Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziama

Ile za cesarkę

Polecane posty

Gość nidra
w białymstoku cena wynosi 1500 złotych w klinice prywatne, sa dwie. ale ja chciałabym spróbować urodzic siłami natury wiem ze bedzie bolało. i musze powiedziec że troche sie boje ale myślę ze jakoś sobie poradze skoro inne przedemna dały rade urodzić naturalnie ja tesz dam sobie rade.wierze w opatrznosc boskaże wszystko bedzie dobrze...:*)

Gość zocha gocha
Niepołomice klinika LIFE - 3500 zł cesarka na zyczenie. Pozdrawiam

nie pochwę tylko krocze, jeżeli jest doświadczona połozna to robi to w momencie najsilniejszego skurczu, a rodząca nie powinna odczówać z tego powodu bólu, a robi to po to aby nie popekało krocze, jak dziecko jest duże to ryzyko popękania jest spore. Z tego co wiem to dla bezpieczeństwa zawsze tną. Wyobrażam sobie że rodzenie dziecka siłami natury jest pięknym przeżyciem, wiele kobiet wspominając już po wszystkim, mówi że bólu nie czuję się już po urodzeniu wtedy najważniejsze jest to że kladą jej szkarba na brzuszku że to y masz z nim ten pierwszy kontakt, a potem już tylko tulisz maleństwo w ramionach, czujesz jego zapach i jesteś dumną mamą :) udanych i trafnych wyborów życzę i pozdrawiam

Gość miritk
podciągam :)

Gość mama_21
witam mam termin na lipiec jestem z czestochowy ktory szpital polecacie?????????pozdrawiam

Gość kasia240
przechodzilam porod juz dwa razy i wierzcie mi, nie ma w tym nic mistycznego ani fajnego - potworny ból, wymioty i to czekanie; za drugim razem mialam wiecej szczescia - wlasna połozna , znieczulenie zewnatrzoponowe- bajer, az do momentu kiedy nie okazało sie ze głowka mojego synka jest za duzo jak na moje mozliwości- rozerwal mnie od srodka, a ja mimo znieczulenia wyłam z bolu i blagalam o cesarke!!! było za pozno, mały utknął, zaczął tracic tetno wiec lekarz musial uzyc kleszczy - efekt???? ciecie jak z Gdanska do Krakowa conajmniej, naruszona kosc ogonowa!!!!!! i 6 tyg!!!!!!! lezenia na dmuchanym kole!!!!!! krwotok przy okazji i silna anemia!!!!! dziekuje, nigdy wiecej!!!! sam porod wspominam bardzo dobrze- super szpital, polozne, lekarze, ale tych 6 tyg po to porazka!!! no i nici z seksu przez jakies pol roku!!!! tak wylam z bolu- zrost na zroscie!!!! teraz na pewno cesarka; wiec nie chrzancie o wyzszosci naturalnego nad cc! wole zeby bolal mnie brzuch niz pochwa!!!! a nie wspomne juz o hemoroidach wielkosci dyni!!!!!!!

Gość do cc na zyczenie i innych
nie doinformowanych (tak apropo skoro znalazlas stronke z zaletami to czemu wady pominelas? ) Zalety * Jest ratunkiem w razie zagrożenia życia lub zdrowia matki bądź dziecka. * Pozwala przyjść na świat dziecku, które naturalnie nie mogłoby się urodzić (np. zbyt dużemu jak na możliwości matki). * Można je wcześniej zaplanować i wyznaczyć dokładny termin przyjścia dziecka na świat, co daje (czasem złudne) poczucie panowania nad sytuacją. * Pozwala uniknąć długiego, męczącego porodu. * Intymne miejsca kobiety pozostają prawie nietknięte. Wady * Jest poważną operacją chirurgiczną wymagającą otwarcia jamy brzusznej. * Śmierci matki wskutek nieprzewidywalnych poważnych powikłań operacyjnych zdarza się dwa-cztery razy częściej niż przy porodzie naturalnym. * Podczas operacji mogą zdarzyć się inne powikłania, np. uszkodzenie pęcherza, jelit, duża utrata krwi czy zakażenie rany. * Dziecko, które nie przeszło przez drogi rodne, może mieć problemy z układem oddechowym. * Dochodzenie matki do pełnej formy trwa kilka miesięcy, zaś dolegliwości w miejscu blizny mogą się utrzymywać latami. * Blizna na macicy może być przyczyną komplikacji w kolejnej ciąży.

