Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasminka

pytanie o tabletki

Polecane posty

Gość yasminka

mam pytanko zaczelam brac tabletki ze wzgledow zdrowotncyh (torbiel na jajniku). lekarz kazal mi brac od razu , nie czekac na nast okres (bylam wlasnie w 5 dni okresu). wzielam jedno cale opakowanie, zrobilam 7 dni przerwy i zaczeynam brac drugie. i to wlasnie moje pytanie : czy podczas tego drugiego opakowania jestem juz zabezpieczona przed ciaza? wiem ze nalezy brac tabletki od pierwszwego dnia okresu aby byly skuteczne, ale skoro to juz drugie opakowanie , to czy jestem zabezpieczona? ps biore yasmin

Gość taaaak
Tak jestes juz zabezpieczona.... Zreszta przyjmowanie pierwszego opakowania tabletek rozpoczyna sie albo 1 albo 5 dnia okresu:) Ty z tego co piszesz wzięłaś 5 wiec wszystko prawidłowo tak czy siak:)

Gość Anabelle_wroc
NAPISZ MI PROSZE jak reagujesz na yasmin!!! Zbieram opinie ale na razie niewiele dziewczyn moze sie nimi ze mna podzielic... Mam zaczac brac w czerwcu ale podobno w holandii znajduja sie one na tzw. "czarnej liscie" lekow i zwiekszaja wielokrotnie mozliwosc zakrzepicy wiec zaczelam sie bac:/ czekam na opinie!!!

Gość yasminka
wzielam dopiero pierwsze opakowanie , pozy tym sa to moje pierwsze tabletki wiec nie mam porowniania:) w kazdym badz razie czuje sie normalnie, nie czuje ze je w ogole biore. slyszalam ze pomagaja na cere, ale ja nie mialam z nia nigdy problemow wiec trudno mi cokolwiek na ten temat powiedziec ja juz nic z tego nie rozumiem, lekarka przepisala mi je bo podobno sa to jedne z najlepszych najnowszych pigulek, poza tym slyszalam ze w Polsce (ja mieszkam z granica) tez wszyscy na nie czekaja, a ty piszesz ze jest wieksze ryzyko zakrzepicy. jak posiadasz jakiekolwiek informacje na ten temat napisz prosze pozdr

Gość Anabelle_wroc
Stron na tym forum o yasmin jest niewiele (3 albo 4) wiec poczytaj sobie wszystkie, na jednej kikker (dziewczyna, ktora mieszka w holandii) zostawila link z jakiejs strony gdzie sa jej wlasne doswiadczenia po kilku miesiacach brania tych tabletek, mam nadzieje, ze znajdziesz bez problemu, 3maj sie!!!