Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już jestem na skraju wyczerpan

Antykoncepcja,krwawienie i już sama nie wiem co jeszcze

Polecane posty

Gość Już jestem na skraju wyczerpan

Zaczne od tego że od trzech miesięcy biore steridil w sobote kończe opakowanie.Niedawno robiłam cytologie i wyszła trójka dostałam od pani doktor która akurat była na zastępstwie METRONIDAZOL.Wczoraj przy wizycie kontrolnej zaczęłam krwawić krwawienie występuje jak przy normalnej miesiączce ale niepokoi mnie bo nastąpiło w trakcie antykoncepcji.Lekarz po dokładnym badaniu nic nie stwierdził,przepisał antybiotyk,tabletki przeciwkrwotoczne i kazał dokończyć steridil.W poniedziałek wizyta kontrolna.Ale nie daje mi to spokoju może któraś z Wasd miała podobne objawy i poddzieli się ze mną swoimi doświadczeniami?

Gość asiiiiiiiiiiiiiiia
hej! ja też jestem ciekawa co z tym krwawieniem podczas brania tablet? biore juz od ponad 2 lat i pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo- dostalam okres a jeszcze musze wziac 3 tabsy:( nie wiem o co chodzi? czy powinnam z tym isc od razu do lekarza czy moze to byc nastepstwem np. stresu czy przeziebienia? pozdrawiam!

Gość a moze to...
przedwczesne poronienie??? moze tak byc bo zadna antykoncepcja nie daje 100 proc. pewnosci, czasem sie zachodzi w ciąże ( jak ja) mimo zabezpieczenia ( mialam tabletki ). potem poronilam mimo ze je odstawilam ( 6 tydz.) , moglam przeciez nie wiedziec o tym, prawda? i uznac to za krwawienie podczas anty...

ale na ulotce jest napisane że mogą wystapić krwawienia.. .ale lepiej iść do lekarza... jesli lekarz dal lekarstwa to napewno nie stwierdzil poronienia, wiec nie strasz niepotrzebnie.

niepotrzebne są im teraz schizy i dodatkowe zmartwienia. najważniejsza jest wizyta u lekarza. 3mam kciuki za was, odezwijcie sie co i jak...

Gość Lollipop
Ja tez mam dziwną sytuację i tez mam straszne schizy. Od dłuzszego czasu biore Harmonet i teraz dopiero wystąpiły u mnie dziwne plamienia. Własnie w połowie brania tabletek się pojawiło. Skonczyłam opakowanie i normalnego okresu nie dostałam, a w srode musze zacząć nowe opakowanie i nie wiem co robic.

idz do lekarza :) ja przez pierwszy miesiąc kiedy zaczęłam brać tabsy mialam krwawienie, umęczylam się straszliwie, poszlam do lekarza i się uspokoiłam -> czasami za niska lub za wysoka dawka tabletek tak \"Działa\", nie martw się na zapas, ale idź do lekarza, pozdrawiam :)

Gość Indecent
no mnie lekarz ostrzegl przez taka mozliwoscia i przez pierwszy miesiac brania cilestu plamilamm jakbym normalnie okres miala ciagle. ale przy drugim opakowaniu all sie wyrownalo. dawka sie dopasowala , organizm hormony zaadoptowall.

Gość Lollipop
Niestety jutro wyjeżdzam, więc do lekarza będę mogła pójść najwczesniej za tydzien, a tabletke kolejną powinnam wziąśc w srode. Dlatego nie wiem co robić. Przy pierwszych opakowaniach miałam plamienia, ale króciutkie i uznałam to za normalne, bo przy braniu pigułek jest to przewidziane, no ale tym razem troche mnie zmartwiło to, ze krwawienie 2 tygodnie sę ciągnęło, a okres się nie pojawił. Nie wiem teraz czy to plamienie mogę uznac jako okres, tylko, ze taki słabiutki, czy jednak nie. Słyszał ze przy braniu tabsów moze sie cos takiego zdarzyć, poza tym moze sie do tego przyczynic wiele innych rzeczy, np. dieta, a ja własnie ostatnio ograniczyłam mocno jedzenie i w ciagu dwóch tygodni schudłam 4 kg. Mam nadzieje, ze to ta przyczyna i ze spokojnie ciąże moge wykluczyć. Oby tak było :)

Gość Indecent
no albo jednak za słaba lub wysoka dawka okazala sie dla organizmu, przez jakis czas organizm probowal sie dostosowac ale w koncu nie mogl. Po powrocie zmien sobie tabletki, tzn lekarz ci prawdopodobnie zaleci , napewno na mocniejsze ciut.

Gość Lollipop
Hmm czyli sugerujesz, zebym o ciąże się nie martwiła :) no bo jezeli bym była, to tabletki powinnam odstawic a jesli chodzi o dawke hormonów, to mi nie słuza za bardzo niestety, a w Harmonecie jest ich mało, więc mocniejszych brac bym nie chciała.

Gość Lollipop
wybiore jeszcze opakowanie, które mam i zobacze. Najwyżej zmienie na te, które proponujesz, ale wczesniej skonsultuje się jeszcze z lekarzem. Dzieki za rady