Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyslony 20

gumka + globulki

Polecane posty

Gość zamyslony 20

mam takie pytanko czy prezerwatywa (durex) oraz globulki (patentex oval) + stosunek przerywany jednoczesnie sa dobra metoda zapobiegania ciazy? tabletki nie wchodza w gre bo sex uprawiany jest bardzo rzadko wiec po co sie truc;) plisss o odpowiedz czy jesli gumka nie peknie ani sie nie zsunie oraz globulki zadzialaja prawidlowo i wszysciutko pojdzie tak jak powinno byc to czy nawet w czasie najwiekszej plodnosci mozna byc spokojnym?

Gość na luzie
możesz być spokojny :) pzdr:)

stuprocentowej pewności nigdy nie ma ;) ale jeśli prezerwatywa jest prawidłowo założona, to nie ma prawa pęknąć ani się zsunąć. ten stosunek przerywany to sobie możecie darować, powinno być OK ;)

Gość pamiętaj
koniecznie o gumowych rękawiczkach i takich samych butach

Gość zamyslony 20
co? o jakie rekawiczki i buty Ci chodzi? chyba jajka sobie robisz

Gość podzielam zdanie
bo rzeczywiście jeśli prezerwatywa jest odpowiednio "dobrana" i stosowana zgodnie z zaleceniami, to łącznie z globulką będzie to dobre zabezpieczenie :) odradzałabym stosunek przerywany bo nie daje on możliwości przeżywania w pełni rozkoszy, przyjemności tego, że jesteście razem; jeśli oddajecie się sobie to róbcie to tak aby oddać się całkowicie (pamiętając o zabezpieczeniu) pozdrawiam ciepło :)

Gość przekonalas/es mnie...
dobra a wiec bez stosunku przerywanego ale jak cos to bedzie na Ciebie :P najme na opiekunke do dziecka :)

Spoko powinny starczyć.Druga opcja,to np. Patentex,kalendarzyk i przerywany. No i odrobinka szczęścia ;)

Gość podzielam zdanie cd.
na metodzie kalendarzykowej nie radzę się opierać, jest to metoda bardzo niepewna nawet przy regularnym cyklu kobiety myślę, że prezerwatywa + globulki to dobra metoda; piszę dość przekonana o tym, bo moja zaufana ginekolog właśnie takie zabezpieczenie nam poleciła, ponieważ nie mogę i nie chcę brać tabletek hormonalnych papa

powiedzcie czy moge byc w ciązy gdy kochałam sie jedynie zabezpieczjac sie globulka?mój chłopak prze wytryskiem zdązył wyjśc...czy jest możliwośc?????dni nie płodne były wtedy

Gość dla zabawy nie mam nicka
W zasadzie to ja w dni niepłodne używam tylko globulek. Maja bardzo zbliżoną skuteczność do prezerwatyw, a są znacznie przyjemniejszym środkiem anty :) Natomiast w dni płodne radziłabym abstynencje (sama też bym się mogła do tego zastosować), ale z racji tego, ze różnie bywa, to gumki + ew. globulki.

Gość a jak sie liczy dni nieplodne
tzn wiem kiedy mam plodne, umiem obserwowac to po sluzie.. ale jak sie wylicza te polodne i nieplodne?

Beatka, ludzie i przy tabletkach wpadają :P

Dni płodne przypadają między 10 a 18 dniem cyklu. Reszta jest niepłodna. Poza tym takie pytanie o dni niepłodne jest głupie, no wybaczcie. 1. Nie jest to żadna metoda antykoncepcji, chyba, że wspomagająca do innej. 2. Skoro wiecie kiedy macie dni niepłodne to po cholerę pytacie jak to sie liczy O_o