Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie stało z Magda17

co sie stalo z magda17????????????

Polecane posty

jak myslicie???? jesli ktos nie jest zorientowany o co chodzi odsylam do topiku Pytanie o globulki i ich skuteczność w określonej sytuacji. BARDZO WAŻNE Magda17 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1852984&id_f=9 ja nie robie tego zlosliwie. mam nadziej ze lasce nic nie jest ale blagam ludzie zacznijcie myslec

Gość mysle ze
albo rzeczywiscie cos jej sie stalo i wtedy zycze paniom ktore jej radzily co gdzie i jak to zrobic bezsennych nocy (chociaz z tego co pisaly to wcale nie czulyby sie odpowiedzialne), albo tez magda nudzila sie w domu, postanowila sobie zazartowac i teraz siedzi i sie z nas smieje albo glupio jej sie odezwac po tym jaka dyskusja sie wywiazala... chyba wolalabym jednak to drugie, wtedy przynajmniej nikt by nie ucierpial...

Gość nie przesadzaj
bo nikt tam nic jej nie kazal robic a wrecz przeciwnie nawet ci/te co pisaly ze kobieta powinna miec prawo wyboru, ubolewały nad aborcją jako złą rzeczą, po za tym ona (jezeli rzeczywiscie to nie byla podpucha) zdecydowana byla na to co ma zrobic wiec cokolwiek by nie zrobila, zrobila to co uznala za słuszne w swoim sercu, rozumie i sumieniu, i tyle i zadne zdanie kafeterciarek i kafetrciarzy , za czy przeciw , nie moglo tego zmienic

Gość najpierw jej radzilyscie
zeby usunela ciaze, bo ma przeciez "prawo wyboru" :-o teraz sie martwicie? :-o bez komentarza.

Gość O MAJN GOD
Mi sie wydaje, ze jej sie poprostu nie chcialo pisac. Bo po co. Doradzily mi i po co maja wiedziec co z tego wyszlo. Jest wiele takich osob na roznych forach. Zadaja pytania, ludzie odpowiadaja, martwia sie a oni nie dopisuja epilogu. Przyklad pierwszy z brzegu: na topiku o pre-test pisal kolo co to jego dziewczynie raz wychodzilo, ze jest w ciazy, a raz ze nie jest. Pisal chyba z tydzien dzien w dzien. Mieli isc na USG i napisac co dalej. I co? I gowno!! Nic nie napisali.

hej widze ze jest jednak jakis odzew na moj topik!!! a jezeli zazyla ten srodek i cos jej sie stalo?????????????????? ja tez am nadzieje ze po prostu chciala sobie zrobic zart ale moze nie piszcie jak uwazacie????????/ moze nastepna osoba myslaca o zazyciu tego ale o aborci przemysli swoje postepowanie

Gość G
Poronienie to powazna sprawa.. czasami krwawienie jest tak duze ze trzeba interwencji lekarzy. Mam nadzieje ze Magde to nie spotkało ale wydaje mi sie ze w głowie jej teraz włażenie na jakies tam forum.

Gość dercia
moze po fakcie do niej dotarlo co zrobila i nie chce zagladac w miejsce gdzie jej to doradzono,moze placze teraz ze zabila swoje dziecko,teraz sobie uswiadomila jaka decyzje podjela

mysle ze G ma racje-poronienie to nie jest tak hop siup wiec faktycznie mozliwe ze wyladowala u lekarza (nawet by bylo wskazane) mam nadzieje ze sie jej nic powaznego nie stalo podejrzewam ze jest albo w \"trakcie\" albo faktycznie nas olala (niestety bardziej jest prawdopodobna pierwsza mozliwosc) watpie dercia zeby sie przejmowala (a przynajmniej bardzo) skoro od poczatku byla zdecydowana poczekamy -zobaczymy...

mysle ze G ma racje-poronienie to nie jest tak hop siup wiec faktycznie mozliwe ze wyladowala u lekarza (nawet by bylo wskazane) mam nadzieje ze sie jej nic powaznego nie stalo podejrzewam ze jest albo w \"trakcie\" albo faktycznie nas olala (niestety bardziej jest prawdopodobna pierwsza mozliwosc) watpie dercia zeby sie przejmowala (a przynajmniej bardzo) skoro od poczatku byla zdecydowana poczekamy -zobaczymy...

Gość przeczytalam tamten topic
i jestem przerazona Najbardziej,powiem dosadnie,wkurwily mnie te pseudo-katoliczki albo inne obronczyni zycia, ktore biednej zestresowanej dziewczynie nawrzucaly ile sie dalo Ale tak to juz jest - jak sie nie ma argumentow to sie obraza druga strone A juz brak im napewno empatii Szkoda ze nie pomyslaly ze taka 17latka to ma juz raczej uksztaltowane postawy i zdanie na pewne tematy i czyny i naskakiwanie na nia bylo raczej troche prymitywne i swiadczylo o niezbyt dobrej wiedzy na ten temat Ale takie juz sa metody tych amatorek obrony zycia- raczej chca wymusic przejecie ich zdania niz do niego przekonac....Ale coz...i takich mamy w spoleczenstwie...najezdzaja na innych a same nie sa lepsze...Nalezy raczej uszanowac czyjes zdanie niz potepiac od razu czlowieka...Zenada po prostu Sama nie jestem za aborcja niewazne w jakiej postaci, i staram sie odwodzic od takich decyzji ale nie takimi metodami!!! Kazdy ma prawo do wlasnej decyzji, niewazne jaka wydaje sie w naszych oczach, to jest czyjas decyzja...My mozemy uswiadamiac,przekonac, ale tak gnoic??Obroncy zycia kurwa....a zywego czlowieka depcza.. Przepraszam,wiem ze to nie bylo calkiem na temat ale musialam wyrazic swoje zdanie....Mysle rowniez ze cos sie stalo.... Gdyby ktos wiedzial co sie dzieje z Magda - piszcie piszcie....... Ah......

