Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARLEN

STYCZEŃ 2006

Polecane posty

Gość MARLEN

HEJ! Jestem w 6 tygodniu i 2 dni ciąży;)Na ostatnirj wizycie widziałam już swoje maleństwo;) Ma 4 mm. i już serduszko pulsuje!Jezu jak się wzruszyłam!Jak wiele z was mam mdłości, często siusui i ostnio wstęt do jakichkolwiek zapachów!Jeszcze jedną sprawą niepokojącą jest nieustanny ból w podbrzuszu?Macie to i wy?Mój lekarz twierdzi że to normalne....ale ja się boję.....:|Jeżeli macie ochotę pogadać moje gg 4290200Czekam z niecierpliwością!Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamcie i życzę powodzonka!

czesc ja coprawda rodze w grudniu i jestem w 9 tyg ciazy,ale objawy na poczatku mialam takie same jak Ty.Tez bolalo mnie podbrzusze tak jakbym miala dostac za chwile okres,ciagle chce mi sie siusiu i musze wstawac nawet w nocy,co mi sie wczesniej nie zdarzalo,zwiekszyl mi sie rozmiar stanika:) od 2 dni zaczely mnie meczyc mdlosci.Dzisiaj wylądowałam na kozetce w szpitalu,bo juz drugi raz zrobiło mi sie słabo.Mam niskie cisnienie i okazalo sie,ze mam cukier powyzej normy:(

aha na bole podbrzusza jeden lekarz przepisal mi nospe (nie wykupilam,bo boje sie,ze to zaszkodzi malenstwu-stwierdzilam,ze taki bol zniose),a drugi lekarz powiedzial,zeby nie bagatelizowac takich boli podbrzusza... na zapachy tez jestem bardzo wrazliwa i odrzuca mnie od czekolady,w ogole od 2 dni mam jadlowstret-jem tylko z rozsadku

Gość marla
Ja to nawet się cieszę że mnie odrzuca od słodyczy bo wcześniej(prawdopodobnie w czasie zapłodnienia)miałam bez przerwy ochotę na coś słodkiego;)Teraz mnie mdli-słyszałam że imbir dobry-ale od samego zapachu to bleee....

ja jeszcze w 4 tyg zjadalam tabliczke czekolady dziennie,przed ciaza tez regularnie:) a teraz nie moge patrzec na czekolade:)

Gość do dede
wykup koniecznie tą nospę kobieto! Takie bóle to prawdopodobnie napinanie się macicy, co może doporowadzić do poronienia!!!!!

Gość marla
wiesz to że mnie odrzuca mnie do słodychy i wogóle do większości rzeczy,które jeszcze 2 tygodnie temu pochłaniałam ogromnymi ilościami;)mnie nie martwi;)Tylko ten uporczywy ból w podbrzuszu 8 czerwca następna wizyta ciekawe co powie...?

Gość do dede
Wykup koniecznie tą Nospę kobiet!! Takie bóle to prawdopodobnie napinanie macicy, co może doprowadzić do poronienia!!!! Nospy nie musisz się obawiać, a działa rozkurczowo.

mnie podbrzusze bolalo tylko na poczatku,lekarz przepisal mi nospe w 7 tyg.W piatek zaczyna sie 10 tydzien i zadnych boli juz nie mam,teraz to juz tylko mdlosci i od czasu do czasu zgaga ale dzieki za pomoc:)

a moze utworzymy wspolnie jakas liste rzeczy,ktorych nie wolno robic/jesc w ciazy???? ja na liste wrzucam ser plesniowy,tatar - tzn wszystkie produkty niepasteryzowane - z tym na czas ciazy i karmienia trzeba sie pozegnac co jeszcze????

Gość mloda M
Marlen wejdz na gg jak mozesz. a jak by ktos chcial pogadac to moj numerek to 2228552

Gość marla
Sorki nie było mnie ogłądałam m-jak-miłość;)

Gość zapka
hej, ja dopiero jutro ide do lekarza, a z dolegliwosci mam straszna zgage :(, i czasem jak za szybko wstane to mnie jajniki bola, mam nadziej, ze wszystko ok, poza tym ciagle biegam na siusiu :) i ciagle jem,

Gość Omka
Witajcie,ja jestem w 5 tygodniu i ciągle chce mi się spac, bóle w podbrzuszu tez mam ale delikatne więc się nie denerwuję bo to normalne podobno. Ja chyba za dużo jem bo czuję się już gruba ,biust jakoś się nie powiększa a mdłości prawie nie mam.

ja do 7 tyg tez wszystko jadlam i nie odczuwalam zadnych dolegliwosci.Od 7 tyg wszystko sie zaczelo.Nie odczuwam takich mdlosci,ktore prowadza do wymiotow,tylko jest mi czesto slabo.Oblewa mnie zimny pot,robie sie mokra i dretwieje mi pol twarzy.No i ciagle chce mi sie spac.Mam niskie cisnienie - ostatnio jak zaslablam u lekarza,to mi zmierzyli cisnienie i mialam 70/50...

