Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość maarina
Dziewczyny u mnie dziś 29 dc i... 2 wyraźne kreseczki na tescie Okres powinnam dostać pojutrze i trochę się boję że na test za wcześnie bo wszystko sie może zdarzyć.a tak oglnie to strach jest ogromny no bo jak można się nie bać bo 2 poronieniach.jutro sprbuję się wcisnąć do lekarza i mimo że jeszcze nic nie będzie widać ani wiadomo poproszę o zwolnienie.pracuje z ludźmi i boję sie zarazić jakąś grypą itp.chyba mam rację że idę tak wcześnie do lekarza?

Gość sysolina
czesc dziewczynki ja jak zwykle mam czarne myśli straszne mam ataki kłucia w jajnikach;( w dodatku strasznie kaszle,a na zwolnienie raczej nie moge sobie pozwolic chyba ze juz bede schodzic..... chyba zrobie sobie tes i sprawdze czy cos na tescie widac ginekologiczka mi powiedziala ze niektóre kobiety maja podwyższone hcg przed okresem, no ale chyba nie do 26 nie??

Gość aggie1980
Maarina, wielkie gratulacje!!! Super wiadomosc!!! Rozumiem Twoj strach, jest jak najbardziej naturalny w takiej sytuacji - sama go przezywam caly czas, a jest to moja druga ciaza, mialam jedno poronienie. Tego chyba nie da sie uniknac. Ale pamietaj ze bardzo wazne jest pozytywne nastawienie!!!!! W koncu musi sie udac, i trzeba wierzyc, ze to wlasnie bedzie tym razem!! :) Co do zwolnienia masz racje, trzeba dmuchac na zimne, zwlaszcza, ze teraz taki okres ze rozne wirusy szaleja, a kobiety w ciazy sa najbardziej na nie narazone. Ja tez sie bardzo boje zachorowac, ale na szczescie lekarz kazal mi siedziec na zwolnieniu. Poza tym lekarz moze Ci dac na wszelki wypadek tabletki podtrzymujace. Tylko musisz sie przygotowac, ze faktycznie na USG moze nic nie byc widac. Jezeli chcesz sie uspokoic ze wszystko rozwija sie prawidlowo, to mozesz zrobic bete, najlepiej minimum 2 razy w kilkudniowym odstepie czasu, zeby zobaczyc po pierwsze, czy jest w normie, a po drugie czy dobrze przyrasta. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!!!

Hej Mam takie małe pytanko i jak na razie nikt nie potrafi mi na nie odpowiedzieć tzn moje koleżanki chociaż już mają dzieci... No więc współżyłam z chłopakiem, nie zabezpieczaliśmy się i robiliśmy to w dni płodne przed owulacją i po, co prawda mój termin na miesiączkę przypada na 23.11. ale chciałabym wiedzieć czy duże jest prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże i nie dostane okresu bo wiem że na test jest za wcześnie żeby zrobić. A co do bólu brzucha i jajników to bolą zaraz po zapłodnieniu czy później??? _________________ Dziękuję za każdą odpowiedź

Netka moim zdaniem do 23 zostało tylko 4 dni więc test może już coś wykazać - niekoniecznie musi ale mozesz spróbować wiem, że są testy, które są bardzo czułe na hormon HCG. Co do bólu jajników różnie to bywa - każda kobieta jest inna ale nie sądzę, że bolałyby cię jajnki po zapłodnieniu o wtedy to one nie mają już nic do roboty. Moim zdaniem bolą koło owulacji albo przed. Jeśli jednak chcesz być w 100% pewna skocz do laboratorium i zrób test z krwi beta hcg. Jest on najpewniejszy. Pewniejszy i czulszy niż te kupowane w aptece. Pozdrawiam.

