Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasmina

Poród-lubuskie.

Polecane posty

sylwia z-g czy dr Czerniecka pracuje tez w szpitalu? Przy drugim dziecku chcialabym zeby lekarz prowadzacy ciaze mogl byc takze przy porodzie. Bylam dwa razy u dr Czernieckiej i uwazam ze jest super ginekologiem i dodatkowo ma porządnby gabinet i dobrej jakosci aparat USG.

Gość mko0waq
poród w Nowej Soli, hmmm. No cóż, myślałam, że bedzie dobrze, tymczasem... Trakt porodowy ok, połozne z niego ok, ale oddz. połozniczy to jakaś porazka. Wprawdzie wyremontowany i śliczny, jesli można tak powiedzieć, ale uważajcie żeby nie trafić do sali 415 i 416! porazka - nie ma gdzie umyć dziecka, pod prysznicem syf, nie było ciepłej wody! A połozne z oddz. 50/50 niektóre to takie zołzy, że szkoda gadać. Nic nie pomogą i nie pokażą. Może dziecko wyć całą noc a z nim pezradna matka, a żadna się nie ruszy. Nie pokarzą też jak przystawiać dziecko do piersi, chba że poprosisz. A skąd pierworódka ma wiedzieć jak to robić?? Jak masz wszystko rozwalone przy porodzie to i tak nie pomoga przy dziecku! ehh. to moje odczucia i nie trzeba się nimi sugerować - być może są błędne, ale podałam tylko suche fakty z mojego pobytu tam Lekarza w większości ok, ale zdarzały się przypadki, że przychodzili na obchód nieprzygotowani i trzeba było im wszystko mówić

Gość niezdecydowana jakaś ja
a co możecie napisać o szpitalu w Międzyrzeczu?

Gość jhajdh
Ja polecam Sulechów. Poród po ludzku i opieka nad noworodkami znakomita. Tylko mi córka zapłakała natychmiast przybiegała pielęgniarka się zapytać co się dzieje, pomóc. Robiła nawet masaż córce, żeby ją brzuch nie bolał.

Gość Pierwiastka
mam nadzieje, ze temat sie odnowi :) chcialam konkretnie zapytac o szpital w Nowej Soli... niedlugo bede rodzic i prosze o jakiekolwiek informacje na temat porodowki i opieki tam panujacej nad swiezo upieczona mama i jej malenstwem

Gość gość
od ok 30tc są zajęcia w szkole rodzenia. Tam połozne pokazują porodówkę, prowadzą wykłady i ćwiczenia nowa sól zawsze miała dobrą opinię, jest tam wielu dobrych lekarzy no i miłe i pomocne położne

Jeśli jesteś z ZG, to może warto zdecydować się na Sulechów? Moja koleżanka wybrała tamtejszy szpital, jej ciążę prowadzi dr Rzepka. Jest jego pacjentką, jeździ do niego na badania, USG i jest zadowolona. Jedyny minus to koszt wizyty, niemały, ale nie pamiętam kwoty. Za to super nowoczesny aparat USG i ładny gabinet. Ja nie jestem w ciąży i wątpię, czy kiedykolwiek będę, ale jeśli już, to wybiorę dr Magdziorzową, tez z Sulechowa. Bardzo fajna babka, doskonała lekarka. No i kobieta. Jakoś nie mogę się przemóc do ginekologa mężczyzny:)

Witam. Na dniach rodze i wybrałam Sulechów. Jestem z tąd, lekarz prowadzący moją ciążę to dr. Jaraczewski - wspaniały ginekolog. I pracuje też w sulechowskim szpitalu. Wiem, że w szpitalu są warunki godme hasła "rodzić po ludzku" :-)

Gość gość
Witajcie ja rodziłam w Nowej Soli i nie jestem zbytnio zadowolona. Fakt warunki są tam naprawdę dobre, sala porodowa pojedyncza, mają dobry sprzęt, wszystko nowe i ładne, położnictwo też ładne, sale 2-osobowe z własną łazienką, ale nie podoba mi się jak bardzo negatywnie nastawieni są tam do cięcia cesarskiego, które jak się okazało powinnam mieć ze względu na wagę dziecka (4200g) a którego mi nie zrobiono bo niby poród siłami natury lepszy. Skończyło się na wycieńczeniu porodowym mojego syna, inkubatorze i innej aparaturze. Ja miałam krwotok. Wiedzieli, że mój smyk jest spory mimo to kazali mi rodzić samej. Odradzam ten szpital, tam porody sn są prowadzone wręcz na siłę. Co z tego że jest tam ładnie, skoro mają Twoje dziecko gdzieś. Był ze mną mój mąż, położne z porodówki takie sobie, mają każdą rodzącą za panikarę i one wiedzą wszystko najlepiej. Położne z położnictwa są miłe i opiekuńcze. Te z noworodków to wredne jędze, krzywo patrzą jak nie masz pokarmu i nie karmisz piersią, masz wszystko od razu wiedzieć, nawet jak to Twoje pierwsze dziecko. Lekarze z noworodków są ok, widać że zajmują się dziećmi profesjonalnie i mają dobry sprzęt dla noworodków. Tam mogą rodzić kobiety, których dzieci są normalnej masy urodzeniowej i są nastawione na poród siłami natury, bo konającym trzeba być żeby ordynator zgodził się na cesarkę :/

Gość gość
W Zielonej Górze najlepszy jest dr Laber. Nie ważne gdzie chcesz rodzic, ważne by Twój lekarz pracował w tym szpitalu. Ja miałam cc w zielonogórskim szpitalu, przeszłam chyba wszystkie oddziały i wspominam super! Wiadomo, że nie idziesz do sanatorium, najważniejsza jest opieka i że w razie czego dziecko otrzyma natychmiastową pomoc. Polecam pokój płatny, tam pracowały bardzo miłe panie (3 lata temu). Jeśli miałabym drugi raz zajść w ciążę - to tylko poród (cc!) w zielonogórskim szpitalu. Ordynator Gasior też fajny, aczkolwiek zdystansowny. A co do jedzenia, w ogóle nie kojarzę. Jakoś to najmniejszy problem był dla mnie w tym czasie.

Gość gość
Zielona gora, przeciez nie zaplanujesz porodu.