Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arica

Tabletki i wątpliwości

Polecane posty

Gość Arica

hmmm mam pewne wątpliwości związane z tabletkami biore Diane 35 , zglosiłam sie do ginekologa po środek antykocepcyjny i gdy zapytal o stan cery przepisał właśnie Diane .... ale na ulocce napisane jest że nie jest to srodek antykoncepcyjny, szukalm informacji na ten temat i przeważnie napisane jest że nie jest to środek antykoncepcyjny i juz sama nie wiem

Pigułka Diane-35 jest lekiem antyandrogennym działającym również antykoncepcyjnie. Nie figuruje jednak na liście leków antykoncepcyjnych. Stosują tą pigułkę tysiące kobiet. Możesz być pewna co do skuteczności antykoncepcyjnej, ale musisz przy tej pigułce brać pod uwagę, że nie daje tak szerokich możliwości jak pigułki antykoncepcyjne (np. przy pigułce Diane 35 trzeba szczególnie uważać na rezygnowanie z okresu nie robiąc 7-dniowych przerw - taką możliwość koniecznie trzeba skonsultować z ginekologiem).

Gość Arica
Bardzo dziekuje za odpowiedz...... uspokoiła mnie a to dla mnie i dla mojego chłopaka bardzo ważne .....

Gość anne9
Diane 35 to NIE JEST środek antykoncepcyjny. Ma takie działanie, na niektóre kobiety działa w ten sposób, inne mogą zajść w ciążę w trakcie brania Diane. Lepiej poproś swojego lekarza, żeby przepisał Ci coś skutecznego.