Nareszcie dostałam @. Kurcze nigdy tak się nie cieszyłam z tego powodu. Bałam się, że przeciągnie się to jeszcze w czasie. Teraz pozostały tylko 3 cykle. Nie wiem czy brać te tabletki anty czy nie. Dzisiaj muszę zdecydować. Pozdrawiam cieplutko w ten wietrzny wieczorek.

ewa 0505 wiesz ja pytałam się w labolatorium czy by coś już wykro ale dowiedziałam się tylko że po tygodniu od braku miesiączki może mi wykryć cokolwiek... nie zamartwiam się nie potrzebnie i nie panikuje. mierzyłam sobie temperature dzisiaj i moja temp ciała i pochwy to 37.0, 37,3 itd

Gość Dzastina222
MARINNA HURRRAAAA!!!!! SUPER!! JAK ŚWIETNA NOWINA!! ODCZARUJCIE TEN TOPIK..... DZIEWCZYNY!! I NIC SIĘ NIE MARTW NA ZAPAS BO TO MOŻE ZASZKODZIĆ MALEŃSTWU... IDŹ DO GINEKOLOGA NIECH CI DA COŚ NA PODTRZYMANIE I NOSEK DO GÓRY!!! NA PEWNO NIE DŁUGO ZOBACZYSZ BIJĄCE SERDUSZKO:):):):) OCH JAK SIĘ CIESZĘ KOCHANA.... BUZIACZKI... IDI CO U CIEBIE?

Gość Mila1801
Nareszcie świetne wiadomości:))) Marina i Sysolina gratuluje z całego serduszka:))) Może wreszcie Wy zapoczatkujecie zmiany na lepsze na tym naszym forum:))) Dziewczynki nic sie nie maertoiwcie na pewno wszytsko będzie dobrze i juz niebawem zobaczycie swoje maleństwa. Nie ma co sie denrwowac i nie porzebnie nakręcać w ta negatywna stronę. Po prostu MUSI BYĆ DOBRZE!!! Trzymam za was kciuki:)) Dzastina a co tam u Ciebie?? Jak staranka u maleństwo??? Juz po dniach płodnych?? Jak sie ogólnie czujesz?? Nie ma innej opcji - musi Ci sie udać w tym cyklu starań:)) Głeboko wierze, ze w tym cyklu Ci sie powiedzie:))) Pozdrawiam:)))

Gość maarina
Dziękuje dziewczyny,kochane jesteście.Dzastina widać że masz dobre serce, tak potrafisz się cieszyć szczęściem innym.jestem pewna że niedługo zostanie Ci to wszystko wynagrodzone.Ja byłam u lekarza i stwierdził że jest bardzo wcześnie i dziwne że test mi już wyszedł.ale dostałam zwolnienie i tabletki na podtrzymanie.staram się myśleć pozytywnie ale ciężko jest mi się narazie tym cieszyć.a czy orientujecie się może czy duphaston może wpłynąć na wynik beta hcg bo chciałabym ją zrobić w tym tygodniu?

Gość aggie1980
Maarina, jezeli jest jeszcze bardzo wczesnie a test wyszedl Ci wyraznie, to znaczy, ze masz duze stezenie hormonu, a to bardzo dobrze rokuje dla ciazy!!! Wiec naprawde staraj sie myslec pozytywnie. Rozumiem, ze sie boisz, i dlatego dla uspokojenia koniecznie powinnas zrobic bete, tak jak juz pisalam wczesniej - najlepiej ze 2 razy zeby sprawdzic przyrost. Ale to ze tak wczesnie wyszedl Ci test to naprawde swietnie, niech Cie to troche chociaz uspokoi. Wiem, ze latwo jest komus radzic, a gorzej zrobic -ja sama, mimo potwierdzonej i na razie prawidlowo rozwijajacej sie ciazy (a majac za soba jedna nieudana) przechodze przez ten strach codziennie i codziennie ciesze sie, ze jestem o kolejny dzien do przodu. Na szczescie poki co mam ciagle silne mdlosci, ktore sa niemile, ale ktore swiadcza o tym, ze wszystko z ciaza OK. Mam nadzieje, ze po tym nieszczesnym I trymestrze ten strach chociaz troche minie. A za Ciebie trzymam mocno kciuki i jestem pelna dobrych przeczuc!!!

Gość asiuniawiki
Witam! Kobiety pomóżcie!!! Od sześciu lat staram sie o drugie dziecko to juz katorga. Po raz kolejny coś mi się wydawało zrobiłam bete wynik 4 o co chodzi. Co znaczy ? Dodam że to 21 dc. Błagam odpowiedzcie. Dziękuję z całego serca!!!

