Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasmina

Poród-lubuskie.

Polecane posty

Gość Jasmina

Mam pytanie do pań rodzących w Nowej Soli lub Zielonej Górze.Który szpital by polecały...Bardzo boję się porodu.Szukam miejsca,gdzie dobrze traktuje się przyszła matkę i personel pomaga pacjentce.Bardzo proszę o opinie.

Wiele osób wybiera nowosolski szpital, nawet kobiety z Zielonej Góry przyjeżdżają tu rodzić ze względu na fachową opiekę lekarzy. Jeśli chodzi o Zieloną Górę słyszałam tylko pozytywne opinie jeśli chodzi o poród w wodzie. Ja rodziłam w N.Soli i nie mogę narzekać, rodziłam z mężem - wtedy też inaczej patrzą. A jaki lekarz prowadzi Twoją ciążę?

prawda.. ludzie wybieraja w soli jesli chodzi o porody.. co do fachowosci to ni mam pojecia... natomiast niektore inne oddzialy to wygladaja troszke odstraszajaco...

Gość JASMINA
Dziękuję,że się odezwałyście.Ja właśnie słyszałam kilka negatywnych opinii i stąd moje pytanie.Podobno fajny szpital jest w Wolsztynie i z tego co słyszałam od osób,które go widziały, to podobno jest kolosalna różnica.No ale to jest dosyć daleko od Zielonej Góry i nie wiem,czy miałoby sens...Interesuje mnie jak lekarze podchodzą do przyszłej mamy,czy wyjaśniają,co się dzieje...Może odezwie się kobietka,która rodziła w którymś z tych miast?Byłabym ogromnie wdzięczna:)

Gość Jasmina
A właśnie,którego lekarza byście polecały,chodzi mi o prowadzenie ciąży oczywiście.Wybaczcie,że tak pytam,ale to ...pierwszy raz:)

Gość najlepszy jest szpital
w sulechowie wiele moich kolezanek tam rodzilo atmosfera z "na dobre i na zle" poród w wodzie POLECAM

Gość poza tym
ODRADZAM ZIELONĄ GÓRĘ WPRAWDZIE RODZIŁAM 6 LAT TEMU ALE NIE SĄDZĘ ,ŻEBY PERSONEL SIĘ ZMIENIŁ z tego co pamietam naprawde przesympatyczne były salowe,które sprzatały pokoje one dały mi tam najwiecej ciepła bardzo zle wspominam reakcje pielegniarek na moje pytania a atmosfera naprawde jest wazna tym bardziej ze bedziesz w pologu i bedzie ci potrzebne ogólne cieplo i zrozumienie.....naprawde jak mozesz jedz rodzic do SULECHOWA albo NOWEJ SOLI TYLKO NIE DO ZIELONEJ

Gość Jasmina
Dzięki dziewczyny,że się odezwałyścieTo dla mnie bardzo ważne.Też słyszałm negatywne opinie o zielonogórskim szpitalu.A swoją drogą to bardzo smutne,że trzeba samej znaleźć szpital,w którym pacjenta traktuje się jak człowieka,po ludzku i z godnością...Nie jestem przewrażliwiona,niemniej jednak kiedy mojej przyjaciółce podczas porodu powiedziano,że"ma szeroko rozkładać nogi,bo wtedy rozkładała to i teraz ..."to ogarnia mnie bezsilna złość.Chcę zaznaczyć,że koleżanka jest miłą i ciepła osobą,doktorantką,nie panikowała,nie kłociła się,wygląda bardzo subtelnie,to była chciana ciąża...Nie uwierzyłabym,gdybym nie była świadkiem tej sytuacji.Staram się tego po prostu uniknąć,nie mam wielkich wymagań,chcę być potraktowana jak jedna z wielu rodzących kobiet,normalnie.Zeby powiedziano mi co się dzieje,co mam robić,to wszystko.Dlatego proszęo informacje.Może ktoś jeszcze coś mi poradzi.

