Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strapiona

Pomozcie...zaśniad groniasty czesciowy

Polecane posty

Gość strapiona

mialam 2 tyg. temu luzeczkowanie. Stracilam dzieciątko a wyniki histpat stwierdzily zaśniad groniasty czesciowy. poniewaz zaden lekaz nie byl uprzejmy wyjasnic co to spojrzalam troche do internetu i... przerazilam sie..... czy to takie niebezpieczne? Czy moze przerodzic sie w raka? w przyszpitalnej przychodni termin mam dopiero za miesiac a ponoc trzeba robic regularnie jakies badania. moj gonekolog prowadzacy wycofal sie i stwierdzikl ze mam sie zdac na tego specjaliste ale jak ja mam tyle czekac?! jestem strasznie zdenerwowana. a na dodatek jestem wierzaca i nie chce stosowac zadnych sztucznych srodkow anty. a ponoc nie moge zajsc znow w ciaze w najblizszych miesiacach bo to sie powtorzy Pomozcie, bo siedze i rycze i nie wiem z kim o tym pogadac...

Gość do autorki
Spokojnie, na lzy przyjdzie czas, ale z innych powodów, np. rozlane mleko Teraz najwazniejsze jest wybranie lekarza, który Cie pokieruje. Powinnaś iśc do niego zeby sprawdzić na usg, czy lyzeczkowanie nie pozostawilo resztek płodu i łozyska w macicy Po 4 tygodniach od zabiegu musisz zbadać poziom beta hcg we krwi Takie badanie kosztuje 25-30 zł Z tym wynikiem powinnas udać sie do lekarza, który powinien wytlumaczyć Ci na czym bedzie polegało leczenie. Jeżeli wynik będzie w normie (0-3) to nie powinnas sie nieczego obawiać. Choroba najprawdopodobniej ominęła Cię szerokim łukiem i jeżeli w kolejnych badaniach poziom hcg nie wzrosnie powinnaś jedynie kontrolowac hcg przez pół roku co miesiąc i przez kolejne pół roku co 2 miesiace. W tym czasie nie wolno ci zachodzić w ciążę!!!!!! Dodatkowo powinnaś zrobic prześwietlenie płuc i usg jamy brzusznej, by sprawdzić, czy nie ma przerzutów To wszystko Jeżeli natomiast poziom beta hcg nie spadnie i bedzie utrzymywał się na poziomie wyzszym niż norma musisz pozostac pod stalą opieka lekarza, który skieruje Cie na leczenie. Jest to niestety chemioterapia, ale na szczęście "lekka". Trzymam kciuki, żeby sie udało

Gość do autorki
Spokojnie, na lzy przyjdzie czas, ale z innych powodów, np. rozlane mleko Teraz najwazniejsze jest wybranie lekarza, który Cie pokieruje. Powinnaś iśc do niego zeby sprawdzić na usg, czy lyzeczkowanie nie pozostawilo resztek płodu i łozyska w macicy Po 4 tygodniach od zabiegu musisz zbadać poziom beta hcg we krwi Takie badanie kosztuje 25-30 zł Z tym wynikiem powinnas udać sie do lekarza, który powinien wytlumaczyć Ci na czym bedzie polegało leczenie. Jeżeli wynik będzie w normie (0-3) to nie powinnas sie nieczego obawiać. Choroba najprawdopodobniej ominęła Cię szerokim łukiem i jeżeli w kolejnych badaniach poziom hcg nie wzrosnie powinnaś jedynie kontrolowac hcg przez pół roku co miesiąc i przez kolejne pół roku co 2 miesiace. W tym czasie nie wolno ci zachodzić w ciążę!!!!!! Dodatkowo powinnaś zrobic prześwietlenie płuc i usg jamy brzusznej, by sprawdzić, czy nie ma przerzutów To wszystko Jeżeli natomiast poziom beta hcg nie spadnie i bedzie utrzymywał się na poziomie wyzszym niż norma musisz pozostac pod stalą opieka lekarza, który skieruje Cie na leczenie. Jest to niestety chemioterapia, ale na szczęście "lekka". Trzymam kciuki, żeby sie udało

Gość strapiona
dziekuje za odpowiedz.. czuje sie troche zagubiona w tym wszystkim. Moze i nie martwilabym sie, tyle ze dla mnie zasniad = ze nie bede mogla miac teraz kolejnego dziecka, a tak bardzo go pragne... trudno...

Gość do autorki
mnie bylo bardzo cięzko wtrzymac przez ten rok ale wytrzymałam i ty tez dasz radę musisz jedynie pamietać, że ta przerwa jest dla twojego dobra, bo komórki nowotworowe mogą przeżyć ok 6 miesięcy od chwili, kiedy beta hcg spada do normy i jeżeli w tym czasie zaszłabyś w ciąże ryzyko ponownego zasniadu jest niestety wysokie poszukaj topiku: poronienie - zaśniad groniasty

Gość kajoo
dzis sie dowiedzialam ze tez to mzam... dlaczego!!!!!moje dziecko nie zyje a ja tez nie chce zyc...

Gość kalina m
kojoo współczuje ci bo niedawno też się tak czułam. Nie powstrzymuj się od płaczu, ale potem będzie lepiej daj sobie czas .Ja do chodzę do siebie jeszcze dziś ale jest lepiej ,teraz myślę żeby zwalczyć to co się dzieję . aby potem się udało. Ja już dwa raz przez to przechodziłam . Pozdrawiam trzymaj się i pisz