Asiuniawiki, to niestety nic nie znaczy w 21dc, wysokośc bety może być wyższa. Ja kiedyś w 23 miałam 10,8 i niestety ciąży nie było. Beta może byc do wartości 15 w drugiej fazie cyklu. Proponuje zrobic ja za dwa dni, jeśli będzie przyrastała to znaczy, że sie udało.

Gość agunia21.21
mam pytanko można zrobić test ciązowy w trakcie plamień? nie wytrzymam do poniedziałku na test z krwi... czy test apteczny nie bezie sfałszowany tym że mam lekkie plamienia? bardzo proszę o odpowiedz!

do Agunia 2121 ja bym się wstrzymała i poczekała bo jeżeli masz plamienia to może się okazać że za chwilkę rozleje ci się na całego i betka wogóle nie bedzie potrzebna,ale jeżeli nie możesz wytrzymać to zrób test bedziesz spokojniejsza i może sie coś odblokuje.Ja tak miałam że dopóki nie zrobiłam testu miałam nadzieje i @ się spóżniała ,tylko zrobiłam test to nerwy puściły i od razu @ dostałam. Do Dzastin kochana u mnie 24dc. więc za 11 dni mam dostać @ i na 100% dostane bo przytulanko było ale niestety nie w te ważne dni, dzięki za pamięć a co u ciebie kiedy @ ma przyjśc? A do reszty dziewczynek, cieszę się bardzo że wśród nas jest coraz wiecej zaciążonych moje gratulacje.

Gość agunia21.21
zrobie apteczny może przynajmiej przestane myśleć...i sie zadreczać ale czy plamienia nie sfałszują wyniku?

Gość magdella
witam dziewczyny, jesteście tu długo i pewniebardziej doświadczone niż ja wie może mi poradzicie. okres sie spoznial zrobilam testy pozytywne, poszlam do gina, nie wykryl pecherzyka powiedzial ze to moze byc za wczesnie kazal zrobic bete hcg zrobilam wynik 378,7 czy to jest w normie jezeli to moze byc poczatek 5 tygodnia ciąży? liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki? bede wdzieczna za odp. pozdrawiam

Gość magdella
nawet moze końcówka 5 ale mialam dlugie cykle wiec do zaplodnienia doszlo napewno pozno

Gość magdella
monikaklan dziekuje ci :) az mi sie spac bedzie lepiej, w poniedzialek kolejna beta oby przyrost byl: ) a juz sie balam ze to jakos nisko :) pozdrowienia, bede tu zagladac bo jakos tak lzej sie robi jak ktos wyslucha, doradzi, opowie o sobie .

Gość Dzastina222
Cześć dziewczynki moje kochane... U mnie dziś 18 dc.. Od 9 dc co dziennie, raz tylko zrobiliśmy przerwę... staramy się o dzidzię... Poszliśmy z mężem na całość... Testy owulacyjne i tempka pokazały mi że owu miałam między 12 a 14 dc...ale byłam u ginka i ten stwierdził że owulki w tym cyklu nie było... ale nie był pewien na 100 % i kazał mi brać Duphaston i biorę go od wczoraj.... @ powinna przyjść 1-2 grudzień... Bo jak sam mówił... nie było widząc pęcherzyka dominującego, ani śladu po nim nic nie zostało ani nie było torbieli... wiec się wkurzyłam... poryczałam poryczałam i doszłam do wniosku że czekam na @ i zacznę cykl od nowa.. Tylko tak dużo czasu jeszcze do tego grudnia.... Ale gin kazał mi brać ten Duphaston i dał tą cholerną nadzieję .... że może się myli bo Owu mogła być w 12 dc i on dla tego nic nie widzi!!! Tak mi namieszał w głowie,,, że mam jeden wielki mentlik... ale nie nastawiam sięna 2 kreseczki a tak bardzo chciałam by św.mikołaj dał mi prezęcik jeszcze w tym roku :):):) Maarino ja bardzo się cieszę gdy któraś z nas zafasolkuje... bo wiem co przeżywacie gdy @ przychodzi... ja tak samo cierpię gdy nadzieja umiera a czerwona wiedźma przychodzi.... życzę sobie i wam dziewczynki tych dwóch upragnionych kreseczek na które tak długo czekamy tyle się dla nich wyrzekamy.... idi... ja z synem zaszłam w ciążę dokładnie w 19 dc...a który to był dzień twojego cyklu??? może jeszcze nie wszystko stracone... może akurat się udało:):):):)

