Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama juz nie wiem...

Evra - pilne pytanie? Jak zmieniac?

Polecane posty

Gość sama juz nie wiem...

Czy przechodzac z tabletek na plastry, bez robienia przerwy, nalezy pierwszy plaster przykleic w pierwszym dniu okresu, czy tego dnia, w ktorym powinno sie wziasc pigulke??? Ginekolog powiedziala, ze po 7 dniowej przerwie zamiast pigulki, a z kolei w ulotce jest, ze pierwszego dnia okresu i zglupialam... Obdzwonilam kolezanki i tez nie ma zgodnosci... Jak wy zmienialyscie? bardzo prosze o odpowiedz, bo to juz kwestia jutro, czy za kilka dni, a ja naprawde nie wiem...

Gość MAJKAMARZENIA
MOJA KUMPELA POCZEKALA DO OKRESU IWTEDY PRZYLEILA PLASTERZEBY BYLA PELNA CYKLICZNOSC TAK POWIEDZIAL JEJ LEKARZ

Gość kelis1
Najlepiej pierwszy plaster nakleićw pierwszym dniu okresu, po tygodniu zmieniec(tego samego dnia, np.jezeli 1 plaster byl w poniedzialek,to tez w poniedzialek jest zmiana plastra) i tak trzy razy a po 7 dn przerwie naklejasz plaster z kolejnego opakowania:)

Gość kelis1
taaaaa: ja tezzaczynalam, plastry odrazu po tabletkach i trzeba 1szy plaster nakleic w pierwszym dniu okresu

Gość Asega
Ja z kolei mam odwrotny problem z plastrów przechodze na tabletki.pytanie-czy pierwszą tabletkę wziąc pierwszego dnia okresu?ale to by znaczyło ze po odklejeniu plastra upłynęło by 3 dni a nie 7.no i jestem w kropce a moj lekarz wyjechał na urlop(!)

Gość weeen
Mysle ze lepiej poluchac ginekologa:) Mam za to inne pytanie...czy przy pierwszym naklejeniu plastra mozna spoznic sie o 2 dni ? to jest nakleic plaster dopiero 3 dnia okresu??

Gość comtico
nie sluchaj glupot ze mozna zmieniac w ten sposob aby przykleic "zamiast tabletki" po 7 dniowej przerwie.owszem mozesz tak zrobic, ale wowczas powinnas przez 1,5 tyg do 2 tyg stosowac dodatkowa metode antykoncepcyjna np. prezerwatywe. nie bez kozery na ulotce jest wskazowka aby odczekac do pierwszej miesiaczki, wiec jezeli nie chccesz sie denerwowac to albo poczekaj albo stosuj dodatkowe zabezpieczenie.

do asegi Ja zmienialam plastry na tabletki i pierwsza wzielam w pierwszym dniu okresy czyli po 4 dniach

Ja brałam Yasmin i przeszłam na Evrę tak, że nakleiłam 1-szy plaster dnia szóstego . Nie mogłam wziąć wcześniej - w dniu krwawienia, choć tak głosi ulotka. Ginekolog był za tym, żeby nakleić zamiast kolejnej Yasmin, ale doszliśmy do wniosku, że ten 1 dzień da większe bezpieczeństwo. Dziś mam krwawienie z odstawienia Evry, więc jest ok... Ale... MOŻE WIECIE??? Naklejałam Evrę 3 tygodnie w poniedziałki ok. 14-tej. Zdjęłam ostatni 21-ego dnia, tj. w ndz.ok. 22-ej. Czy dobrze zrobiłam? Czy miałam zmienić w pn.? Hmm... i teraz: kiedy po przerwie nalepić kolejny: w pn.czy ndz.? M.

Gość numerjeden 27
Marcia czemu zmieniłas Yasmin na Evre, ja mam zamiar tak zrobic, bo jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasmin i czasami męczą mnie zawroty głowy i ten dziwne uczucie jakbym sie przejadla i miala cos tam spuchnietego, ale boje sie ze przy plastrach tez bedzie xle i no ze one nie dzialaja tak anty jak pigulka