Jasmino - jak mi napiszesz z jakiego jesteś miasta to polecę Ci lekarzy. Też słyszałam, że w Sulechowie jest dobry szpital, ale nie wiem czy planujesz poród wodny.

Gość Jasmina
Cześć Violkam.Fajnie,że się odezwałaś:)Jestem z Zielonej Góry i tutaj szukam lekarza prowadzącego.Może mogłabyś mi kogoś polecić.Może też być z Nowej Soli.To niedaleko,no i podobno tam można "rodzić po ludzku".Przynajmniej tyle wyczytałam w internecie:):):)

Gość Berita
Czy ktos może mi polecić jakiegoś dobrego lekarza w Zielonej Górze prowadzącego ciąże? Najlepiej kobietę... Z góry dziękuję.

Polecam doktora Labera z Zielonej Góry. Pracuje jednoczesnie w szpitalu w Nowej Soli, solidny i rzetelny.

Witam Ja właśnie 10 dni temu urodzilam synka i rodzilam go w szpitalu w Sulechowie Był to mój drugi porod w tym szpitalu pierwszy był 6 lat temu i też wspominam go milo Polecam bardzo lekarza z tego szpitala ktory jest jednocześnie ordynatorem oddziału Krzysztof Rzepka Jeżeli zalerzy Ci na kobiecie to super jest lekarka Irena Magdziorz Jeżeli bedziesz miała więcej pytan to podam Ci moje gg i wtedy podam Ci namiary na lekarza pozdrawiam Wolsztyna niepolecam lerzały zemna dziewczyny z tamtąd które narzekaly na ten szpital w Wolsztynie i one tez rodzily w Sulechowie i były zachwycone

Gość PRZYSZLA MAMAA
ja tez stoje przed dylematem wyboru szpitala,w zielonej gorze lezalam na patologii-tragedia-jedyne co mozna im przyznac pozytywnego to bardzo mile panie salowe-nic innego!!lekarze i pielegniarki z wielka laska odpowiadaja na pytania i to w bardzo okrojony sposob,najczestsza odpowiedz to:to normalen,zobaczymy itp,itd.jedyny lekarz ktory ma troszeczke cieplejsze nastawienie to dr kozlowski,no i to tyle.fakt maja sale do porodow w wodzie,do porodow wertkalnych,ale po rozmowie z jedna polozna dowiedzialam sie ze nie chca odbiwerac za bardzo porodow w ten sposob,bo to dodatkowy wysilek dla nich-np.polozna musi polozyc sie na pododze i dlatego wiekszosc porodow i tak konczy sie nazwyklym lozku.jedzenie okropne(wiem ze szpitalne zawsze jest nie ok)ale to juz jest wybitnie wstretne.nie chce juz tam nigdy lezec,za bardzo sie tam denerwowalam,zarowno traktowaniem mnie jak i innych dziewczyn.

Gość Berita
Bardzo dziekuję za odpowiedzi. Czarna 28 - gdzie przyjmuje ta ginekolog Irena Magdziorz? W Zielonej Górze? Ja byłam dziś w gabinecie dr Rabendy na Niepodległości (na przeciwko Muzeum) ale mam mieszane uczucia co do tej lekarki. Z resztą chyba to jej praktyka, ale przyjmuje jakas inna doktor. Wolałabym zmienić lekarza na jakiegos konkretniejszego. Acha - no i oczywiście moje gratulacje z okazji urodzenia synka!!!