Gość madzialenka86
Witajcie dziewczyny. Na wstepie dodam,ze od wczorajszej wizyty u ginekologa przezywam traume i jest mi strasznie zle...szukam juz w tym necie jakichkolwiek pocieszajacych informacji, dlatego co mi szkodzi-napisze o sobie.. Dokladnie 27.pazdziernika bylam u ginekologa-to byl wtorek, ponad 3 tyg temu. Mialam wtedy dostac okres, no ale nie dostalam go...do dzis Robil mi wtedy USG ale nic tam nie bylo oczywiscie, tylko błona miala grubosc 12cm. Kazal mi zrobic test z apteki-i robilam-wyszedl pozytywny-bardzo blada kreska. Nazajutrz poszlam na BetaHcg-wynik 28.8. W ten poniedzialek-tj 16.pazdziernika, bylam znowu na Beta- wynik ponad 8000. czyli calkiem sporo No i w czwartek, tj. 19.listopada, poszlam na umowiona wizyte, na USG byl tylko pusty pecherzyk!nie martwilabym sie tym, ale lekarz powiedzial ze jeszcze nie mam sie cieszyc bo nie ma tam płodu. Nawet nie chcialo mu sie sprobowac obliczyc w ktorym moge byc tygodniu! Ostatni okres mialam 25.wrzesnia , czyli liczac do dzis- 8 tygodni temu. Z mężem spalam NAJWVZESNIEJ okolo 15 pazdziernika (wiem , bo męża nie bylo ) wiec wychodziloby ,ze od zaplodnieni jestem w ok 5 tygodniu ,no ale czytam ze sie liczy od ostatniej miesiaczki!jesli tak, to czy wogole mam miec nadzieje na dziecko ??? Boze jak mi zle

Madzialenka główka do góry. Jeszcze nic straconego. Musisz wierzyc, że się uda. Jak czytałam twoją historię, to tak jakbym czytała o swojej. Nie oznacza to jednak wcale, że bedzie tak samo jak u mnie. Trzymam mocno kciuki za ciebie, może Twoja dzidzia po prostu się schowała. Czasem tak bywa. Tak więc bądź dobrej myśli. Musisz być silna i pamiętaj że zamartwianie się może zaszkodzić dzidzi. Goraco pozdrawiam trzymam kciuki.

Gość Dzastina222
Madzialenko nic się nie martw... u mnie w 5 tygodniu tez ni było widać akcji serduszka... dopiero w 7-8 tydzień....Bądź cierpliwa za kilka dni na pewno ujrzysz bijące serduszko :)

Gość madzialenka86
dziekuje DZiewczyny za reakcje na moje watpliwosci, szczegolnie Tobie Dżastinko za słowa otuchy na wlasnym doswiadczeniu ...nie wiem jak liczysz swoje tyg ciąży-wedlug Ost.Miesiaczki czy od momentu zaplodnienia(owulacji)??? Bo ja wg OM bylam na USG w 55 dniu cyklu, czyli w 8 tyg, a wg zaplodnienia okolo 5 tygodnia, tak uwazam poniew moje miesiaczki wystepowaly co 31-32 dni, trwaly maks 2 dni, byly jeden dzien mega obfite, drugi slabsze a potem juz nic!!no i plodne dni mialam zazwyczaj w 16-18 dniu cyklu,,, We wtorek mam isc n kolejne USG (po 5 dniach od ostatniego gdzie nie bylo zarodka) , ni =e wiem czy to nie za wczesnie??Boze tak sie denerwuje ,ze nie moge ani spac ani jesc, i nic na to nie poradze:((((

