Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda_19

Wzięłam DWIE tabletki bo się pomyliłam, pomóżcie!!!!!

Polecane posty

Gość Magda_19

Dziś jest czwartek.Rano tak jak zwykle po śniadaniu wyjełam opakowanie tabletek antykoncepcyjnych (Microgynon 21) patrzę a tu jest tabletka ze środy!! Spanikowałam, gdyż wydawało mi się,że wczoraj nie wzięłam tabletki. Wzięłam tę tabletkę ze środy i z dzisiaj (czyli razem 2). Po kilkunastu minutach obejrzałam opakowanie jesczze raz i okazało się,że wczoraj wzięłam tabletkę, tylko wzięłam ją z innej strony(bo miesiączke dostałam w czwartek 2 tyg temu i w przyszłą środę powinnam wziąć ostatnią pigułkę). Co mam teraz zrobić?? czy tę siedmiodniową przerwę zrobić po wzięciu reszty tabletek??czy konieczne jest przyjęcie tabletki w środę(z innego opakowania)??

Gość nic sie nie stanie
wez pozostale i zrob 7 dniowa przerwe.antykoncepcja jest zachowana.

Gość Magda_19
Ale jesteś pewna/y?? Czuje się zupełnie normalnie, tak jak wczoraj czy przed wczoraj,żadnych nudności czy bóli. Nic. A co jeśli chodzi o te 7-dniową przerwę, czy wtedy też będę zabezpieczona?? Wolałabym nie mowić o tym mojemu chłopakowi, bo on jest za bardzo odpowiedzialny jeśli chodzi o antykoncepcje(jest ode mnie 4 lata starszy) a nie może być mowy o wpadce!! Zawsze możemy użyc prezerwatywy, a jemu powiem,że to dla "urozmaicenia". Tylko sama nie wiem, czy moge być zupełnie spokojna

Gość no tak. Jestes zabezpieczona
w 7 dniowej przerwie pomimo tego bledu. Wiem bo sama tak raz mialam i zyje i w ciaze nie zaszlam(tez biore microgynon)

Gość Magda_19
Dzięki wielkie. Już mi trochę lepiej. Ale to jest dobra nauczka na przyszłość, żeby z 5 razy przejrzeć opakowanie zanim się weźnie tabletkę, bo gdybym wczoraj wzięła z odpowiedniego miejsca na listku, to by nie było problemu. Mam jeszcze do ciebie pytanko. Długo juz bierzesz Microgynon21?? Masz jakieś "skutki uboczne"??

Gość juz dlugo biore.
Nie mam skutkowe ubocznych juz (1-3 opakowania mialam)

Gość Myszkaaaa
Kurka, ale jaja!! Ale w panice ja też bym kiedyś tak zrobiła. Jak wszystko będzie ok, to koniecznie napisz!!

Gość Myszkaaaa
Kurka, ale jaja!! Ale w panice ja też bym kiedyś tak zrobiła. Jak wszystko będzie ok, to koniecznie napisz!!