Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady-usg

interpretacja wyników usg-może są tu jacys znawcy?

Polecane posty

Gość lady-usg

chodzi mi konkretnie o :endometrium linijne, wolna zatoka Douglas'a, i przodozgięcie macicy (zdaje sie ze jest prawidlowe,tak?)..jakby ktos umial odczytac te wyniki to będę baaaardzo wdzieczna:) pozdrawiam cieplutko:)

Gość * * *
Ojoj, najlepiej zapytać lekarza który robił usg :) To co wiem: endometrium linijne - czyli równe (gładka powierzchnia) przodozgięcie - odchylenie w budowie macicy (ja mam tyłozgięcie) o zatoce D. nic nie wiem

Gość meiko
zatoka Duglasa to zagłęginie odbytniczo-macicznym - slyszlam ze jesli znajduje sie w nim krew to istnieje podejrzenie ciazy pozamacicznej- ale u ciebie jest wolna czyli ok

Gość lady-usg
dziękuję bardzo bardzo:) wiem,że najprościej do lekarza,ale robili mi usg w szpitalu miesiąc temu (przy okazji badania poziomu hormonów) i teraz dopiero zgłosiłam się po mój wypis z jednodniowego pobytu,a nie chciało mi się lecieć z tym do mojego gina, który pewnie by sobie za konsultacje niestety policzył:/ pozdrawiam i jeszcze raz dzięki:)

Gość kto to wie
czy ktoś wie co oznacza zacieniona zatoka szczękowa?

Zacieniona zatoka szczękowa - najprawdopodobniej to stan zapalny zatok szczękowych.Jestes moze na coś uczulona?