Gość madzialenka86
dziekuje DZiewczyny za reakcje na moje watpliwosci, szczegolnie Tobie Dżastinko za słowa otuchy na wlasnym doswiadczeniu ...nie wiem jak liczysz swoje tyg ciąży-wedlug Ost.Miesiaczki czy od momentu zaplodnienia(owulacji)??? Bo ja wg OM bylam na USG w 55 dniu cyklu, czyli w 8 tyg, a wg zaplodnienia okolo 5 tygodnia, tak uwazam poniew moje miesiaczki wystepowaly co 31-32 dni, trwaly maks 2 dni, byly jeden dzien mega obfite, drugi slabsze a potem juz nic!!no i plodne dni mialam zazwyczaj w 16-18 dniu cyklu,,, We wtorek mam isc n kolejne USG (po 5 dniach od ostatniego gdzie nie bylo zarodka) , ni =e wiem czy to nie za wczesnie??Boze tak sie denerwuje ,ze nie moge ani spac ani jesc, i nic na to nie poradze:((((

Gość Dzastina222
kochana wiem co czujesz bo przeszłam przez to co ty... opowiem ci jaki ja horror przeszłam... @ spóźniała mi się 2 tygodnie, poszłam do ginekologa a a raczej pani ginekolog... która robiąc mi usg powiedziała że nie widzi pęcherzyka i jest najprawdopodobniej ciąża pozamaciczna!!!!! Kazał mi rano zrobić test ciązowy jeśli wyjdzie pozytywny to jest to na pewno ciąża pozamaciczna!!!! Przepłakałam calutką noc.... poszłam rano zrobić test i modliłam się by tych dwóch kresek nie było... ( wcześniej robiłam 4 testy i wszystkie były negatywne) płakałam ze strachu robiąc ten test... i ja patrze.... 2 kreski!!! Wpadłam w histerię!!! nie wiedziałam co robić....płakałam i płakałam..... w koncu przyszła do mnie kuzynka która był w 7 miesiącu ciąży.... zabrała mnie do swojego ginekologa.. Zrobił wielkie gały jak mu powiedziałam co ta pani doktor mi powiedziała, że na podstawie testu ciązowego stwierdziła u mnie ciąże pozamaciczną!!! Doktor zrobił mi usg... faktycznie nie było nic...pustka w macicy.. Ale wykluczył ciąże pozamaciczną!!! kazał zrobić test beta hcg i przyśc za 10 dni.... tak zrobiłam. W ten dzień kiedy miałam u niego wizytę beta wynosiła 5000... zrobił mi usg i był pęcherzyk... według OM 7 tydzień według Usg 5 tydzień... Kazał przyjść za trzy tygodnie z porobionymi wynikami krwi i moczu... Na kolejnym usg zobaczyłam już mojego synka i jego bijące serduszko.... Dziś Cezary ma 2 latka... I w cale nie wygląda na ciąze pozamaciczną :):):):) głowa do góry kochana,,,, wszystko będzie ok...wiem że dobrze się radzi stojąc z boku, ale zaufaj mi.... wszystko będzie dobrze... jeszcze za wcześnie żeby stawiać takie diagnozy... pozdrawiam cię i tulę mocno.... daj znać co u ciebie... U mnie 21 dc... żadnych objawów ciążowych tylko prawa pierś mnie boli...ale nie wiem czy aby sobie nie wkręcam ;););)

Gość sysolina
czesc dziewczyny w piatek moja betka 211, ale od piatku rwal mnie jajnik. wczoraj nawet bardzo. dzisiaj dostalam skierowanie do szpitala to mnie nie przyjeli z braku miejsc. otrzymalam zastrzyk podtrzymujacy i czekam do jutra na wolne lozko. strasznie mnie rwie lewa strona podbrzusza. czy ktoras tak z was miala?

Gość madzialenka86
dziękuje Dzastinko!!dodalas mi na prawde otuchy!!:* Jutro na 13.30 wizyta...nie pamietam kiedy sie tak niepokoiłam, chyba ostatni raz przed matura ustna:) Wg mojego cyklu , w ubiegly czwartek byłam w tej samej fazie cyklu mniej wiecdej co Ty -to jest 55 dzień cyklu (8 tyg) wg OM i ok 5-maks 6 tydz od zaplodnienia. Wiem na pewno ze z mezem spalam tylko raz (nie ze tak jest normalnie;))) ) ale go po prostu nie bylo, i moglo to byc w dniach 12-20 pazdziernik. czyli maks 6 tydz wg zaplodnienia. Dziekuje ,ze jestes ze mna, i gratuluje Synka, ja o niczym innym nie marze...Buziaki :)