczak nie byl nawet podobny w smaku, chyba dlatego, ze oni maja takie specjalnie tuczone i przerosniete kurczaki mutanty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kot trzpiot
i czym tu się zachwycać ??? obtoczonym w mace kawałkiem przerośniętego kuraka ??? moje kawałki z kurczaka smakują o stokroć lepiej i przynajmiej wiem co jem. Zachwycają się nimi goście a i rodzinka palce liże .Miesko soczyste , panierka odchodzi mniamm :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EJ KOT TRZPIOT
TYLKO JAK TO SIE MA DO TEMATU.... PYTANIE BYŁO PROSTE.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kot trzpiot
ech ludu ciekawski :)) zdradzę wam sekret , jak nie wyjdzie zastrzegam :((nie wieszać na mnie kotów , sam już nim jestem ha ha ! robimy ciasto nalesnikowe z mleka z wody gazowanej, mąki , jajka i koniecznie odrobiny cukru waniliowego ! maczamy kawałki piersi< nierozbite> najlepiej nadziać je na widelec by nie upaćkać się w cieście a potem porzadnie obtoczyć w bułce tartej. Bułeczka ma być prawdziwa , wysuszona i starta na duzych wiórach .Niech wam nawet nie przychodzi na myśl stosować kupną b. tartą :(( ona tylko z nazwy bułka , w zasadzie to suszony chleb. Obtoczone kawałeczki wrzucamy do frytkownicy , lub koszyczka na frytki . sekret wszystkich frykasów tego typu tkwi w pieczeniu . To musi być ,,głęboki tłuszcz,, . W takim ukladzie miesko nie wysusza się od srodka a i piecze równomiernie. Do tego polecam ryż curry i sos slodko-kwaśny . smacznego :) i nie zrzucać niedociągnięć na kota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
płatki sa potrzebne tak tak Skrzydełka pikantne (KFC) 1 kg skrzydełek z kurczaka odcinamy końcówki i dobrze płuczemy 2 łyżki vegety 1/2 szklanki płatków kukurydzianych pognieść drobno 1/2 szklanki mąki 1 szt jajka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka kminku mielony bazylia, tymianek rozmaryn, sól pieprz cayenne, pieprz 5 łyżek mleka olej do smażenia Przygotowane skrzydełka gotować 10 min w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki vegety. Z reszty składników zrobić panierkę gęstości bardzo gęstej śmietany. Ostudzone skrzydełka maczać w panierce, muszą być nią dokładnie pokryte i smażyć w głębokim oleju na złoto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość perfeectlly
Kocham to żreć <3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kfc kurczaki
Trzymajcie tu składniki panierki nie są to wszystkie składniki których używają w KFC ale bardzo podobne 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chilli czosnku granulowanego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki suszonej kolendry 2 łyżeczki soli 750gr mąki pszennej 1 szklanka mleka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×