Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala.miiii

topic dla kobiet ktore staraja sie o dziecko dluzej niz pol roku

Polecane posty

Gość mala.miiii

czesc! zaczne od tego ze topic ten zarezerwowany jest dla kobiet ktore maja ten sam problem . u nas to juz ponad pol roku- i nic. zaczelam lepeij sie odzywiac , brac kwas foliowy i nadal nic. nie chce jeszcze isc do lekarza bo sie boje , odkladam to pozniej. nie probowalam jeszcze ziolek o ktorych byla tutaj kiedys mowa. napiszcie jak z wami i jak sie trzymacie bo ja coraz gorzej...

Gość mala.miiii
nikogo takiego nie ma?????????????????????????

Gość chwileczke
topic to nie stolik w restauracji zeby go "rezerwowac". Nie mozesz zabraniac wstepu osobom, ktore chcialyby sie wypowiedziec na ten temat mimo, ze nie maja tego problemu. Moze panie, ktore staraly sie dlugo i udalo im sie mialyby cos ciekawego do poradzenia? Moze panowie, ktorzy razem ze swoimi kobietami "przeszli" szczesliwie przez wielomiesieczne starania chcieliby sie podzielic uwagami? Moze osoby "jeszcze nie w temacie" maja jakies pytania? Prosze nie badzmy samolubni i nie ograniczajmy dostepu do tematu, ktory zapewne zainteresuje wiele osob.

Gość wredna baba
Oto rada od kobiety, ktora po ponad roku staran zaszla w ciaze: Zacznij gotowac i parzyc herbate na niegazowanej wodzie mineralnej. Moze byc ta najtansza, ale nie z kranu!!! wytlumacze ci teraz dlaczego: Otoz kobiety biorace pigulki antykoncepcyjne siusiaja do wody znajdujacej sie w toalecie. Ta woda zostaje oczyszczona, ale zawarte w niej horomony, ktore zostaly przez nie wydalone nadal sa aktywne. W ten sposob zaobserwowano juz np. u niektorych gatunkow ryb, iz samce staly sie bezplodne.Ta sama woda laduja znow w hormonami w twojej szklance badz zupie i powoduje oslabienie lub ustanie potencji twojego meza/partnera. Skutek u mnie byl taki, ze po czterech mcach od wprowadzenia wody minerlanej do naszej kuchni zaszlam w ciaze.Ta sama metoda pomogla mojej znajomej i ja polecam ja dalej. Zycze powodzenia!!!

Gość naprawdę
To moze byc prawdziwe..... :/ 💤

Gość czytaj i sie ucz
Estrogeny (wytwarzane w jajnikach) zapewniają u dziewcząt wykształcenie cech żeńskich, rozwój narządów płciowych, przebieg cyklu menstruacyjnego, wyzwalanie popędu płciowego, rozwój gruczołów mlekowych(piersi). Zwiększają porost u kobiet, ale tylko na głowie (skóra owłosiona głowy!), stąd włosy kobiet są bujniejsze, delikatniejsze i dłuższe w porównaniu z męskimi. Zwiększają syntezę elastyny i kolagenu w skórze, czynią skórę delikatniejszą, gładszą, elastyczniejszą, wilgotniejszą i jaśniejszą optycznie w porównaniu ze skóra męską. Zwiększają retencję azotu, pobudzają asymilację (anabolizm) związków azotowych, działając pobudzająco na procesy budowy (rozwoju) i regeneracji. Zatrzymują w ustroju wodę i sód działając synergistycznie z mineralokortykosteroidami nadnerczy. Ponadto zwiększają stężenie lipoprotein alfa i zmniejszają stężenie cholesterolu we krwi. Pobudzają osteo– i chondrogenezę (rozwój kości i chrząstek). Zwiększają krzepliwość krwi przez hamowanie inhibitorów czynników krzepnięcia. Rozszerzają naczynia krwionośne, usprawniają krążenie, zwiększają przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych. Podane mężczyznom wywołują feminizację, zanik prącia i jąder, zanik zarostu na twarzy, zahamowanie popędu płciowego męskiego, ginekomastię (rozwój piersi u mężczyzn), zmianę głosu męskiego na kobiecy, żeńskie grymasy na twarzy, zahamowanie spermatogenezy (powstawanie i rozwój plemników). Duże dawki estrogenów podane kobietom hamują wydzielanie przysadkowej folikulostymuliny zatrzymując dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych i w rezultacie zapobiegając owulacji. Podanie preparatu estrogennego po owulacji zapobiega inplantacji zarodka w macicy. Estrogeny wykorzystywane są w leczeniu raka gruczołu krokowego. Estrogeny (np. estriol, estradiol, estron) poprzez obniżanie stężenia cholesterolu we krwi oraz wywoływanie zmian chemicznych i strukturalnych (np. zahamowanie nadmiernego rogowacenia naskórka i wyrodnienia gruczołów łojowych) w skórze zapobiegają rozwojowi trądziku. Zatem kobiety u których jest prawidłowe stężenie estrogenów we krwi, a niskie stężenie androgenów - nie cierpią na trądzik. Wiemy wszyscy że są takie dziewczęta które nie wiedzą tak naprawdę co to jest problem z trądzikiem. Mają skórę jasną, gładką, elastyczną, bez przebarwień i przerośniętych porów czy wągrów, bez łojotoku. O taki stanie rzeczy decydują cechy dziedziczne, sposób odżywiania, a pełniej - tryb życia w okresie wczesnego dzieciństwa, przebyte choroby, a nawet miejsce zamieszkania. Niejednokrotnie zaistniała sytuacja, że osoba z daleko zaawansowanym trądzikiem zmieniła miejsce zamieszkania (np. z niżu w góry, z gór na niziny, z miasta na wieś, ze wsi do miasta – tu nie ma reguły, to jest jakiś głębszy bodziec środowiskowy) co zaowocowało całkowitym wyleczeniem trądziku.