No właśnie też sie zastanawiam co się z nią dzieje. Zaglądam na topik codziennie z nadzieją że może się odezwała

Gość a mozeeee
dowiedziała sie ze jest w ciązy i popełniła samobójstwo?

Gość nie mów tak
:-(Mam nadzieję,ze wszystko z magdą17 jest ok. Magda17 odezwij sie,nie trzymaj nas w niepewności,bo sie martwimy o Ciebie.Nawet jak ten twój topik była to zwykł prowokacja to daj chociaz znać,że żyjesz...

Gość Rob
I ' I [ ' ] Zapalmy swieczki....

Gość nana1234
p.w.

Gość maszakra
dla wszystkich zainteresowanych magda wykrwawila sie na smierc... ciekawe co powiedza teraz te panie ktore polecily jej ten sposob

Gość maszkra
Dla wszystkich zainteresowanych Magda siepozbyla probleum i nas olała

Gość maszakra
a jaki masz dowdod na to ze sie nie wykrwawaila na smierc??? ladnie uciszasz sumienie

Gość a Ty jaki masz dowód ze
sie wyrwawila?? Nie uciszam sumienia bo nie bralam udzialu w tamtej dyskusji

Gość a w jaki ona sposób usunęła
ciążę?

poza tym ze byla to podpucha - ta sa ma osoba jak mysle zalozyla topik \"klaudia-prosi i kłopot\", wywowala calkiem sporą dyskusję ideologiczną na temat przerywania ciązy nie bylo by takich podpuch gdyby sprawa byla legalna, w okreslonych warunkach dopuszczalna, a edukacja seksualna szeroko dostępna wraz z srodkami antykoncepcyjnymi dotowanymi przez panstwo ale tam gdzie prawem rządzi światopogląd a nie medycyna nie nalezy oczekiwac rzetelności i sprawiedliwego prawa natomiast jezeli _nawet_ to nie byla podpucha to tym bardziej swiadczy o potrzebie zmiany restrykcyjnej ustawy a tej nieszczesnej magdzie17 z pewnoscią nic sie niestalo bowiem kolejny raz było by o tym glosno

prosze bardzo, gdzie byliscie przeciwcy/czki aborcji jak gdzies w polsce znowu w ogrodku zakopano dzieci to oczywiscie jest lepsze rozwiązanie - urodzic i zakopac a z a tydzien nikt juz nie pamieta i znowu mozna pikiete ustawic gdzie są ci poslowie co zakazy ustalaja za kobiety iza nie podejmuja decyzje?

Gość a gdzie sa
zwolenniczki kiedy kobiety po aborcji wpadaja w depresje bo zaluja? o tych to prezeciez glosno nie mozna mowic. O komplikacjach tez jakos milcza. No ale zawsze mozna rzucic przykladem zakopanych w ogrodku dzieci. A znalas te kobiete? Wiesz czy myslala o usunieciu ciazy? I co wtedy, zmuszac do aborcji? Nie generalizujcie, nic nie jest tylko czarne i tylko biale.

Gość zwolenniczka abocji
ale bzdura, zawsze przed aborcja mowi sie ewetualnych skutkach to po pierwsze, a po drugie te wyrzuty sumienia to biora sie przewaznie dopiero po tym jak ktoras osoba z rzedu zaczyna cie wyzywac od mordercow(a z reguly to sa te wielkie obronczynie "zycia poczetego") przeciez logiczne, ze jesli kobieta ma warunki i mozliwosci psiadania dziecka to i tak go nie usunie,a jesli nie ma to chyba lepiej zeby usunela niz zakopywala w ogordku prawda??

oczywiscie ze o depresjach nalezy mowic, o wszystkich, tak samo jak o powikłaniach i komplikacjach ale jeszcze wiecej powinno sie mowic o tych nielegalnych powikłaniach , bo tak jak o legalnych jeszcze mozna, tak nad tymi drugimi zapadła kurtyna udawania ze problemu nie ma i temat nie istnieje to własnie ze strony tych co ustanowili restrykcyjne prawo jest podział na wyrazne czarne i białe, o szarosci codziennosci i szarych ogródkach, szarej codziennosci porzuconych, ci co zakazy ustanowili, jakby pozapominali ile jeszcze takich zdesperowanych tragedii potrzeba???

Gość i znow uogolnienia
ile znasz kobiet ktore usunely i lecza depresje z powodu przesladowania? raczej niezbyt wiele, wiec nie wypowiadaj sie za wszystkie czy nawet za wiekszosc. Poczytaj sobie niektore wypowiedzi na tym forum chociazby, ile kobiet uwaza ze zmarnowaly sobie zycie bo poszly na latwizne (nie mowie o ciazy z gwaltu zeby byla jasnosc i zeby znow na mnie zwolenniczki nie warczaly ale o doroslych ludziach dla ktorych to po prostu pozbycie sie kolopotu i odpowiedzialnosci). Dziecka nie trzeba wyrzucac na smietnik czy zabijac, kazda kobieta moze zostawic je w szpitalu, a na takie dzieci czeka wiele par ktore nie moga ich miec.