Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia22

Ile czasu bierzecie pigulki antykoncepcyjne??

Polecane posty

Gość martusia22

Czy robiłyscie jakies przerwy i co jaki czas??

Gość jaaaaaaaa
Ja biorę od dwóch miesięcy

pół roku, wcześniej brałam przez kilka lat i nie rozbiłam żadnych przerw... o ile organizm dobrze reaguje na pigułkę, to nie ma potrzeby, żeby robić przerwy... co do tycia- nie przytyłam ani grama, ani teraz, ani wcześniej... za to biust mam ciut pełniejszy;)

pół roku, wcześniej brałam przez kilka lat i nie rozbiłam żadnych przerw... o ile organizm dobrze reaguje na pigułkę, to nie ma potrzeby, żeby robić przerwy... co do tycia- nie przytyłam ani grama, ani teraz, ani wcześniej... za to biust mam ciut pełniejszy;)

Gość Mmmmppp
od pól roku-Jeanine. Sa super!!!

Gość marsylcia
ja biore prawie poltora roku regulon, i wszystko jest ok:) tylko nie wiem czy przerwe robic czy nie bo jeden ginekolog mi mowi tak a drugi inaczej:| na razie tylko skocze na badania

Gość prawie 6 lat
z jedną przerwą trzymiesięczną

Gość Maritka018
Brałam przez ponad 6 lat z małymi przerwami a prawie rok temu odstawiłam ponieważ planuje dziecko i nic z tego nie wychodzi mimo, że lekarz twierdzi iż wszystko ze mną jest ok. i nie mam powodów do obaw. Proszę nie ktoś mi odpowie na pytanie " Jak długo mogą działać hormony po odstawieniu pigułek ? Czy to możliwe jest że nawet do roku przy zażywaniu długoletnim ? "

Gość leśna nimfa
Maritka--> nie ma znaczenia jak długo zazywasz pigułki, płodnośc wraca bardzo szybko. a Twój mężczyzna się badał? bo niekoniecznie musi w Tobie tkwić problem.

Gość marita...
slyszalam ostatnio ze jak sie dlugo bierze tabletki a potem planuje dziecko to sa duze problemy z zajsciem w ciaze podobno organizm kobiety normuje sie przez rok po odstawieniu???? ginekolog mojej kolezanki powiedzial również że jest duze prawdopodobienstwo iz po odstawieniu tabletek ciaza moze byc zagrozona,dzieci moga sie rodzic chore???????czy ktos moze sie do tego ustosunkowac? bo juz sama nie wiem czy brac tabletki czy lepiej nie ryzykowac podkreslam ze te sluchy doszly z gabinetu lekarskiego...

3 lata novynette teraz miesiac rigevidon. Jedna przerwa miesieczna zapomnialam isc do gienka po recepte.

Gość co to za bzdury
kompletne bzdury! po odstawieniu jajniki "produkują" wiele jajeczek jednocześnie, dlatego jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. moja ciotka brała 10 lat odstawiła i w pierwszym cyklu zaszła. ciąża normalna, dziecko zdrowe, koniec 5 miesiąca. moja koleżanka brała 4 lata , maluszek ma 2 miesiące (w 2 cyklu zaszła) ja brałam 5 lat, po monitoringu owulacji wynika, że oba jajowody "puszczają" jajeczka. ja jestem 3 mies bez tabsów, myślę że pomału mi sie normuje wszystko. nie wiem skąd takie informacje, ale z moich obserwacji wynika, że to bzdury. często jest tak, że kabiety przed braniem tabsów są niepłodne i o tym nie wiedzą, a potem zwalają winę na tabsy :(

zgadzam sie z toba.MOja kolezanka brala 4 latka odstawila i po miesiacu byla w ciazy wpadka. No ale synus ma juz 2 latka jest zdrowy i wogole. Jezeli tabsy sa dobrze dobrane i robione sa czesto badania nie stanowia zagrozenia bezplodnosci. No bo dziewuchy pomyslcie, gdyby tak bylo to by nie byly by one tak powszechnie stosowane i tak latwo dostepne. chyba ze sie myle

Gość amelia81
brałam 4, 5 roku regulon, zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu, dziś mam zdrowego, silnego chłopca!!!

Gość moooooooonika
biorę miesiąc i czekam na krwawienie

Gość
ja biorę ponad dwa lata Logest - zero skutków ubocznych