Gość wredna babo
ale pierd... głupoty! ale sie uśmiałam, moze w ogóle nie brac pigułek tylko pic wode z kibla, antykoncepcja gratis!

Gość maczek_
Wyślij męża na badania-one mogą wiele wyjaśnić. My też po pól roku i nic, a jak mąż się przebadał to okazało się, że nasienie jest tak złe, że musiał się leczyć. I leczenie się powiodło :). A co do hormonów w wodzie to wg. mnie ulegają rozkładowi w większości nim do nas trafią, a poza tym w gotującej się wodzie i tak je szlag trafi.

Gość wredna baba
I gowno macie racje, a pozniej sie dziwicie, ze nie umiecie zajsc w ciaze!!! Zastanowcie sie logicznie ile czasu potrzebuja hormony, zeby rozlozyc sie w wodzie?? Ja wam powiem: min. 90 dni.

Gość ania31
Hej Dziewczyny! To do wszystkich, które się starają i nic. Nie traćcie nadziei. To przede wszystkim. Po pół roku (no, może ewentualnie 8 miesiącach starań) trzeba koniecznie iść do lekarza i zrobić trochę badań np. poziom hormonów i USG, aby zobaczyć, czy w ogóle jajeczkujecie. Jeśli coś nie gra dostaniecie pewnie leki na wywołanie jajeczkowania i wyregulowanie cyklu. Ja całe życie chodziłam prywatnie do gin. i dopiero moja pani dr oświeciła mnie, że jeśli cykle różnią się między sobą długością większą niż 2 dni (tzn. np raz okres po 27, raz po 31dniach) to bardzo prawdopodobne jest, że już coś jest nie tak. Dobrze więc, jak wcześniej obserwujecie swój organizm i wiecie co i jak. Ja na lekach wspomagających starałam się łącznie 8 mies. Lekarze z regułu juz po 5 cyklach chcą zrezygnować, ale to nie zawsze dobrze. Ja zahaczyłam już nawet o klinikę w której leczą bezplodność, mąż w końcu też zrobił sobie badanie nasienia i wszystko wyszło tak średnio, tzn. bez rewelacji. Kompletnie załamana trafilam w koncu do kolejnego lekarza, który powiedział mi coś bardzo mądrego, o czym niestety często zapominamy: Proszę pani, takie branie leków i bieganie co miesiąc do lekarza bardzo frustruje. Leki jak najbardziej, ale wypiszę je pani na 4 cykle z góry, proszę je brać i nie zapominać, że kochać się należy dla przyjemności :). Wyobraźcie sobie, że w 2 tyg. potem zaszłam w ciążę i dziś już jestem w 32 tyg. Wszystkim starającym się życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!Trzymam kciuki i starajcie sie nie załamywać.

Gość Justyna30
Ba, pól roku, my staramy się już od ponad roku. Byłam już u lekarza i wszystko jest w porządku ale ciązy nadal permanentny brak. :-( Niemniej jednak nie straciłam nadziei i wierzę, że w końcu doczekam się bąbelka. Mam zamiar poddać się badaniu drożności jajników, co wg lekarza u którego byłam zwiększy szanse na zajście w ciażę.

