Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evcia

dni tygodnia na tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

emanko:)mam pytanko.Biorę drugie opakowanie tabletek anty... i nadal nie rozumiem jednego:] Po co są umieszczone dni tygodnia.Piersza tabletke biore napis\"start\" potem są oznaczenia pon,wt itp.po jaka cholere to jest skoro pierwsza tabletka nie zgadza sie z oznaczeniem dnia tygodnia? Pomozcie bo cholernie mnie to nurtuje czy jest jakies znaczenie:)

Zaznaczasz sobie jakiego dnia tygodnia wzielas pierwsza tabletke.. bo potem po 21 dniach masz 7-dniowa przerwe.. no i po tej przerwie musisz zaczac nastepne opakowanie tego samego dnia tygodnia co poprzednie :)

zgrzewi noo tak ja to rozumiem ze miedzy jednym a drugim opakowaniem 7 dni przerwy i potem tego smaego dnia biore czyli powiedzmy poniedzialek:] no ale na listku jest napis \"start\" nastepnie trzy tabletki nieoznaczone dniami i dopiero czwarta jest zanaczona dniem poniedzialek i tak do niedzieli i potem znowu nieoznaczone wiec to jest i tak bez sensu:/ zaczynam brac od napisu \"start\" jak dochodze do pon to jest przeciez inny dzien,wiec czemu to ma sluzyc?

zgrzewi noo tak ja to rozumiem ze miedzy jednym a drugim opakowaniem 7 dni przerwy i potem tego smaego dnia biore czyli powiedzmy poniedzialek:] no ale na listku jest napis \"start\" nastepnie trzy tabletki nieoznaczone dniami i dopiero czwarta jest zanaczona dniem poniedzialek i tak do niedzieli i potem znowu nieoznaczone wiec to jest i tak bez sensu:/ zaczynam brac od napisu \"start\" jak dochodze do pon to jest przeciez inny dzien,wiec czemu to ma sluzyc?

bo na niektorych (np. Harmonet) dni tygodnia sa tylko po to zeby sobie zaznaczyc ktorego sie zaczelo... po to zeby nie zapomniec :D wiec to jest takie pole przy dniach tyg do zdrapania albo zaznaczenia :D tzn. nie jest tak ze kazda tabletka oznaczona jest dniem tygodnia, tylko dni tyg sa wypisane po to zebys sobie ten ejden zaznaczyla hehe ale zamotalam ;)

hmm rozumiem czyli wychodzi na to ze moje tabletki sa nienormalne;P ale one wszytskie maja taki sam sklad bo jesli tak nie ma roznicy czy zaczne od startu czy finiszu:]

dobraa okej czyli jestesmy w domu:] dzieki za dyskusje teraz wiem ze wszystko robie ok bo inaczej lipa by byla;) jeszcze raz thx :)

dobraa okej czyli jestesmy w domu:] dzieki za dyskusje teraz wiem ze wszystko robie ok bo inaczej lipa by byla;) jeszcze raz thx :)