Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ziomalka

Bambus

Polecane posty

Go艣膰 Ziomalka

Dosta艂am w prezencie slicznego bambusa,ale nie wiem jak go piel臋gnowa膰:( czy on moze caly czas byc w wodzie, czy nalezy go przesadzic do ziemi, a czy ktos z was probowal przesadzac kwaiaty do hydro zelu??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 qcyk
Moje bambusy stoja w wodzie. Moja przyjaciolka przesadzila do doniczek. I moje i jej normalnie rosna. A jak jest hydrozelem to nie wiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ziomalka
艢liczny bambus-ciesze sie twoim szcz臋艣ciem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bambus
w jakim miejscu najlepiej postawic bambusa??? Czy mo偶e sta膰 blisko okna , w nas艂onecznionym miejscu, czy lepiej w cieniu???

Udost臋pnij ten post

Gdzies czytalam ze najlepiej jak ma duuuzo slonca.pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Ja mam dwa bambusy, (jak sie okazuje top jaka艣 odmiana draceny tylko) :P. Jeden poskr臋cany, drugi prosty. I mimo, 偶e s膮 obok siebie, w podobnych wazonikach, tyle samo maj膮 艣wiat艂a, tyle samo wody - to tej prosty zaczyna zdycha膰 :( 艁odyga jest ju偶 prawie xca艂a 偶贸艂ta i robi sie pomarszczona, jakby sucha, (ale woda jest non stop), li艣cie 偶贸艂kn膮.. Co do li艣ci: Zacz臋艂y rosn膮膰 p贸艂tora roku temu. Nie bylo ich wcale, teraz (w obu bambusach) maj膮 po okolo 10 cm, ale zatrzymaly sie. Juz nie rosn膮. Czy tak powinno by膰? Macie wi臋ksze ro艣liny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do iwosi
bambus jest trawa wiec nie moze byc odmiana draceny, masz albo dracene albo bambusa;) a swoja droga bambusy szybko rosna wiec raczej masz dracene

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 must start
Swoj膮 drog膮 Iwosiu.. G艂upia dzierlatka z Ciebie.. Tak czytam i czytam Twoje wypowiedzi na r贸偶nych forach.... Nie g艂upio Ci, 偶e tak na Ciebie wszyscy jad膮, za Twoje debilne rady??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艢liczny Bambus
Okej. Id臋 na pizz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艢liczny Bambus
Wr贸ci艂em. To by艂a margherita z bambusem. :-)

Udost臋pnij ten post

Je艣li to te taki zielone 艂odygi, proste lub ostatni fantazyjnie poskr臋cane to zawsze chodzi o dracen臋. Sprzedaj膮 to jako szcz臋艣liwy bambus, bo to taka chwytliwa nazwa i m膮c膮 ludziom w g艂owach :o Tak膮 dracen臋 mo偶na normalnie posadzic do ziemi, b臋dzie ros艂a. W wodzie tylko wegetuje, lepiej lub gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NIE ZNACIE
NIE WIEM CZY BAMBUS MA BY膰 W ZIEMI CZY W WODZIE :(

Udost臋pnij ten post

Mo偶e by膰 i w ziemi i w wodzie ale w ziemi trudniej go utrzyma膰...M贸j pokr臋cony r贸s艂 w ziemi, nast臋pnie pu艣ci艂 takie d艂ugie listki z bok i wtedy 艂odyga zacze艂a obumiera膰. Oberwa艂am 艂ody偶k臋 z listkami i stoi ju偶 3 tyg w wodzie, zaczyna puszcza膰 korzenie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dezydery Rumpel
i co? wsadzi艂a艣 go do ziemi czy do hydro偶elu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balkonowe iglaki
ja mam od dw贸ch lat w hydro偶elu. 艂adny fiku艣ny transparentny wazonik a w 艣rodku kompozycja 偶elowa. podlewam wod膮 jak 偶el si臋 kurczy, a co jaki艣 czas zmieniam 偶el na nowy. Fajna sprawa bo 偶ele maj膮 r贸偶ne kolory i wygl膮daj膮 efektownie, a bambus ro艣nie, 艂adny, zielony, w wakacje nie by艂o nas miesi膮c i przetrwa艂 bo ten 偶el d艂ugo zachowuje wilgo膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bmz
m贸j ma przesz艂o rok i ro艣nie w wodzie,ma pi臋kne li艣cie i stoi na oknie wschodnim,wazon prosty z grubego prze偶roczystego szk艂a,jak wody ubywa to dolewam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karoluu
Dziewczyny... Mam prze艣licznego bambusa kt贸ry by艂 poskr臋cany odk膮d go kupilam. Jego dzieci czyli odszczepki rosna prosto. Nie wiem co zrobic aby mi sie tak ladnie skrecily.... Pomocy....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bambus bambus
Napewno dosta艂a艣 dracen臋 lucky bamboo a nie bambus. Ludzie cz臋sto to myl膮. Powinna sta膰 w wodzie. A o bambusie mozna wiecej przeczyta膰 na stronie jak kogos ciekawi http://www.freshbamboo.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Namaste
Na poskr臋can膮 dracen臋 m贸wi si臋 potocznie bambus - jest to tzn lucky bamboo - zatem nie macie si臋 o co k艂贸ci膰. Taka jest nazwa i koniec kropka. Bambus (dracena) nie lubi bezpo艣redniego 艣wiat艂a s艂onecznego - nale偶y go ustawi膰 w miejscu jasnym ale zacienionym http://www.tipy.pl/artykul_1714,jak-pielegnowac-bambusa.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poczytaj sobie tutaj jest sporo na ten temat :P Jak zacz臋艂am czyta膰 to przesz艂膮m przez 7 post贸w chyba tak ciekawe jest napisane all tu masz stronk臋 www.zbambusa.pl zaczytasz si臋 przez kilka h hhehhe

Udost臋pnij ten post