Gość EEEEleonora Se
no i co z tego ze sie wam nie udaje?????????? Trzeba zyc dalej a nie pieprzyc jak to ciężko. Ciężko to by było jakbvy się udało ....

Gość Justyna30
Masz problem to tu nie zaglądaj. Proste!

Gość Joyce II
WREDNA BABA MA RACJE !! Jakbyście oglądali w telewizji więcej Programów Edukacyjnych a nie seriali to byscie wiedzieli... Wredna Babo 🌻 dla Ciebie i pozdrowienia :)

Gość taka sobie kobietka
NO I NIESTEY PRZEZ TE HORMONY W WODZIE POWODUJA, ŻE CHŁOPY NAM NIEWIEŚCIEJĄ...:(

Gość Justyna30
Ojej, nie ma sensu się spierać o racje. Chętnie spróbowałabym tej metody ale niestety narazie nie mogę, ze względu na kamień wapniowy w nerce.

Gość malutka19
OD 6 LAT JESTEM Z MOIM FACETEM,A OD 4 LAT WSPUŁŻYJEMY.NIGDY SIĘ NIE ZABESPIECZALIŚMY.DWA LATA TEMU BYŁAM W TRZECIM MIESIĄCU CIĄŻY I PORONIŁAM.OD TAMTEJ PORY BARDZO SIĘ STARAMY ALE NIC Z TEGO. MÓJ LEKARZ POIEDZIAŁ,ŻE ZEMNĄ WSZYSTKO O.K. ALE JA W TO WĄTPIE.MOŻECIE MI POMUDZ?DORADZICIE MI PROSZE!

Ponoć by zajśc w ciąze trzeba pozytywnie myśleć ale nie chodzi tu o to żeby tylko myśleć czy w tym miesiącu zajde czy nie. Ja też brałam kwas foliowy,odżywiałam się tak by było zdrowo ,korzystnie i dla mnie i dla przyszłego dziecko ale co z tego skoro moje myśli były tylko takie -musze zajśc w tym miesiącu i koniec!!!! istna obsesja.Dlatego się nie udawała.A kiedy spasowałam i powiedizałam sobie ma być co będize.Kiedy rzeczywiście zrozumiałam znaczenie tych słów zaszłam .A i dodam że w ciąze zasżłam po 9 miesiaach ciągłego sexu.Więc radze więcej luzu

Gość beata28
Hej,ja sie staram o drugie dziecko juz od roku.Bylam u lekarza,podobno wszystko ok,mam regularne cykle,dochodzi do jajeczkowania,pecherzyki pekają a bobasa jak nie ma tak nie ma.Podobno tak jest jak za bardzo sie chce ale jak mam nie chciec, przeciez sie sama nie oszukam ze mi wcale tak bardzo nie zalezy.Z miesiaca na miesiac jest gorzej.Jesli masz podobny problem i masz ochote o tym pogadac to zapraszam na gg 9864146.

polecam Wam ziolka ojca Sroki oraz cynk i selen dla facetow-my tez pol roku staralismy sie bez skutku,a po miesiacu brania tego zaszlzm w ciaze i juz jestem w 22tyg-no i jeszcze ierzylam tempoerature by byc pewna kiedy jest owulacja-no i mamy synka:)

Gość beata28
gdzie mozna kupic ziola ojca Sroki ,jest to jakis konkretny rodzaj tych ziolek?

Gość pocieszam -
hej, my stralismy sie 1,5 roku. u nas- a glownie u mnie przeszkoda byl stres. Stres w pracy, napiete i trudne sytuacje i to mnie blokowalo, bo ginekologicznie bylo ze mna wszystko w porzadku. Stres jest czesto przeszkoda zeby zajsc w ciaze. Tak wiec moja rada- zyjcie bezstresowo i rozmnażajcie sie ;-))))))

Gość a ja już 12 lat nie mogę
i takie jesteście mądre. Leczę się już tyle mam drugiego męża i co ??

To wszystko bzdety co wypisujecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście gratuluję tym co zaszły, ale niech nie wypisują głupot od wody mineralnej się nie zachodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli chodzi o ziola ojca Sroki to recepture znalazlam w necie,a kupuje sie ziola w sklepie zielarskim,miesza pije,a potem zachodzi w ciaze:)pozdrowienia i 2kresek zycze