Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teścik

Różne rodzaje testów

Polecane posty

Gość teścik

Mam pytanie - czy sa różne rodzaje testów, tzn jednostponiowe i dwustopniowe. Otóż dostałam od znajomej kilka testów ciążowych ( jeszcze ważnych) PINK TEST dipstick - jednostoniowy test ciążowy.Niestety nie ma w nich instrukcji i interpretacji. Koleżanki nie moge się spytać bo wyjechała i to na dłużej. Na czym polega test jednostoniowy - czy jeżeli jest pozytywny - to wychodzi jedna różowa kreska, czy powinny być dwie? Może któraś wie?

Testy ciążowe PINK Test Testy ciążowe PINK· TEST są szybkimi, wysoce czułymi testami ciążowymi służącymi do wykrywania ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (podjednostki b -hCG) - hormonu, który występuje w moczu kobiet w ciąży. Testy te wykrywają hormon b -hCG w ilości powyżej 25 mIU/ml, a zatem wykrywają ciążę już pierwszego dnia po spodziewanym terminie wystąpienia miesiączki. Badanie testami PINK· TEST można wykonywać o każdej porze dnia lub nocy. Jednak w przypadku bardzo wczesnej ciąży, badanie należy wykonać z pierwszego moczu porannego. Wykonanie każdego z testów jest bardzo proste, a wynik w postaci barwnych prążków uzyskuje się już po czasie 5 minut. Skrócone instrukcje wykonania testów ciążowych: PINK TEST Wyjąć płytkę testową z opakowania Odmierzyć 6 kropli moczu do okienka na płytce testowej Odczytać wynik testu po czasie 5 - 10 minut PINK TEST Dipstick Wyjąć pasek testowy z opakowania Zanurzyć go w badanym moczu Odczytać wynik testu po czasie 12 - 15 minut PINK TEST Midstream Wyjąć test ciążowy z opakowania Ruchomą końcówkę testu skierować pod strumień moczu Odczytać wynik testu w czasie 5 minut Testy ciążowe PINK· TEST należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (nie wolno przegrzać ich powyżej temperatury 30° C, ani zamrozić). Nie używać testów po terminie ważności.

Gość teścik
Dzięki Iskierko. Ale mi chodzi o to, ile powinno byc kresek w przypadku ciąży. Czy też dwie i co znaczy test jednostopniowy. Ale dziękuję bardzo za odpowiedź. 🌻

Gość teścik
odświeżam i ponawiam pytanie

Gość teścik
odświeżam i ponawiam pytanie

Gość ***** testująca za 2 dni
Ja się spotkałam z testami, na których wychodzą 2 kreski w przypadku ciązy, ale też jestem ciekawa jaka jest różnica pomiędzy testami jednostopniowymi a innymi i czy w przypadku testów jednostopniowych powinna być jedna kreska(jak nazwa mówi)