Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania_20

Spiralka - proszę o opinie użytkowniczek

Polecane posty

Gość Ania_20

Witam, Dzisiaj założyłam sobie spiralkę antykoncepcyjną Nova T. Nie było zbyt przyjemne, ale da się wytrzymać. Nie planuje na razie dzieci i myslę, że mam na 5 lat spokój. Będę wdzięczna, za wszelkie informacje nt używania od doświadczonych użytkowniczek. Czekam.

Gość lu36
A co chciałabyś wiedzieć ? Skoro sie zdecydowałaś, to postepuj zgodnie z zaleceniami i powinno byc wszystko O.K.

Gość ja znam trzy przypadki
zajścia w ciażę i urodzin słodkich bobasków :)

Cześć,nie chcę straszyć ale moja mama miała spirale aż w końcu wszystko jej zaczeło dosłownie gnić w środku..cała ta spiralka..a zaznaczam że zaczelo się tak dziać spory kawał czasu rzez wyjęciem:/ Mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko dobrze:) Pozdrawiam!

Gość Ania_20
Tą formę zabezpieczenia wybrałam razem z moim chłopakiem, namawiała mnie też moja koleżaka, która używa spirali 3-ci rok. Zakładał mi zanjomy ginekolog. Za tydzień mam się zgłosić na kontrolę i USG. Jak wszystko bedzie dobrze, to mogę zacząć współżyć (teraz przez min 3 dni nie wolno). Moja mama stosuje spiralę i też mi doradzała (załatwiła założenie). Mój chłopak, był na poczatku sceptyczny, ale teraz chyba bedzie zadowolony. Mam nadzieje, że bedę ją dobrze tolerowała.

Gość sj
Do Ani 20 Ja mam założoną spiralę Multiload niecały miesiąc. Nastawiałam się na plamienia , bóle i takie tam rzeczy. A tu nic. Po założeniu było pare dni plamienia, a potem spokój. W środku cyklu trochę wiekszy ból jajników. Teraz czekam na pierwszy okres ze spiralą. Mam dostać za 3 dni ale nie mam żadnych oznak tego że dostanę. Mówiono mi że okres będzie się zaczynał i kończył plamieniem. Troszkę się martwię. Pisz jak to jest u Ciebie. Czy Ty masz jakieś niedogodności.

Gość śrubka
To ja juz nie wiem, tez chciałam założyc spiralkę, poszłam do ginka i ona mi mowi, że skoro nie rodziłam to mi nie założy bo jets ryzyko uszkodzenia macicy nawet przy tych spiralkach dla nieródek

Dopóki masz spiralkę powinnaś co jakiś czas chodzić na kontrole i USG. Ja mam stawiać się się co pół roku u ginekologa. Mam Multiload. I można harcować:)