Gość patia28
witam wszystkie obecne i przyszłe mamy, Patrycja, Zielona Góra jestem dopiero w 9 tygodniu, dzisiaj własnie jadę na 1 wizytę do pani Magdzoirz w Sulechowie, polecono mi ją jako jedną z lepszych w Sulechowie poza panem Rzepką, a że zależy mi na kobiecie więc wybrałam ją, po wizycie napiszę na pewno jak było, ale myślę, że to co o niej słyszałam będzie prawdą i będę zadowolona, moja pierwsz ciążowa wizyta odbyła się u Pani Loroch w Zielonej Górze i wspominam pozytywnie bo chodziłam do niej ok. 2 lat ale chcę urodzić w Sulechowie bo uważam, że Zielona Góra to rzeznia, i zdecydowałam się właśnie na panią Magdziorz żeby nie mieć problemów z przyjęciem w Sulechowie na porodówkę... odezwę się po wizycie, pozdrawiam

Gość stamokla
prosze o pomoc.mam jedno pytanie.czy przed porodem w innym miescie trzeba informowac tamtejszy szpital.ja jestem z zielonej gory a chce rodzic w sulechowie?

ja zamierzam za 3 miesiace rodzic w nowej soli-stad pochodze i slyszalam dobre opinie zielona gore odradzam o sulechowie tez slyszalam dobre opinie

aaa dodam ze moim lekarzem prowadzacym jest dr.R.Zawrotniak chodze do niego prywatnie ale on tez pracuje w nowosolskim szpitalu a u dr.K.Rzepki bylam na jednej wizycie na usg4d fakt ze jako lekarz-fachowiec nie mam zastrzezen bardzo ladnie opisal mi mojego malucha ale usposobieniem mnie nie przyciagnal i nie chcalabym aby byl moim lekarzem prowadzacym, ale mam wiele kolezanek ktore baaaardzo sobie go chwala

Gość stamokla
a wiecie cos moze na temat znieczulenia zewnatrzoponowego w nowej soli lub sulechowie.mozliwe jest w tych szpitalach takie znieczulenie?

Gość fgjdkgjdkg
ja rodzilamn w nowej soli...lezalam tez na patologi , mzoe warunki nie bylo wspaniale ale presonel oki, ale jak ja wyszlam ze szpitala to wszytkich juz kladli do nowych wyremontowanych pokoi wiec nie nie zlapalam sie :) moj pobyt w szpitaliu wspominam okropnie, jeszce 1 dzien i popdlam bym w depresje chyba...ale tpo dlatego ze urodzialm wczesniaka i musialam sama lezec na sali z kobioetami ktore maja dzieci! wiec to inaczej wyglada!!! ale do N. soli przyjedza duzo kobieta , wlasnie zielonej gory , z glogowa wiec musi byc cos w tym, lekarze dobrzy ale pilegniarki na polozniczym bardzo nie mile!!!!wszytsko tez zalezy na jaka zmine trafisz , bo jak trafisz na zolze to i tu i tu bedzie Ci zle!

Gość fgjdkgjdkg
i w Nowej soli pilegniarki robily lakse jak dziewczyny chodzily po mleko dl a swoich maluszkow

Ja urodziłam w Zielonej Górze i wcale nie była to żadna rzeźnia. Poród był całkiem OK, gorzej na sali poporodowej. Jak juz to lepiej wykupic osobny pokoj, wtedy dozwolone są wizyty, bo na wspólną sale nawet ojcowie mają zakaz wstepu (ja nie mialam wyjscia bo było tyle rodzących ze sal osobnych zabrakło :) )

Gość Emmila

Witam Ja urodzilam 6 miesiecy temu w szpitalu w zg i bylo superowo moj porod odbieral lekarz ktory pracuje rowniez w sulechowie lekarz prowadzaca to Joanna Czernicka szczerze polecam! co do szpitala w zg zero zastrzezen tylko ja rodzilam na sali porodow rodzinnych koszt 200 zl a pzoniej lezalam na osobnej sali zeby tatus dzidziusia mogl codziennie przychodzic koszt tez chyba 200 zl takze mi by sie nie chcialo jechac do sulechowa czy tez nowej soli a lekarze jak to ludzie raz maja gorszy dzien raz lepszy i nie wiadomo na jaki dizen ty trafisz pozdrawiam

Gość Asia1983
Witam serdecznie czy ktoś mógłby mi podać namiary na dr K. Rzepkę (adres i telefon) oraz przybliżony koszt wizyty? Z góry dziekuje :))))))))))