Wiecie co mam mały problem, od 2 dni bolą mnie jajniki, a właściwie 1 dokucza, mam takie ciągnięcie w nim, nawet nie kłucie, tylko...hmmm... sama nie wiem jak to wytłumaczyć. Dzisiaj tempka 37.1, więc cały czas rośnie a to już 39 dc, więc martwię się, że może to jakaś torbiel albo... Jak byłam równo tydzień temu u gina to nic nie mówił, że widzi coś niepokojącego, tylko czemu u licha tak mnie ciągnie ten jeden jajnik, czasem zakłują oba, ale ten jeden tak dziwnie pobolewa , może dlatego rośnie tempka. Kurcze, sama nie wiem... Może jutro zrobię test i jak wyjdzie negatywny to śmignę po południu do innego gina. Dziewczynki zafasolkowane miałyście, czy macie takie ciągnięcie w jajnikach, jak się nagle poderwę to muszę się chwycić za brzuch. Jesteście jeszcze świeże, więc może odpowiecie :)

Gość Omka
Mam to samo :) ciagniecie jajników to podobno normalne- wiazadla sie rozciagaja i dlatego troche moze by dyskomfortowe. Poleca sie nospe.Nic sie nie martw:) Pozdrawiam

Gość kasiula1
Witam dziewczyny:-) Ja test zamierzam zrobić dopiero jutro rano, termin @ 22.05, ale mam nadzieję, że nie przyjdzie;-). Troszkę zmarwił mnie wczorajszy wieczór ponieważ, zabolał mnie brzuch a potem pojawiło się lekkie krwawienie. Czy któraś miała takie objawy ok. 4 tyg. MaM nadzieję, że to moja kruszynka szuka sobie miejsca na zadomowienie się w moim brzuszku. Pozdrawiam, Kasia

Gość zapka
ja bylam dzis u lekarza, a wcale mnie nie chciala zbadac, bo ponoc za wczesnie, kazala sie oszczedzac i zero sexu :(, to chyba bedzie najgorsze :)

Gość Omka
No własnie a jak jest z seksem w pierwszych tygodniach?

Gość Zaspana
Do de de. Czesc .Przeczytalam o twoim niskim cisnieniu,nie napisalas tylko co w zwiazku z nim powiedzial lekarz.Przed ciaza pilam kawe ,teraz po odstawieniu przesypiam 16 godzin na dobe.Nie moge sobie poradzic z ciaglym zmeczeniem.Poradz mi prosze jak mozna w nieszkodliwy sposob dla dziecka podniesc cisnienie.Dziekuje i pozdrawiam.

Gość Omka
Marlen gdzie się podziewasz? Cisza jakas okrutna......:(

Zaspana - jedna kawa rozpuszczalna z mlekiem jest dozwolona,jeśli tylko Ci smakuje to mozesz pić.Ja odstawiłam kawe,bo mi po prostu przestala smakowac.Z tym moim ciśnieniem to teraz jest różnie - w piątek byłam u lekarza,zmierzyli mi i miałam 140/80...byłam za to w lepszej formie:) Lekarz zainteresował się moim ciśnieniem (jak mu mowiłam,ze miałam 70/50 to nie wziął do głowy) i kazał mierzyć codziennie.Od wczoraj mierze regularnie 3 razy dziennie i mam tak srednio 100/60.

Gość Zaspana
Dziekuje dede za rade.Dzis wypilam kawke z mlekiem (aczkolwiek na przymus) i czuje sie znacznie :D lepiej.Musze chyba cisnienioomierz kupic.Pozdrowionka dla wszystkich brzuchatek :D

Gość MARLEN

Gość MARLEN
Odpowiedź do Omki! Jak chcesz pogadać to mój numer gg 4290200!Czekam!

Gość Omka
Dziękuję Marlen:) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Gość kaks
Będę mamą po raz drugi w lutym 2006. Przy pierwszej ciąży tez miałam niewielkie krwawienie zamiast ostatniego okresu. Teraz jest mi okropnie niedobrze i nie lubię kawy-coś takiego.

Gość anula................
a co robisz, żeby mdłości nie były takie uciążliwe? Bo ja się czuję przekoszmarnie

Gość kaks
Właśnie, że nic nie potrafię zrobić. Cały czas odbija mi się i czuję się jakbym miała całą zawartość żołądka w gardle. fuuuuuuj