Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrinka

czy istnieje w Polosce imię ISABELLA?

Polecane posty

Gość katrinka

witam wszystkie Panie:) czy ktoś uprzejmy mógłby mi napisać czy istnieje imię Isabella?? nie Izabella, nie Izabela tylko właśnie Isabella??? chciałabym nadać takie imie mojej córczce, a nie mogę nigdzie znależc informacji o tym właśnie imieniu prosze o pomoc :) pozdrowionka!!!!

Gość saffron
możesz nazwać tak swoją córkę jeśli masz na to ochotę. ważne jest aby pisownia była taka sama jak fonetyczne brzmienie imienia i oby nie była obraźliwa dla dziecka. jeśli imię spałnia oba warunki to chyba nie ma przeciwskazań. gratuluje dzidzi. :)

Gość katrinka
saffron - dziękuje za odpowiedz :) nie wiem tak naprawde skąd pochodzi to imię, ale bardzo mi się podoba. a tak naprawde nie wiem jak to teraz jest czy można nadać swemu dziecku imie jakie się tylko wymyśli? hmmm...

Gość saffron
---> katrinka zobacz na te wszyskie dzieci jak: -> brajan -> dżesika -> nikola, itp. żadne z tych imion nie jest polskie tylko "spolszczone" (poskla pisownia fonetycznej wymowy). więc isabella nie powinna budzić zastrzeżeń. :) poza tym jest to imię włoskie lub latynoskie. isabella- "bella" zarówno po włosku jak i hiszpańsku znaczy "piękna" tylko wymowa jest inna (po włosku "bela", po hiszpańsku "beja"). Moja nuczycielka hiszpańskiego nazywa się Isabella Ortiz (jest Meksykanką). Jest też sławna aktorka Isabella Rosellini, która jest Włoszką. Może wiec być Isabella w Polsce. Pozdrawiam. :)

Gość katrinka
saffron - dziękuje za pomoc w przekonaniu się, że Isabella będzie ok :) bo tak ogólnie podobają mi się imiona polskie lub brzmiące po polsku, a Isabella brzmi jak polskie a do tego ma taką fajną ciekawą nutkę.... ;) pozdrowionka serdeczne! :)

Gość Ninka35
Isabella, tak jak Izabela/Izabella pochodzi od imienia Elżbieta. Sama nie mogłam uwierzyc, ale potwierdziło się w wielu źródłach.

A ja slyszalam, ze wymog jest taki, ze damskie imie musi sie konczyc na a. Wiec mozesz :) ale Isabelle juz pewnie nie.