Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Projekt

Mała pomoc

Polecane posty

Gość Projekt

Witam, jestem troche w niezrecznej sytuacji, mialem sie dzisiaj kochac z dziewczyna pierwszy raz(teraz ma dni płodne) stosując prezerwatywe, tylko ja po prostu się boje(w przeciwienstwie do niej), że wpadne, bo nie wyobrazam sobie, aby w wieku 18 lat miec dziecko. W roznych artykulach w internecie dotyczałem, ze zawodnosc prezerwatywy moze wyniesc nawet do 25% - przeciez to jest straszne, przyjmijmy ze prezerwatywy maja skutecznosc 85%, niby malo, ale z tego wynika ze jak bede sie kochal 10x to przynajmniej wpadne raz - i tu znowu jest problem, wiec prosze mi jakos doradzic i czy z prezerwatywami tak jest zle jak tu podaja. Teraz inne pytanie, zalozmy ze prezerwatywa peknie to ile czasu mine za nim dojdzie do zaplodnienia, poniewaz moja dziewczyna mowi, ze nigdy by nie dokonala aborcji, ale z tego co wiem to chyba od razu sie czlowiek nie zapladnia, bo te plemniki musze dojsc do jajnikow i troche to trwa i mozna z tym wtedy szybko isc do ginekologa, aby podal jakies leki aby nie doszlo do zaplodnienia. Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedz (najlepiej by dzis) :)

Gość dfgdfgr
Nie pekaj :) Kup dobre gumki (np. DUrexy Extra Safe), uwazaj jak zakladasz (nam sie raz zdarzylo, ze podejrzewalismy, ze peknie, bo zostalo troche powietrza, ale nie przejmowalismy sie, bo bralam juz pigulki - no i pekla :) ) No jak sie bardzo boisz to wyjdz przed koncem. A jak peknie to do lekarza po Postinor - aborcja to to na pewno nie jest ;-) (ok. 60 zl)

Gość Projekt
"No jak sie bardzo boisz to wyjdz przed koncem" No tak to zapewnia o wiele wieksza szansa ze nie bedzie ciazy, ale z tego co wiem, to nawet przed pelnym wytryskiem wydostaja sie jakies plemniki i tu tez jest zonk :(

Gość dfgdfr
To w takim razie skoro jesteś niegotowy, a tak wynika, to po prostu tego nie róbcie. :/

Gość cheops
lepiej tego nie rob, bo Ci ze stresu oklapnie i plama czekac na gotowosci i wtedy, siup az wpadka nie bedzie stresem

Gość Projekt
Ale ja chce, tylko sie boje :(

Gość Projekt
NO powiedcie jak to jest z tymy kondonami? jaka jest szansze skutecznosci jak nie peknie?

Gość kupcie do tego globulki
plemnikobojcze. i na litosc boska: kondoM!!

Gość kup Durex Extra Safe
i przeczytaj ulotkę dokładnie! jak już napisano- dobra gumka, poprawne zakładanie i ok! ale ZAWSZE jakieś ryzyko istnieje...ale jak byśmy się wszyscy tak bali to ludzkość by wymarła..:D aha, no to dla pewności poczekajcie jeszcze jak jej się owulacja skończy! Powodzenia, pozdrawiam!

Gość OSTROŻNA
i bardzo dobrze, że o tym myślisz przed :-) a Twoje obawy przed prezerwatywą sa jak najbardziej uzasadnione czego dowodem jest m.in. mój brat cioteczny, od 6 lat szczęśliwy ojciec bliźniaków, który zabezpieczał się prezerwatywą... no ale facet był od Ciebie parę latek starszy i jakos tam w życiu zorganizowany. Moja rada - tabletki dla dziewczyny, niezawodność 100%, komfort uprawianie seksu i nie należy się bac efektów ubocznych, teraz naprawdę są bezpieczne dla zdrowia pigułki, z minimalną ilością hormonów, można dobraćc do wieku, stanu zdrowia itp. Koszt dobrych preparatów anty to ok. 30 zł miesięcznie. Jako kobieta używająca od lat pigułek polecam... gdy były okresy, że zabezpieczaliśmy się prezerwatywą umierałam ze strachu, odechciewało mi się seksu, a poza tym seks w gumce to naprawdę nie to co bez... Dla mnie i mojego patrtnera różnica jest kolosalna. Przemyśl

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ostrożna: pytal o prezerwatywe, w takim razie w domysle pigulki nie wchodza w gre. A poza tym nie ma co zachwalic, po pierwsze nie sa w 100% pewne - bo to daje tylko sterylizacja, a po drugie nie wiesz czy kiedys odbije sie to na twoim zdrowiu. A dobre pigulki anty to nie takie, ktore kosztuja 30 zl, tylko te, ktore sa odpowiednio dobrane do organizmu. Skutkow ubocznych owszem, nalezy sie bac - robic badania i upewniac sie, ze wszystko jest w porzadku. W moim przypadku nie bylo - proby watrobowe nie wyszly dobrze. Nie zachwalaj, do wszystkiego trzeba podejsc z rozsadkiem, a nie tylko optymizmem - bo sa latwe w uzyciu, skuteczne itp. itd. Prawidlowo uzyta prezerwatywa rowniez zabezpiecza, mimo ze daje mniejszy komfort. A jesli zawiedzie zostaje postinor, co nie zdarza sie codziennie, a raczej sporadycznie. Chłopcze, nie panikuj.

Gość Projekt
No coz zdecydowalem, uzyje prezerwatywe i wyjde przed koncem z tego co sie dowiedzialem to skutki zajscia w ciaze sa minimalne. Jak to dokladnie sie z tymi dniami plodnymi, bo z tego co wiem to tylko sa chyba 5 dni plodnych a najbardziej nie plodne to sa 4 dni przed lub po okresie. Pozdrawiam :)