Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora

Czy ktoś brał Nifuroksazyd i tabletki anty?

Polecane posty

Gość chora

Proszę o radę bo mam pewien problem. We wtorek po południu dostałam silnego zatrucia objawiąjącego sie biegunką i bólami żołądka. W czwartek wylądowałam na kroplówce. Lekarz zapisał mi Ranigast oraz Nifuraksazyd. Biorę te leki od piatku i właśnie zastanawiam się, czy nie osłabiają one działania pigułek. Biorę tabletki rano a jakoś tak sie składało, że "czyściło" mnie po 3 godzinach od połknięcia tabletki (Regulon). W piątek wzięłam drugą pigułkę, bo "czyszczenie" dopadło mnie tuż po zażyciu regulonu. Ale, to tak gwoli wyjaśnienia. Bardziej martwie sie tym, że te leki p biegunkowe mogą osłabiać działanie Regulonu. Wiem....powinnam zapytać sie lekarza, gdy mi je przepisywał, ale uwierzcie mi, nie byłam w stanie jasno myślec--- zwaliło mnie z nóg.Na ulotce nie jest nic jasno napisanne, może któraś z Was miała podobne doświadczenie-- proszę o rade. Zaznaczam, że współżyłam w poniedzia łek, przed choroba, ale następne 7 dni to była własnie biegunka. I nie wiem, co myślec....dzięki z góry za porady ;-) Przepraszam za chaos mej wypowiedzi ale dopiero teraz wstałam z łóżka, jako tako funkcjonuje...:-)

Gość chora
Nikt nie poradzi??? proszę.......

Gość chora
Podciągam.................................:-(

Gość klore
nie wiem...ale poczekajmy--może ktoś...

Chora ..moge ci to wytlumaczyc tylko w ten sposob ze ..problem nie tkwi w braniu ..Nifurozaksydu czy innego leku ..tymbardziej ziolowego Ranigastu .. Poczas brania Regulonu ..nie ma przeciwskazan do samych lekow przeciwbiegunkowych .Problem to sama biegunka jako stan chorobowy ..Wiec tylko biegunka lub wymioty ..oslabiaja dzialanie Regulonu .powinnas brac nadal regularnie ten lek oraz leki na zatrucie ,jednak wstrzymac sie w ciagu kilku dni az do momentu wyleczenia z zatrucia ze wspolzycia plciowego ..! Pozdrawiam

Gość do chora
Wiesz...na Twoim miejscu uzywałabym przez ten czas,gdy bierzesz te leki,dodatkowe zabezpieczenie,prezerwatywe np.Lepiej nie ryzykowac,jeden Ci powie,ze reaguja jakos te leki z tabletkami,drugi,ze nie....i ta biegunka jeszcze.Nie ryzykuj:)

Gość chora
Dziekuje za reakcje na moje pytania. Rozumiem, że teraz nie moge współżyć, mam tylko obawy co do poniedziałkowego stosunku......plemniki lubią dłużej pożyć niż jeden dzień....;-) Jestem 36-letnią kobitką, ale takie sensacje spotkały mnie po raz pierwszy.......nie miałam skąd sie czegokolwiek dowiedzieć, bo to wszak sobota...gabinety pozamykane....lekarza na telefon nie mam....i tak liczyłam na Kafeteriuszki........Dzieki --Pa!

Gość gość
FD3Lio5GeaEH02vbuLwsgiQC