Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nska

Przerywać czy nie? jak długo brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość Nska

Cześć, Czytam że niektóre z was biorą tabletki od dłuższego czasu. Ja biore od 2 lat z przerwami i wsumie mam pytanko czy wogóle musze je robić (przerwy) czy są potrzebne czy wystarczą badania? Jestem w 7m-cu brania i sie zastanawiam czy musze?

Ja brałam bez żadnej przerwy przez 12 lat. Mój gin uważa,że jak jest wszystko ok (badania) to przerwa nie jest wskazana, gdyż wtedy można przecież wpaść. Pozdrawiam

Gość Nska
Moj ginekolog mówiąc badania robi mi tylko wymazi to wsio. Jakie badania powinno sie zrobić jeszcze? Czy nie ma żadnych objawów bo zakończeniu brania tabletek po tak długim czasie?

Ja miałam raz w roku robione próby wątrobowe (ASPAT, ALAT). No i oczywiście cytologię co pół roku. Jak nie masz żadnych dolegliwości, to po co robić przerwę? Ja niestety musiałam odstawić z powodu chorej tętnicy, ale mój gin mnie nod razu zabezpieczył (mam założoną Mirenę). Pozdrawiam

Ja bioręod 2 lat bez przerwy (tzn.bez przerwy na miesiac lub dwa - te 7-dniowe oczywiscie robię). Moja gina mówi ze 3 lata mozna brac bez przerwy jesli badania są OK. Nie wiem czy tak do konca jej wierzyc no ale... Pozatym podobno obecnie przerwyu nie są polecane,gdyż wtedy tylko rozregulowywuje sie organizm . Moje badania są jeszcze w nrmie, ale siegaja juz gornej granicy... mimo to posluchalam giny i nie robie przerwy. Nie moglabym sobie pozwolic teraz na ciaze a to jednak 2 miesiace niepewne... Jestesmy z moim chłopakiem zbyt spontaniczni :D by polegac na gumkach itp.... Ale przypuszczam ze predzej czy pozniej trzeba bedzie ta przerwe zrobic...

Gość chcąca niemożliwego
no a ja sie właśnie wczoraj, mojego tez zapytałam, bo zainteresował mnie ten problem i powiedziała, ze jeśli nie rodziłam, powinnam robic przerwę, raz na rok, lub na dwa lata :o

Gość chcąca niemożliwego
no a ja sie właśnie wczoraj, mojego tez zapytałam, bo zainteresował mnie ten problem i powiedziała, ze jeśli nie rodziłam, powinnam robic przerwę, raz na rok, lub na dwa lata :o