Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość railey

elektrokoagulacja

Polecane posty

Gość railey

Czy ktos mial robiona elektrokoagulacje? Jakie wrazenia? Bolalo- w trakcie lub po zabiegu? A jakie sa przeciwskazania w trakcie gojenia i ile ono trwa? Prosze o odp.

Gość railey
halo, to dla mnie wazne...:/

Gość tym
miałam robiona prawie rok temu , co do bólu to nie pamietam bo miałam znieczulenie ogólne, juz na drugi dzień kazali mi chodzic. Boli na drugi dzień, ale dostaje się zastrzyki a potem to juz nic nie czuć. Nie radzę kichac :) uwierz to nie jest przyjemne .........ani śmiać się .......z tym gorzej bo na sali w szpitalu wszystkie byłyśmy pocięte.Dobrze ze jest załozony cewnik to nie trzeba tak czesto wstawac bo jest to nie przyjemne ale wszystko da sie przezyć :) , byłam dwa tygodnie na zwolnieniu, nie można dźwigac, ani sie przemeczać. rana troszke później ciagnię, ale szybko się goi kup sobie cepan jest to maść na blizny. pozdrawiam głowa do góry :)

Nie wiem o jakiej elektrokoagulacji pisała \"tym\". Myślę, że chodzi Ci o szyjkę macicy i nadżerkę. Miałam taki zabieg parę lat temu. Bez rzadnego znieczulenia bo nie boli, ąbsolutnie żadnych cewników i innych dodatkowych przykrości. Nie boli ani w trakcie ani po zabiegu. O ile pamiętam przez jakiś czas trzeba się powstrzymać od współżycia - lekarz Ci powie jak długo bo już nie pamiętam. I tyle.

Gość railey
jeeeezuu tarnina dzieki, bo jak przeczytalam tym to sie przerazilam! Chodzi mi o usuniecie nadzerki oczywiscie,o taki zabieg o jakim mowisz. Ulzylo mi, dzieki :)

Gość wypalona nadżerka
miałam wypalaną nadżerkę - nie bolało, trwało ok 10 minut, zakaz seksu na ok 6 tyg, po 2 tyg wizyta kontrolna, możliwe upławy

Gość fallon
ja też rok temu miałam elektrokoagulację i nie było to nic przyjemnego ,ale też nic tak dramatycznego... nie masz co się stresować ,bo to dla twojego dobra -wiadomo ,że nieleczona nadżerka może przekształcić się w coś znacznie GORSZEGO..a poza tym stanowi np. zagrożenie dla poczętego dziecka... po zabiegu może występować długo wodnista wydzielina i nie można współżyć w celu uniknięcia infekcji 3maj się i głowa do góry papatki

Gość letni deszcz
znieczulenie miejscowe, zabieg trwał jakieś 3 min, nic nie bolało tylko ukłucie przy robieniu zastrzyku, jakies pol h potem zostałam wypuszczona do domu-robiłam to w prywatnej klinice. Goiło mi sie to 4 tygodnie, mogłam kichać i wogóle normalnie żyć , poza tym ,ze długo leciała ze mnie woda.

Gość letni deszcz
a przepraszam ten cepan na blizny to niby gdzie? na szyjkę macicy?!!!!!Coś mi tu mocno nie pasuje, ,przecież to jest do stosowania na skóre ,a nie do pochwy głęboko. Poza tym , nie weim być możejeszcze gdzies tak robią, nie kwestionuje ,ale pierwszy raz słyszę o czyms takim . MOże to po prostu był inny zabieg?