Gość jeszcze torche info
Jak zaznaczono w `Dzienniku Kanadyjskiego Stowarzyszenia Lekarzy` smiertelnosc kobiet podczas cesarskiego ciecia jest o 26 razy wieksza niz smiertelnosc matek rodzacych naturalnie. Nawet jesli wylaczy sie z tego kobiety u ktorych wczesniej stwierdzono pewne powazne choroby bedzie to ryzyko co najmniej 10 razy wyzsze. Cesarskie ciecie jest duzego kalibru operacja, czesto wykonywana w znieczuleniu ogolnym. W zwiazku z tym matka nie moze karmic dziecka bezposrednio po narodzinach. Poza tym wiaze sie to z przyjmowaniem okreslonych lekow, ktore podczas karmienia beda przenikaly do pokarmu. Ostatnie badania wykazaly, ze cesarskie ciecie zwieksza zagrozenie poronieniem czy przedwczesnym porodem jak i komplikacjami podczas ciazy. Ryzyko wzrasta o 80% w porownaniu z kobietami, ktore nie mialy CC Rowniez moze to spowodowac czasowa lub stala nieplodnosc. owszem macie prawo decydowac o tym jak chcecie urodzic (to jest wasze prawo i wasza sprawa, w koncu mamy demokracje i XXI w ale najpierw moze skoro zaczynacie dyskusje na ten temat poznajcie fakty a nie negujcie i nie obrazajcie matek ktore na to sie nie zadecydowaly . wystarczy troche poszukac nawet w internecie!

Gość fizyka34
wiem ze powinn sie opierac na szerszych statystykach a nie na opiniach 2-3 kolezanek, ale do mnie przemawiaja nastepujace fakty- znam osobiscie jeden przypadek dziewcyzny ktora zmarla przy porodzie ( naturalnym) i kilka przypadków dzieci z porażeniem mózgowym po porodach naturalnych Nie mowiąc o tym ,ze każda znajoma rodząca przez cc chwaliła sobie i dokładnie każda naturalny poród wspomina jako koszmar

Gość cholerne idiotki
to ze wy cierpiałyscie podczas naturalnego porodu, to nie znaczy ze inne tez maja cierpiec i nie namawiajcie ich do tego.

Gość moja siostra w łodzi
dała 1500 zł. (i to po znajomości bo normalnie podobno biora koło 3000)

Gość do cholerne idiotki
popieram w 100%!!!!!!!!!!!!!!

Gość aguś.
jak można za coś takiego,płacić to jest ich zawod musza to robic ja tak naprawde nic nie płaciłam

Gość lelek81
Witajcie!!!! Ja miałam dwie cesarki - pierwszą podchodziłam do porodu - wywołano mi skurcze oksytocyną - ból nie do opisania - lewiotowałam nad łózkiem szczególnie przy masaży szyjki.Potem leżałam sama żadna połozna nie zajrzała,aby mi pomóc.Mąz w koncu się wkurzył i zapłacił doktorkowi( 1000 złotych) i ten po tych 2,5 godzinach męczarni odłączył pompę.Jego zdaniem urodziłabym około 11.00 przed południem a była 3.00 w nocy - ja ci dziękuje za takie atrakcje.Zrobił mi w koncu ta cesarke.Drugą załatwiłam sobie już stosowne zaświadczenie od znajomego lekarza specjalisty i nie podchodziłam do porodu - tydzien przed terminem zrobiono mi cc.Po cesarkach szybko do siebie doszłam i nic mnie nie bolało i nie boli do dziś.Top coś jak zabieg przy wycięciu wyrostka.dla mnie przeżycie tych 2,5 godzin pod oksytocyną to trauma i tyle.Gdybym wiedziała,że to taki ból od razu bym sobie załatwiła cesrkę.Nie żałuję a wręcz polecam osobom o niskim progu bólowym.A po cesarce bierze się środki przeciwbóleowe i rana nie jest dokuczliwa.Ja na wieczór juz łaziłam.

witam!czy ktos wie czy w POZNANIU wykonuje sie \"cc na życzenie\"?ile to kosztuje?i czy moze podac namiary na lekarza? z góry dziekuje:)

Gość Malina truskawkowa
zapytajcie sie o wszystko na topicku dwie kreski na tescie kwiecien 2008,dopiero kwiecien sie zaczol a na topicku juz 8 cc

Gość pluuuusiiiiiaaaaa
tak sobie was czytam.... nie rodzilam jeszcze i generalnie nie powinnam miec nic do gadania.... ale zawsze myslalam ze bede rodzic naturalnie, jednak teraz zastanawiam sie nad cc... - boje sie miec pociete krocze i pozniej nie moc siadac z bolu, - boje sie wielogodzinnego bol (jest 21 wiek) i chyba nikt nie powinien sie tak meczyc, bo inaczej jesli tak, to wszystkie operacje tez powinny byc bez znieczulen :), -boje pozniejszych konsekwencji zwiazanych z poszarpanymi narzadami, - boje sie ze moje dziecko bedzie owiniete pepowina i natrafie na niezbyt dobrego lekarza...; Cesarka chyba jest lepszym rozwiazaniem pomijajac juz kwestie bolu, poniewaz i tak wykonuje sie w ostatecznosci - wiec jest rozwiazaniem ktore sie praktykuje. A co za roznica czy zrobi sie ja na tzw. "zadanie" ? cel jest taki sam - jest zbawiennym rozwiazaniem w razie komplikacji. A porod sn - nie jest w tym celu polecany....

Gość magdalena gdańsk
Ja tez za cesarką;. Poradźcie gdzie najlepiej w Gdańsku, jaki lekarz i ile to bedzie kosztowało. Jestem zdecydowana

Gość cesarka
2,5roku temu miałam cesarkę w szpitalu Ujastek NOWA HUTA. przenosiłam małego o tydzień i poszłam na wizytę kontrolną.lekarz już wcześniej rokował że być może skończy się cesarką.jestem drobna,mały ważył 3800 i miał dużą główkę ,mam tyłozgięcie itp.więc kiedy poszłam lekarz powiedział że mam 2 rozwiązania albo będą mnie męczyć oksytocyną i sprubuję urodzić ale i tak może się zakończyć cesarką.albo cesarka za dwa dni .podjeliśmy decyzję że niebędę męczyć siebie ani dziecka.bardzo chciałam urodzić naturalnie ale bałam się że się pokomplikuje i przyduszą mi dziecko.poszłam w wyznaczonym terminie zajeli się mną jak królową(nie zapłaciłam ani grosza)potem 5 dni trzeba posiedzieć przychodzi rechabilitantka psycholog wszyscy mili i pomagają.ładnie mnie zszyli i prawie niemam śladu parę lat temu w środy był w tym szpitalu dzień otwarty można zobaczyć jakie mają warunki zbadać tętno płodu i porozmawiać z lekarzem.może akurat doszuka się czegoś i nic nie zapłacisz .niestety minus to odległość szpitala ja cały kraków musiałam przejechać jestem z centrum.

Gość pluuuusiiiiiaaaaa
przy sn - nikt nie da gwarancji, ze twoje narzady nie ucierpią, bo tego nigdy nie wiadomo...jeden raz pojdzie gloadk, a drugi....az sie boje pomyslec:( przy cc - chyba procedura jest jednakowa....

ja miałm cesarke w sierpniu 2007 po 10 godzinach porodu musili mnie ciac teraz z perspektywy czasu od razu wybrałabym cc fakt boli jak sie wstaje ale przy przeciwbólowych lekach jakos sie daje rade po 3 dniach juz normalnie sie chodzi po 10 zapomniałm ze miałm cc

Gość Mamuunia
Witajcie.Jestem mamą dwujeczki wspaniałych szkrabów..Pierwszy poród odbył sie 6 lat temy a ostatni 2 lata temu. Obydwa porody były naturalne..Owszem jest ból i to straszny ale da sie go wytrzymać.Teraz jestem w ciąży i za miesiąc mam miec cc a to dla tego ze dwa poprzednie porody zakończyły sie urazami dla dzieci(krwiaki wewnątrz czaszkowe ktore sie nie wchłoneły) z dzieciakami po neurologach i rechabilitacjach musiałam latać..Jestem zawiedziona że musze mieć cc ale zdrowie dziecka jest wazniejsze(lekarze boą sie podjąć przyjecia porodu naturalnego bo te dziecko tez moze miec uraz..widocznie taka moja wada!Boje sie cesarki ja cholera...;/Pozdrawiam!

Gość co to to nie
przy porodzie siłami natury czesciej wystepuja powikłania bzdura!!!! Po porodzie naturalnym matka zazwyczaj wstaje już po dwóch godzinach, po interwencji chirurga dopiero po 6 godzinach, a niekiedy po kilku dniach. Rana jest bolesna, a szwy "ciągną" jeszcze przez wiele miesięcy. Do tego ryzyko powikłań przy cesarskim cięciu jest dwu- a czasem nawet czterokrotnie wyższe niż przy porodzie siłami natury. Może dojść do nieprzewidzianych krwotoków, uszkodzenia pęcherza, moczowodów czy jelit. Zrosty tworzące się w jamie macicy mogą też utrudniać ponowne zajście w ciążę i dwukrotnie zwiększają ryzyko, że kolejna ciąża będzie ciążą pozamaciczną. Z zachowaniem figury też bywa różnie, bo często po cięciu poprzecznym na brzuchu pozostaje brzydki "nawis" nad blizną.

Gość co to to nie
tu taz jest napisane ze cc niejest dobre dla dziecka lepiej rodzic SN Okazuje się także, że wbrew niektórym opiniom cesarka przeprowadzona bez wyraźnych wskazań medycznych nie jest wcale najlepszym rozwiązaniem dla dziecka. Często uważamy, że przeciskanie się na świat jest dla niego wielkim i niepotrzebnym wysiłkiem. Tymczasem to właśnie wtedy w jego organizmie następuje wyrzut hormonów, które umożliwiają prawidłowy rozwój płuc. W porodzie naturalnym to dziecko daje znak, że jest gotowe do przyjścia na świat - przy cesarce pozostaje nam wierzyć w niezawodność aparatury i doświadczenie lekarza. A zbyt wcześnie dokonane cesarskie cięcie może spowodować zaburzenia oddychania u dziecka (tzw. jatrogenne wcześniactwo) - jedną z głównych przyczyn zgonu noworodków.

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)